Expressen > Nyheter

Thursday, 20 June, 17:31

Expressen - 12 jun 19 kl. 06:45

Forskarens kritik mot elscooter-företagenElscootrar är numera ett naturligt inslag i de större städerna och marknadsförs av företagen som miljövänliga.Men om det är framtidens färdsätt eller en dold miljöbov går inte att veta säkert.– Alla som påstår sig ha tvärsäkra siffror eller åsikter om elscootrarnas klimatpåverkan har fel, för ingen har de siffrorna, säger Johan Jansson vid Lund universitet..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Johan Jansson, Lund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Forskarens, kritikmot , elscooter-företagen
Västerbottens Folkblad - 14 feb 14 kl. 16:27

[PLUS] Kritik mot kommunföretagen

Inköp utan kvitto, men inget löneavdrag. Det är pekpinnar mot tre av fem kommunala bolag i Lycksele efter en granskning av resor, representation och företagskort..

YLE - 21 aug 13 kl. 15:54

Saml: Låt företagen utbilda skoltrötta ungdomar

Samlingspartiet vill komma till skott med ungdomsarbetslösheten genom att låta företagen utbilda skoltrötta ungdomar. - De största hindren för att komma ut på arbetsmarknaden är bristande utbildning och erfarenhet, motiverar Samlingspartiets viceordförande Anne-Mari Virolainen förslaget. Virolainen leder en samlingspartistisk arbetsgrupp som funderar på hur samhället ska förhindra utslagning av ungdomar.

YLE - 16 dec 15 kl. 15:36

Skarp kritik mot Raseborgs upphandlingar - "Små företag har inte en chans"

Småföretagare i Raseborg har tröttnat på att de inte kan mäta sig med stadens krav när det gäller större byggarbeten i staden. Som det ser ut nu är det omöjligt för de lokala företagen att ta sig an stadens byggprojekt, menar egenföretagaren Johan Törnqvist. Törnqvist, ägare av järnvaruaffären Trävaruhuset, har länge engarerat sig i de lokala företagarnas rättigheter.

Dagensanalys.se - 30 jan 18 kl. 13:01

Storföretagen förbereder sig för GDPR, men småföretagen ligger efter

Det är inte lång tid kvar innan den nya dataskyddsförordningen GDPR träder i kraft. Till den 25:e maj måste företagen har uppgraderat sin hantering av data för att följa de nya lagarna, och såväl Facebook som Google och Microsoft lanserar nu nya verktyg för att användarna ska kunna hantera sina integritetsinställningar. Däremot är de flesta mindre företag inte ens medvetna om den nya lagen visar en undersökning.

SR - 07 sep 18 kl. 20:32

Kritik mot egenanställningsföretagen

Det kommer kritik mot egenanställningsföretagen, alltså de företag som tar betalt för att agera mellanhand och arbetsgivare, mellan andra företag och dess uppdragstagare..

Skånskan - 19 okt 18 kl. 15:00

Jobbjakt fick fart efter kritik

ESLÖV Kontaktförsöken med företag som förhoppningsvis kan ta emot socialbidragstagare har fått fart efter den kritik som riktats från politiskt håll.Det var i september som Bernt Nilsson (S), ordförande i nämnden för arbete och försörjning, gav uttryck för sitt missnöje med förvaltningens ansträngningar.
Han menade att det krävdes större ansträngningar för att få socialbidragstagare mot sysselsättning.

Sydsvenskan - 07 jun 15 kl. 04:00

Bemanningsföretagen levererar inte alltid rätt person till rätt plats

Jag är 47 år, kvinna, student och arbetslös. Jag har bra utbildningar, både arbetslivserfarenhet och livserfarenhet, jag har kunskap och kompetens för alla jobb jag söker. Jag har varit aktiv arbetssökande i mer än två år.

Helsingborgs Dagblad - 09 jun 15 kl. 09:28

Bemanningsföretagen levererar inte alltid rätt person till rätt plats

Jag är 47 år, kvinna, student och arbetslös. Jag har bra utbildningar, både arbetslivserfarenhet och livserfarenhet, jag har kunskap och kompetens för alla jobb jag söker. Jag har varit aktiv arbetssökande i mer än två år.

