Dagensanalys.se > Ekonomi

Monday, 17 June, 00:47

Dagensanalys.se - 12 jun 19 kl. 06:36

Firefox får en ny logoMozillas webbläsare Firefox får en ny logo som ska visa att varumärket nu står för mer än bara en webbläsare. Mozilla släppte igår en ny logo för Firefox, eller en rad olika logos faktiskt, som ska ge en enhetlig design till varumärkets alla olika tjänster och produkter. Här kan du läsa mer. Inlägget Firefox får en ny logo dök först upp på Dagensanalys.se..
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Firefox, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Firefoxfår en ny , logo
YLE - 05 aug 15 kl. 11:28

Tokyos OS-logo anklagas för plagiarism – avgör själv!

Den japanske grafikern Kenjiro Sano som designat logon för OS i Tokyo 2020 försvarar sig mot anklagelserna att han skulle ha plagierat Théâtre de Lieges logo. Tokyos OS-logo har klara likheter med det belgiska teaterhusets, men också helt främmande element som till exempel en röd cirkel som återfinns i den japanska flaggan. Kenjiro Sano försvarade sig mot anklagelserna som i värsta fall kan leda till rättsprocess i Europa.

YLE - 05 aug 15 kl. 11:28

Tokyos OS-logo anklagas för plagiat – avgör själv!

Den japanske grafikern Kenjiro Sano som designat logon för OS i Tokyo 2020 försvarar sig mot anklagelserna att han skulle ha plagierat Théâtre de Lieges logo. Tokyos OS-logo har klara likheter med det belgiska teaterhusets, men också helt främmande element som till exempel en röd cirkel som återfinns i den japanska flaggan. Kenjiro Sano försvarade sig mot anklagelserna som i värsta fall kan leda till rättsprocess i Europa.

Dagensanalys.se - 17 jun 16 kl. 15:48

Med Firefox senaste webbläsare blir det svårt att spåra besökarna

Den kända webbläsaren Firefox från Mozilla har en ny, experimentell funktion. Nu ska man kunna ha olika internetidentiteter online samtidig – det innebär att det blir svårare att hålla räkningen på antalet besökare. Mozillas Firefox används av rätt många användare världen över, och 11 procent av svenskarna (inklusive undertecknad) använder sig av Firefox som webbläsare.

Dagensanalys.se - 13 apr 18 kl. 10:01

Firefox först ut med spårningsblockerare till din iPhone

Än så länge har mobilen varit ganska skyddad för annonsblockerare och spårningsblockerare. Men nu lär det bli ändring även på det när Firefox är först ut med en helt skyddad webbläsare. Nu tänker du säkert ”Aha, men användarna måste själv aktivera blockeringen”.

Nyheter 24 - 01 apr 14 kl. 14:41

Nytt slag mot Firefox – bojkottas av dejtingsajtDin guide till varför homosexuella vill bojkotta Firefox

Som ni kanske redan känner till så är det många som är arga på Mozilla, som bland annat ligger bakom webbläsaren Firefox. Faktum är att många uppmanat till en bojkott av företaget – eftersom att deras nya vd Brendan Eich tidigare skänkt pengar till en kampanj som ville förbjuda samkönade äktenskap i Kalifornien. 
Nu ger sig den extremt populära dejtingsajten OkCupid in i diskussionen.

YLE - 04 mar 16 kl. 13:38

Märkligt problem med Tjeckiens World Cup-spelskjortor – olaglig logo

Tjeckien lär vara tvunget att byta ut sina redan offentliggjorda spelskjortor till World Cup i ishockey i höst. Orsaken? En lagstridig logo.

Dagensanalys.se - 19 dec 17 kl. 14:30

Kampanjen som fick Firefox-användarna att rasa

Firefox som utvecklas av Mozilla är känd för att vara en webbläsare som håller det enkelt, tänker på användarna först och har bra teknik. Därför är det extra känsligt när de nu gör bort sig i en kampanj som handlar om hacking. Om du använder Firefox som webbläsare kan du ha upptäckt att du fått ett tillägg auto-installerat.

Dagensanalys.se - 19 mar 19 kl. 16:19

Firefox blockerar ljud och video som spelas upp automatiskt

I den senaste versionen av Firefox webbläsare blockeras både ljud och video som spelas upp automatiskt. Uppdateringen påverkar både mätningar och annonsörer. I Sverige är det runt 5 procent som använder Firefox som webbläsare.

IDG - 13 nov 12 kl. 15:24

Provkör Firefox OS i Firefox

Snart kommer de första Firefox-mobilerna men redan nu kan du emulera Mozillas mobila operativsystem Firefox OS via ett Firefox-tillägg..

