DN > Inrikes

Tuesday, 18 June, 05:25

DN - 12 jun 19 kl. 06:31

Lagförslag läggs på is i HongkongEfter massiva gatuprotester skjuts den fortsatta behandlingen av ett lagförslag om utlämningar upp i Hongkong, meddelar områdets styrande råd..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Hongkong

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lagförslag, läggspå is i , Hongkong
UNT - 12 jun 19 kl. 05:22

Lagförslag läggs på is i Hongkong

Efter massiva gatuprotester skjuts den fortsatta behandlingen av ett lagförslag om utlämningar upp i Hongkong, meddelar områdets styrande råd..

Världen Idag - 06 feb 15 kl. 00:00

Omstritt lagförslag läggs på hyllan

Senterpartiets gruppledare i Stortinget, Marit Arnstad, säger till NRK att även om den norska regeringen skulle lägga ett nytt förslag om att förbjuda tiggeri kommer det inte att bli aktuellt för partiet att stödja det. Enligt ett av de två förslagen som remissinstanserna skulle ta ställning till före den 15 februari skulle det även bli förbjudet att hjälpa tiggare med husrum, respengar eller mat. Lagförslagen kom från Høyre och Fremskrittspartiet, vars minoritetsministär reger.

SVT - 09 jun 19 kl. 11:20

Massiv protest i Hongkong mot nytt lagförslag

I Hongkong väntas i dag över en halv miljon personer delta i vad som tros vara den största protesten på 15 år. Anledningen är ett lagförslag som ska göra det lättare för Hongkong att utlämna brottsmisstänkta personer till Kinas fastland. Motståndare säger att lagen kommer medföra en ökad risk för aktivister, journalister och företagare att utlämnas..

GöteborgsPosten - I förrgår: 14:16

Nya protester – trots fryst lagförslag

Det lagförslag som väckt rasande reaktioner i Hongkong är lagt på is. Carrie Lam har förlorat all trovärdighet hos folket i Hongkong, säger Claudia Mo, demokratiaktivist om Hongkongs högsta ledare..

UNT - I förrgår: 14:15

Nya protester – trots fryst lagförslag

Det lagförslag som väckt rasande reaktioner i Hongkong är lagt på is..

Expressen - 12 jun 19 kl. 06:04

Jätteprotest i Hongkong – nu läggs lagförslag på is

Tiotusentals demonstranter har stormat viktiga vägar i Hongkong.Medier beskriver kaotiska scener.Orsaken är ett förslag som skulle tillåta att brottsmisstänkta sänds till fastlandet – Kina – för rättegång, skriver Reuters.

Expressen - I förrgår: 07:41

Hongkongs ledare backar – lagförslag kan skrotas

Det kontroversiella och kritiserade lagförslaget om utlämningar från Hongkong till Kina kan komma att skrotas.På lördagen väntas Hongkongs ledare Carrie Lam gå ut med information.Samtidigt planerar kritiker nya protester..

Kristianstadsbladet - 10 jul 14 kl. 12:22

Lagförslag om våldtäkt i Nya Zeeland


Nya Zeelands näst största parti Labour har lagt fram ett förslag om att ändra lagen så att den anklagade i våldtäktsmål ska tvingas bevisa samtycke för att frikännas, skriver the New Zealand Herald.Partiet föreslår ett system där målsäganden inte behöver förhöras av försvarsadvokaten, utan bara intervjuas av domaren - och att bevisbördan i stället läggs på försvaret. Förslaget innebär att om åklagaren kan bevisa sexuellt samröre ska det förutsättas att det var våldtäkt, om inte den anklagade kan bevisa motsatsen.

Helsingborgs Dagblad - 10 jul 14 kl. 12:26

Lagförslag om våldtäkt i Nya Zeeland

Nya Zeelands näst största parti Labour har lagt fram ett förslag om att ändra lagen så att den anklagade i våldtäktsmål ska tvingas bevisa samtycke för att frikännas, skriver the New Zealand Herald. Partiet föreslår ett system där målsäganden inte behöver förhöras av försvarsadvokaten, utan bara intervjuas av domaren — och att bevisbördan i stället läggs på försvaret..

