Barometern > Nyheter

Tuesday, 25 June, 17:36

Barometern - 12 jun 19 kl. 06:00

Kulturhistoriskt värdefull byggnad ska rivasDet mer än 300 år gamla Karpatorpet i Svartbäcksmåla naturreservat ska rivas. Byggnaderna är svårt angripna av äkta hussvamp, och att sanera dem skulle bli för dyrt..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Karpatorpet, Svartbäcksmåla

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kulturhistoriskt, värdefull, byggnadska , rivas
Barometern - 03 feb 16 kl. 06:16

BILDER: Värdefull byggnad i Kalmar får ny look

Det började med att putsen rasade ner från en vägg. Men den mindre lagningen växte snabbt till ett jätteprojekt där en av Kalmars kulturhistoriskt värdefulla byggnader får en ny look. Sjömanshemmet renoveras efter konstens alla regler..

Sydöstran - 09 apr 19 kl. 17:00

Möllebacken kulturhistoriskt värdefull

Bevara eller inte bevara. Det är frågan när det gäller fasaderna på husen i kvarteret Möllebacken. Nu har det gjorts en ny utredning kring byggnaderna som visar att det finns ett kulturhistoriskt värde i 70-talsområdet..

YLE - 22 jan 14 kl. 18:38

HFD avgör om Valsörarnas sjöbevakning kan rivas

Rivningsplanerna för sjöbevakningsstationen på Valsörarna i Korsholms skärgård granskas nu av Högsta förvaltningsdomstolen. En privatperson har besvärat sig över Vasa förvaltningsdomstols beslut att stationen kan rivas. Byggnadsnämnden i Korsholm å sin sida anser att besväret bör förkastas och att huvudbyggnaden på Valsörarna kan rivas.

Nya Wermlands Tidningen - 22 sep 15 kl. 16:32

Mark och miljödomstolen: Kulturhistoriskt hus får rivas

Mark- och miljödomstolen anser att församlingens intresse av att riva boningshuset vid före detta tingshuset i Råda väger tyngre än det allmänna intresset av att bevara byggnaden..

Trelleborgs Allehanda - 14 jul 12 kl. 07:25

Förening vill värna magasin

Föreningen Gamla Trelleborg kräver att Telinska magasinet bevaras vid en utbyggnad med höghus i centrala Trelleborg. Det framgår av ett brev som föreningen skickat till kommunstyrelsen.
Bakgrunden är ett förslag till en ny detaljplan i centrala Trelleborg som innebär en omfattande och spektakulär utbyggnad från fastighetsbolaget Abitare.

Nyan - 30 aug 17 kl. 18:56

Parkgatan 24 fick pris

Fastighets ab Tullarns äng tilldelas Mariehamns stads Chiewitzpris för arbetet med det K-märkta bostadshuset Parkgatan 24.
För fjärde gången i historien utdelade Mariehamns stad Chiewitspriset i måndags. Bolaget som företräds av Johnny Hellman fick priset för ett utomordentligt väl genomfört arbete vid renovering och om- och tillbyggnad av det K-märkta bostadshuset vid Parkgatan 24.

YLE - 23 feb 16 kl. 16:40

Snart ska det rivas och byggas nytt på Jussarö i Ekenäs skärgård

Hamnen på Jussarö i Ekenäs skärgård kan i framtiden byggas ut med nästan 1 000 kvadratmeter. Däremot kan de förfallna bostäderna från öns tid som gruvsamhälle rivas och inte ersättas med nybyggen. Raseborgs stad gör som bäst upp en ny plan för den östra halvan av Jussarö eftersom försvaret inte längre använder det som övningsområde.

Skånskan - 23 aug 18 kl. 05:00

Äldre byggnad får inte rivas

MALMÖ Planerna på en saluhall i Limhamn har stött på motstånd. En ansökan om rivningslov ska behandlas av stadsbyggnadsnämnden under torsdagen och tjänstemannaförslaget är att avslå ansökningarna om både rivningslov och bygglov.För mer än 1,5 år sedan presenterades planerna på en saluhall vid Strandgatan i Limhamn.

YLE - 14 nov 12 kl. 15:36

Vanligare att riva än att renovera mögelskadade hus

Mögelskadade hus blir allt vanligare i Finland och trenden är den att man väljer att riva husen istället för att renovera. - Om man ser på det rent ekonomiskt så brukar man säga att när reparationskostnaderna börjar tangera nybyggnadskostnader så då börjar man överväga att riva. Men det finns många andra faktorer som inverkar på ett beslut.

YLE - 18 sep 13 kl. 14:37

Kaj Sundström har café vid Ule älv

Koivurannan Kahvila ligger i en kulturhistoriskt värdefull byggnad vid Ule älv. I tolv år har Kaj Sundström drivit caféet tillsammans med sambon Riitta Asala.
- Vi hade sett stället och under en resa till Lappland fick vi ett samtal om att det är till salu.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 10 minuter sedan

Pojke överfaller småflickor – gång på gång

En 17-årig pojke greps på måndagen misstänkt för att ha överfallit en flicka i tioårsåldern i Uppsala. Den gripne har begått brott mot barn i åratal, skriver ..

Barometern - 5 minuter sedan

Brist i skuldsanering får kritik av JO

En Hultsfredsbo fick inte sin ansökan om skuldsanering hanterad i tid av kronofogden. För detta får nu myndigheten kritik av JO..

Barometern - 1 timme sedan

Klartecken för bygget av Tallhagsskolan: ”Fått en bättre prisnivå”

Nya detaljplanen har vunnit laga kraft. Upphandlingen av skolbygget är klar. Två besked på kort tid gör att Tallhagsskolan ska stå klar i juni 2021.

Barometern - 45 minuter sedan

Vallhallaskolan växer på höjden

Under några intensiva dagar växer Vallhallaskolan med nio nya moduler som placeras ovanpå Paviljongen där lågstadiet håller till..

Barometern - 45 minuter sedan

Boule är favoritsysselsättningen

Lite allvar - men mest på skoj - är det när Högsbys PRO-förening spelar boule i Lanhagen bakom kommunhuset. Det är den huvudsakliga sysselsättningen för de pensionärer som är hemma på sommaren..

Barometern - 30 minuter sedan

Oväntad paketrusch hos Postnord

Ovanligt många paket skickas via Postnord just nu. Det kan innebära förseningar för den som handlat på nätet..

Barometern - 1 timme sedan

Sabuni väntas dra Liberalerna högerut

Nyamko Sabuni är ensam kvar som partiledarkandidat i Liberalerna (L) inför landsmötet på fredag. I liberala kretsar räknar man med att hon drar högerut i sitt försök att ena ett parti med djupa sprickor och flera noteringar under riksdagsspärren i opinionsmätningar..

Barometern - 1 timme sedan

Premiär för utomhusbio

Barometern - 1 timme sedan

Fotbolls-VM i stadsparken

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.