YLE - 17 okt 14 kl. 14:30

Sårbarheter i Firefox - uppdatera till nyare version

Webbläsaren Firefox och e-postsystemet Thunderbird bör uppdateras till de nyss publicerade versionerna, uppmanar Cybersäkerhetscentralen. Sårbarheter har hittats i Firefox och Thunderbird. På grund av säkerhetsbristerna kan en person ta över en annans dator och installera övervakningsprogram och andra skadliga program på den.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - I förrgår: 17:53

Allt fler svenskar betalar för nyheter online

Reuters Institute har släppt sin årliga globala rapport Digital News Report som djupdyker i hur vi konsumerar nyheter. Rapporten, som baseras på svar från över 75 000 respondenter i 38 marknader, är full av insikter och de senaste trenderna inom hur vi konsumerar nyheter. Vi får bland annat reda på att Norge och Sverige är de länder där flest invånare väljer att betala för nyheter online.

Dagensanalys.se - I förrgår: 16:11

Grundare av Dooify går till Osynlig

Den digitala produktutvecklingsbyrån Osynlig växer och förstärker teamet i Stockholm med entreprenören och designern Carl Svahnström. Carl ligger bland annat bakom delningstjänsten Dooify som vann pitchtävlingen UberPITCH 2016. Osynlig har en prestigelös och entreprenöriell syn på UX och design, som är väl grundad i tydlig nytta för kunden.

Dagensanalys.se - I förrgår: 08:03

Jättarna tar nästan hälften av annonsbudgeten

Marknadsförare spenderar nästan hälften av sin annonsbudget på jättarna Google, Facebook och Amazon, visar en ny undersökning. Lawless Research och Factual har undersökt vad marknadsförare tycker om jättarna Google, Facebook och Amazons krafttag på marknaden. Undersökningen visar att respondenterna (700) i genomsnitt spenderar 43 procent av sin annonsbudget på dessa plattformar – och 63 procent uppger att de vill ha andra alternativ.

Dagensanalys.se - I förrgår: 07:05

Facebook förlikar i stämning om att de blåst upp videovisningar med 900 procent

Facebook har gått med på att förlika i en stämning som påstår att de blåst upp sina videovisningar med upp till 900 procent. Enligt marknadsförarna bakom stämningen ska Facebooks agerande ha kostat dem avsevärt mer för annonser i videoklipp, eftersom siffran för antalet visningar inte stämde med verkligheten,. Enligt Facebook skulle deras felaktiga mätningar av antalet videovisningar inte ha påverkat själva prissättningen/annonskostnaden.

Dagensanalys.se - I förrgår: 06:55

Försöker Google Chrome döda annonsblockerarna?

Google säger att de inte har några dolda motiv med en uppdatering, som i princip sätter käppar i hjulen för annonsblockerarna. Vad de hänvisar till är istället användarnas integritet. Men uppdateringen gör det mycket svårt för annonsblockerare att fungera som de gör idag.

Dagensanalys.se - I förrgår: 06:47

UEFA lanserar en egen OTT-kanal

Union of European Football Association (UEFA) har lanserat en gratis-kanal för att sända fotboll via nätet. OTT-kanalen ska ge fans mer utbud och tillgängligt när de önskar. Initialt kommer kanalen att visa bland annat futsal, bakom-scenen-innehåll och intervjuer.

Dagensanalys.se - 13 jun 19 kl. 23:51

Facebook Research skapar en av världens största paneler

Nu skriver vi om den där appen som Facebook har fått skämmas för lite grann. De lanserade den nämligen som en VPN-tjänst och glömde berätta att den samlade också in all data. Men innan det uppdagades hade Facebook lyckats få 187.

Dagensanalys.se - 12 jun 19 kl. 16:43

Case: ”Vi ser ett behov av att hantera kunden i 360-läge”

Birka Cruises satsar fullt ut på Dynamics 365 med CRM-Konsulterna som leverantör. Ett intressant case för alla som funderar på vad de ska göra med sin data och vill bemöta kunden med ett 360-tänkande. Birka Cruises erbjuder kryssningsupplevelser till en bred publik där många dessutom är återkommande, något som kräver en bra relation och dialog med varje person oavsett kontaktpunkt.

Dagensanalys.se - 12 jun 19 kl. 15:20

Sju sätt att varva ner inför semestern

Snart är den här, ledigheten vi har sett fram emot så länge. Men hur gör man för att varva ner inför semestern? Ann Appelberg och Johan Mellnäs på arbetsmiljöorganisationen Prevent ger sina bästa tips.

Dagensanalys.se - 12 jun 19 kl. 15:12

Sveriges Annonsörer ger tips om hur du skyddar ditt varumärke på Youtube

Sveriges Annonsörer vill bidra till att skapa en ”brand safe” miljö på Youtube med några tips för hur du kan skydda ditt varumärke när du annonserar där. Här kan du läsa om alla tips från Sveriges Annonsörer. Tipsen från Sveriges Annonsörer berör Brand Control Levers med riktlinjer för innehåll med rekommendationer och länkar och en Brand Suitability Guide som enkelt förklarar olika inställningar för när du ska köpa annonser på YouTube.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.