Barometern > Nyheter

Thursday, 20 June, 17:06

Barometern - 12 jun 19 kl. 06:00

Nya arvoden införs för politikerUnder måndagskvällens fullmäktigemöte uppstod en lång och tidvis infekterad debatt om att ändra arvodena för en del av kommunens politiker. Men förslaget gick igenom och så här blir det:.
Läs mer på Barometern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya arvoden, införsför , politiker
YLE - 10 dec 12 kl. 11:46

Höjda arvoden för politiker övervägs i Karleby

Karleby stad överväger att höja politikernas arvoden. Enligt ett förslag som behandlas på måndag ska stadsstyrelsen ordförande få 6000 euro i årsarvode och till det kommer mötesarvoden. Totalt kan det röra sig om närmare 15.

Nya Wermlands Tidningen - 09 sep 14 kl. 16:24

Höjda arvoden för politiker

Ett antal av Kristinehamns politiker har för låga arvoden. Det anser politikerna själva som nu föreslår en höjning. Det ska också bli enklare att förstå reglerna så politikerna inte tar ut för mycket pengar, vilket skedde den här mandatperioden..

Kristianstadsbladet - 17 jun 17 kl. 00:01

Orimligt höga löner plus arvoden för politiker

Då jag läste artikeln 10/6 om våra politiker och deras extra arvoden ut över sina kommunalrådslöner fick jag en overklighetstanke i huvudet?.

YA - 23 jun 17 kl. 00:01

Höjda arvoden till Skurups politiker

Skurups politiker beslutade i veckan att höja sina egna arvoden under sittande mandatperiod. Inledningsvis fanns många säryrkanden, men de lades ner och politikerna nådde en kompromiss..

Dagens PS - 03 apr 19 kl. 08:47

Strypt arvode hotar skolkande politiker

När andra är hemma från jobbet blir de utan lön. Samma regler ska gälla för riksdagsledamöter. Det anser nu flera partier och kräver att reglerna stramas upp, rapporterar Sveriges Radio.

YA - 28 jun 17 kl. 00:01

Arvoden för politiker på orimlig nivå

I Ystads Allehandas midsommarupplaga uppgav Sven Rosengren (SkurupsPartiet) felaktigt att Kommunens Väl (Kv), V, Mp, och S tillsammans skulle rösta för ett nytt arvodesreglemente, det riktiga är att S, Mp tillsammans med M och Sd röstade för arvodesreglementet som höjer kostnaderna med minst 1 miljon kronor årligen..

Nya Wermlands Tidningen - 26 jun 18 kl. 12:00

Höjda arvoden för politiker får vänta

Socialdemokraten Mikael Norén begärde ytterligare utredning av majoritetens förslag..

DN - 28 nov 18 kl. 11:12

Arvoden till Lidingöpolitiker höjs – för att ”undvika dåliga beslut”

Kommunalråden på Lidingö har tagit beslut om att ge sig själva en rejäl löneökning – samtidigt som de sänker arvodet till kommunens oppositionsråd.  Kommunstyrelsens ordförande, Daniel Källenfors (M), landar på 108.800 kronor i månaden.

Skånskan - 5 timmar sedan

Tuffare för politiker som röstas bort

höör Sämre stöd och mindre i pension. Nu ser det ut att bli sämre villkor för heltidsarvoderade kommunalråd som inte längre sitter kvar på sin post. I Höör blir det tuffare regler än vad Sveriges kommuner och landsting (SKL) föreslår.

Trelleborgs Allehanda - 12 timmar sedan

Partistödet sänks – men inte politikernas arvoden

Nu vill även Trelleborgs politiker dra sitt strå till stacken vad gäller besparingar. Såväl partistödet som utbildningsbidraget för politiker föreslås sänkas med 25 procent. Totalt ger det en besparing på en halv miljon kronor.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Öland: Klagomål på hundar vid badplats

Handikapprampen vid hamnen i Färjestaden används av hundägare som vill bada sina hundar enligt ett klagomål till Mörbylånga kommun. .

Barometern - 5 minuter sedan

Ny maskin ska minska kycklingskador på Guldfågeln

Guldfågeln har lämnat in en rapport om åtgärder för att minska skador på kycklingar. Företaget ska bygga om i fabriken i höst. Länsstyrelsen kräver kompletteringar innan beslut..

Barometern - 5 minuter sedan

Många på landsbygden känner sig bortglömda – med all rätt

Det är kanon när det skrivs tunnelseende texter, för då tvingas omgivningen tänka till för att det ska bli balans – även på den mörka landsbygden där siste tokstolle släcker ljuset. .

Barometern - 5 minuter sedan

Edler klar för två nya år i Vancouver

Barometern - 15 minuter sedan

25 döda i indisk busskrasch

Barometern - 30 minuter sedan

Glaas ny tränare i Brynäs

Barometern - 45 minuter sedan

SMHI: Kraftiga skyfall i Mellansverige

Den som ger sig ut i midsommartrafiken i landets mellersta delar under torsdagseftermiddagen får vara beredd på skyfall, blixtar och dunder. SMHI har utfärdat risk för stora regnmängder i inte mindre än sju län, där 30 till 40 millimeter kan falla under kort tid..

Barometern - 45 minuter sedan

Eldningsförbud på nytt

Barometern - 45 minuter sedan

Mindre sjukfrånvaro hos socialen

Barometern - 1 timme sedan

Krim-sanktioner förlängs igenOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.