Kristianstadsbladet - 03 apr 14 kl. 07:09

IT-jättars miljöbrister får kritik

Många av världens IT-giganter driver på utvecklingen av grön el. Men Amazon och Twitter går mot strömmen och får skarp kritik från Greenpeace i en ny rapport.
Om internet vore ett land skulle det vara världens sjätte mest energislukande.

BT - 03 apr 14 kl. 07:09

IT-jättars miljöbrister får kritik

Många av världens IT-giganter driver på utvecklingen av grön el. Men Amazon och Twitter går mot strömmen och får skarp kritik från Greenpeace i en ny rapport. Om internet vore ett land skulle det vara världens sjätte mest energislukande.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Flera intagna inblandade i flyktförsök

Personalen på anstalten i Kalmar kunde i söndags avvärja ett flyktförsök.Flera fångar försökte då hjälpa en intagen med att rymma över en mur med hjälp av ett hemmagjort rep.En suspekt drönare siktades också över platsen.

Expressen - 30 minuter sedan

Barn attackerade – polis på plats

Två barn i tioårsåldern ska ha blivit attackerade av en okänd man i stadsdelen Eriksberg i Uppsala, skriver Aftonbladet.– Vi är på plats och pratar med de inblandade, säger Linda Wideberg, polisens presstalesperson, till tidningen..

Expressen - 1 timme sedan

Stopp i tågtrafiken – station strömlös

Det är stopp i tågtrafiken mellan Malmö C och Lund C sedan 14-tiden på torsdagen.Tidigast klockan 18 rullar trafiken som vanligt.Samtidigt är det strömlöst på Hässleholms station..

Expressen - 1 timme sedan

Bil i brand på E22

En bil har börjat brinna på E22 i höjd med Eslöv.Det råder enligt polisen begränsad framkomlighet på platsen..

Expressen - 1 timme sedan

Man misshandlade polis brutalt och våldtog kvinna

Den man i 30-årsåldern som dömdes för att grovt ha misshandlat en polis på resecentrum i Skövde och ett kort tag senare våldtagit en kvinna i en lägenhet överklagade sin dom till hovrätten.Som nu fastställer straffet – rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning, skriver Skövde Nyheter.  .

Expressen - 1 timme sedan

Matsvinnet fortsatt stort: ”Vi har tappat respekten”

Matsvinnet har stor negativ påverkan på klimatet. Ändå slängs många ton helt ätbar mat varje år. Många människor har ingen känsla längre för hur maten framställs, anser experter.

Expressen - 1 timme sedan

Se Expressens specialsändningar om klimatet här

Här kan du se Expressens tidigare sändningar med fokus på klimat.Vi sänder flera specialprogram under alla dagarna som EU-toppmöte i Bryssel pågår – ett toppmöte där klimatet står högt på agendan..

Expressen - 1 timme sedan

Ny mätning: Två av fem positiva till bensinskatt

Två av fem svenskar är positiva till bensinskatt, visar en stor undersökning av Expressen/Demoskop. Men åsikterna går isär mellan boende i storstad och på landsbygd. Och generellt är man mer positiv till klimatåtgärder som inte påverkar det egna vardagslivet.

Expressen - 1 timme sedan

Man knivskuren – allvarligt skadad

En man i 65-årsåldern knivskars på torsdagen i armen i Örebro.– Han får betraktas som allvarligt skadad, säger polisens presstalesperson Tommy Lindh.Den misstänkte gärningsmannen, som ska känna offret, försvann på cykel..

Expressen - 3 timmar sedan

Cynthia, 19, mördades av sina fyra bästa kompisar

Denail Brehmer, 18, tros ha mördat sin bästa kompis, Cynthia Hoffman, 19.En man hon träffade online ska ha erbjudit henne nio miljoner dollar i utbyte mot att hon skulle skicka bilder och filmer på mordet.Nu sitter Brehmer och fyra andra ungdomar åtalade för mordet på 19-åringen, skriver Daily Mail..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.