SR > Nyheter

Wednesday, 26 June, 04:40

SR - 12 jun 19 kl. 06:20

Få kontakter stort hinder för utrikesfödda akademikerInvandrade akademiker upplever att de hindras av att de saknar kontakter på arbetsmarknaden. Det visar nya siffror från SCB, som akademikerförbundet Jusek presenterar i dag..
Läs mer på SR
Läs mer om:
SCB, Jusek

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , kontakter, stort, hinderför , utrikesfödda, akademiker
VA - 04 apr 17 kl. 13:09

Spotify övervann just ett stort hinder på väg till börsen

Därför tar det nya avtalet Spotify ett stort kliv framåt, närmare en börsnotering. .

IDG - 27 jan 11 kl. 11:16

Kommuner pekas ut som hinder mot bredbandsmål


De försvårar utbyggnaden och motverkar ökad konkurrens. Kommunerna pekas ut som ett stort hinder på vägen mot snabba internetanslutningar för alla..

Helsingborgs Dagblad - 09 jul 12 kl. 17:31

Gamla lagar hinder i kampen mot hiv

De länder som kriminaliserar homosexualitet utgör ett stort hinder i kampen mot hiv, rapporterade en FN-stödd och oberoende kommission på måndagen. "Alltför många länder slösar bort värdefulla resurser genom att driva igenom föråldrade lagar som bortser från forskningen och vidmakthåller stigmatisering", sade kommissionens ordförande tillika Brasiliens förre president, Fernando Henrique Cardoso..

SR - 22 apr 15 kl. 08:00

Grafik: Bostadsbrist hinder för nyanlända över hela landet

Många nyanlända berättar i Sveriges Radios #100röster om hur svårt det är att få tag i en stabil boendesituation i Sverige. Bilden bekräftas av kommunerna. 64 procent av de kommuner som svarat på en enkät från Länsstyrelserna anger att bostadsbristen är ett ganska eller mycket stort hinder – och bilden är densamma från söder till norr..

Dagens Medicin - 01 aug 17 kl. 09:00

”LOU – ett hinder för att använda nya och effektiva vårdlösningar”

Lagen om offentlig upphandling, LOU, innebär i dag ett stort hinder för att många mindre och nystartade företag ska kunna utvecklas och växa. Dagens tröga och ofta ineffektiva upphandlingssystem innebär att regioner, landsting och kommuner tvingas avstå från att köpa in nya, effektiva och smarta....

GöteborgsPosten - 26 feb 18 kl. 17:02

Tillgången till fri tolk hinder för integrationen

Bland nyanlända finns i dag ett stort hinder till språklig utveckling, nämligen möjligheten till tolk över obestämd tid. Samtidigt råder ständigt brist på tolkar. Det är dags att tidsbegränsa tillgången till fri tolk.

Dagensanalys.se - 02 nov 18 kl. 14:56

Slutna system som Facebook och Google är ett hinder för att förbättra förstahandsdata

I en undersökning genomförd på uppdrag av Sizmek svarar en majoritet av marknadsförarna att de ser betydande problem med datautväxling från stängda plattformar som Google och Facebook – så kallade slutna system (walled gardens). 68 % av marknadsförarna säger att dessa plattformar inte erbjuder tillräckligt med data för att effektivt kunna mäta och ge en optimal träffbild av kampanjerna. I studien, där drygt 500 beslutsfattande marknadsförare över hela Europa och USA medverkade, framkommer att två tredjedelar (66 %) anser att bolag som Google och Facebook, är ett stort hinder för att kunna förädla förstahandsdata.

Dagensanalys.se - 07 nov 18 kl. 04:35

”Facebook och Google är ett hinder för att förbättra förstahandsdata”

Nära 70 procent av marknadsförare tycker att de stora plattformarna som Google och Facebook inte ger tillräckligt med data för att effektivt analysera och mäta kampanjer. 77 % upplever att deras målgruppsinriktning har försämrats på grund av GDPR
88 % säger att de vill äga data som genererat av egna kampanjer I en undersökning genomförd på uppdrag av Sizmek svarar en majoritet av marknadsförarna att de ser betydande problem med datautväxling från stängda plattformar som Google och Facebook – så kallade slutna system (walled gardens). 68 % av marknadsförarna säger att dessa plattformar inte erbjuder tillräckligt med data för att effektivt kunna mäta och ge en optimal träffbild av kampanjerna.

Västerbottens Folkblad - 12 sep 11 kl. 00:30

?Skam ett stort hinder?

UMEÅ Mindre skamkänslor ? mer njutning. Det vill Alexander och Charlotte Rudenstam inspirera till med sin workshop ?

SN - 07 dec 11 kl. 09:42

Språket ett stort hinder

619 av Oxelösunds drygt 11 000 invånare är födda i Finland. De blir allt äldre och många tappar svenskan. ?

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Mueller kommer vittna inför kongressen

Den särskilda åklagaren Robert Mueller ska vittna inför USA:s representanthus underrättelseutskott den 17 juli. Vittnesmålet ska inte ske inför lyckta dörrar..

SR - 1 timme sedan

Lula da Silva blir kvar i fängelse

Brasiliens högsta domstol har beslutat att den före detta presidenten blir kvar i fängelse. Lulas advokater hade krävt att han skulle friges eftersom domaren i målet anses ha varit jävig..

SR - 4 timmar sedan

Klart med ny regering i Danmark

Efter 20 dagars förhandlingar är det nu klart med en ny regering i Danmark, rapporterar Danmarks Radio..

SR - 6 timmar sedan

Liberaler lämnar – efter Ullenhags besked

Efter att Erik Ullenhag hoppat av från striden om partiledarposten i Liberalerna, väljer flera tunga namn att lämna partiet i protest, skriver Aftonbladet..

SR - 7 timmar sedan

Svensk tar över världens smartaste förening

För första gången någonsin är det en svensk som får förtroendet att leda Mensa international, den internationella föreningen för högintelligenta..

SR - 7 timmar sedan

Ny rättegång 30 år efter tragedin på Hillsborough-arenan

Det kommer att bli en ny rättegång i Storbritannien mot den polisman som var ansvarig för säkerheten på Hillsborough, där 96 fotbollssupportrar krossades till döds 1989..

SR - 7 timmar sedan

Dödlig skjutning mot svenskskyltad bil

En människa har dödats och för ytterligare en person är tillståndet kritiskt efter att deras bil beskjutits i Köpenhamnsförorten Herlev, meddelar den danska polisen..

SR - 9 timmar sedan

Trump hotar med vedergällningar mot Iran

Tonen hårdnar mellan Iran och USA. President Donald Trump varnar Iran för att attacker mot amerikanska intressen kommer att resultera i "massiv" vedergällning från USA. Trumps iranska motsvarighet kallar i sin tur USA för "efterblivet"..

SR - 9 timmar sedan

Polisen varnar för bedragare på Instagram

Under midsommarhelgen har polisen fått larm om en ny typ av bedrägeri i sociala medier..

SR - 9 timmar sedan

Stopp i tågtrafiken förbi Storvik

Omfattande signalfel orsakar förseningar och inställda avgångar på sträckan mellan Gävle och Borlänge..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.