BT - 10 jul 14 kl. 12:22

Lagförslag om våldtäkt i Nya Zeeland

Nya Zeelands näst största parti Labour har lagt fram ett förslag om att ändra lagen så att den anklagade i våldtäktsmål ska tvingas bevisa samtycke för att frikännas, skriver the New Zealand Herald. Partiet föreslår ett system där målsäganden inte behöver förhöras av försvarsadvokaten, utan bara intervjuas av domaren - och att bevisbördan i stället läggs på försvaret. Förslaget innebär att om åklagaren kan bevisa sexuellt samröre ska det förutsättas att det var våldtäkt, om inte den anklagade kan bevisa motsatsen.

Fler nyheter från DN

DN - 2 minuter sedan

SKL vill ha krisavtal för skogsbränder: Omfattar alla

Efter fjolårets stora skogsbränder rådde viss förvirring om ersättning till alla de olika yrkesgrupper som ryckte ut för att hantera krisen..

DN - 6 timmar sedan

AP: Ola Bini ska förhöras av amerikanska utredare

Den svenske programmeraren Ola Bini, som sitter frihetsberövad i Ecuador, kommer att förhöras av amerikanska utredare. Det uppger nyhetsbyrån AP som citerar källor i Ecuador..

DN - 6 timmar sedan

Frankrike vann mot Nigeria efter VAR-drama

Förbundskapten Thomas Dennerby stod med armarna utslagna vid sidlinjen.  Wendy Renard hade missat en straff mot hans Nigeria, men fick slå om den efter VAR-granskning. Några dramatiska minuter ledde till fransk seger med 1–0..

DN - 10 timmar sedan

Näringslivet kan få betala ännu större del av OS-kalaset

Näringslivet kan behöva bidra med ännu mer pengar för att täcka upp ”hålet” i Stockholm Åres OS-budget. Men Per Palmström, vice ordförande i Sveriges olympiska kommitté, säger att de budgetförändringar som gjorts i sista stund inte beror på att det saknats pengar..

DN - 12 timmar sedan

Bomben i Linköping: vissa lägenheter går att flytta in i

Hyresgästerna i flera av de drabbade husen på Ådalagatan i Linköping kan flytta in nu, eller inom kort, och även hämta personliga tillhörigheter i vissa av de mer skadade fastigheterna. De värst drabbade portuppgångarna, nummer 1 och 3, kommer att vara avspärrade i ytterligare en tid, enligt polisen. .

DN - 13 timmar sedan

Regeringen stöttar OS-ansökan

En vecka innan valet av värdstad för vinter-OS 2026 ska avgöras uttalar statsministern och utrikesministern sitt stöd för Sveriges ansökan. – Jag tror att vår stolthet över Sverige skulle öka, säger Stefan Löfven..

DN - 14 timmar sedan

Lokala politiker: Nationalmuseums filial riskerar att behöva stänga

Nationalmuseum Jamtli kan behöva stänga, uppger lokala och regionala politiker. De har fått signaler om att stödet från Nationalmuseum i Stockholm kan utebli på grund av museets ekonomiska problem.  Men överintendent Susanna Pettersson menar att problemen kan lösas: ”Vi ska arbeta för att hitta långsiktig lösning”‚ säger hon..

DN - 15 timmar sedan

Utlämning till Kina ska avgöras i HD

I Hongkong pågår striden om en ny lag som innebär att misstänkta kan utlämnas till Fastlandskina för att dömas för brott.  Samma fråga ska nu avgöras i Sverige. Svensk polis håller en statlig kinesisk tjänsteman, misstänkt för korruption, som Kina vill få utlämnad.

DN - 15 timmar sedan

Naturskyddsförening vill att regeringen stoppar utbyggnaden

– Vi är inte framme vid målet ännu, men det här var en viktig delseger. Det säger Inge Löfgren, en av de mest aktiva motståndarna mot Preems utbyggnad i Lysekil. Naturskyddsföreningen uppmanar nu regeringen att gå in och pröva det kontroversiella ärendet..

DN - 16 timmar sedan

Källor till DN: Ullenhag ger inte upp

Han har hamnat rejält på efterkälken, men Erik Ullenhag tänker inte ge upp kampen om att bli Liberalernas nästa partiledare, erfar DN. Mycket pekar mot att Stockholms länsförbund ger honom sitt stöd, men det lär inte räcka för att besegra Nyamko Sabuni på landsmötet nästa vecka..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.