Nyteknik > Teknik

Wednesday, 26 June, 09:48

Nyteknik - 12 jun 19 kl. 06:15

Ny rapport: Elektrifiering räcker inte – trafiken måste minskaDet räcker inte med elbilar och förnybara drivmedel om Sveriges transportutsläpp ska klara klimatmålen. Trafiken måste minska, konstaterar IVA i en ny rapport..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Sveriges, IVA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny rapport, Elektrifiering, räckerinte , trafikenmåste , minska
DN - 01 dec 18 kl. 11:13

Rapport: Regioner bräcker G20-länderna i klimatkampen

En grupp delstater och regioner världen över har sänkt sina koldioxidutsläpp snabbare än världen i stort, och deras framtida mål är dubbelt så ambitiöst som G20-ländernas, enligt en ny årsrapport från ett projekt för att sporra till högre klimatambitioner..

YLE - 24 mar 17 kl. 06:48

En elektrifiering av Nystadsbanan kunde underlätta pendlandet

För att möjliggöra en förbättrad godstransport och fungerande persontrafik mellan Åbo och Nystad borde man elektrifiera banavsnittet. Det här är något många i regionen nu hoppas på. Valmet Automotives meddelande om ytterligare nyanställningar aktualiserar diskussionen kring utvecklingen av tågtrafiken längs banavsnittet mellan Åbo och Nystad.

YLE - 06 jun 14 kl. 14:18

Elektrifiering av tågbanan Bennäs-Alholmen kostar 3,3 miljoner

Virkestransporterna som sker med tåg till UPM:s anläggningar på Alholmen kan inte köras direkt till fabriken eftersom banan inte är elektrifierad. I slutskedet måste diesellok dra tågsättet den sista biten, det här ökar kostnaderna och det går inte att dra full nytta av elektrifieringen av övriga banavsnitt. Staden Jakobstad vill slippa växlingsområdet i centrum av staden och de trafikproblem som växlingarna medför vid den östra utfarten från staden och samtidigt bygga en underfart under järnvägen.

HBL - 08 jul 14 kl. 20:22

Nya banbyggen väcker missnöje bland bilisterna

Parter som representerar väganvändare är missnöjda över trafikbesluten som fattades i miniregeringsförhandlingarna. Regeringen beslutade i slutet av juni att påskynda banbyggen som Centrumslingan i Helsingfors, Västmetron i Esbo och stadsspårvägen i Tammerfors.På Vägföreningen förundrar man sig över hur staten har råd att inleda samhälleligt sett mindre lönsamma projekt samtidigt som man skär ned det grundläggande vägunderhållet.

Cornucopia - 03 mar 16 kl. 13:29

Trafikverkets undangömda rapport - 30% färre bilar behövs i storstäderna

Nu finns information om Trafikverkets undangömda rapport kring hur man ska uppnå miljömålen ute hos SvD. Till saken hör nämligen att enda sättet att nå CO2-målen är kraftigt minskad biltrafik, vilket också gör alla politikermonument som Förbifart Stockholm helt onödiga.

Jag har fått tips om denna rapport tidigare, men inte haft tid att gräva vidare i saken, men SvD uppmärksammar den nu.

YLE - 17 jun 13 kl. 11:54

Europeisk rapport: Kvinnor tar färre risker i trafiken än män

Kvinnor tar färre risker och har en mer positiv attityd till trafikregler och säkerhet än män, enligt en rapport från den Europeiska trafiksäkerhetsmyndigheten ETSC. Dödsfallen minska med 20 procent om alla betedde sig på samma sätt som kvinnorna i trafiken, fastslås i rapporten. Vid dödsolyckor är det klart oftare en man sitter bakom ratten, medan kvinnor löper klart större risk att dö som fotgängare eller medpassagerare.

Skånskan - 13 mar 17 kl. 13:44

Id-kontrollerna knäcker Skånetrafikens ekonomi

Skåne Pendlingen över Öresundsbron fortsätter att minska. Resandet har minskat med nästan en femtedel jämfört med tiden innan id-kontrollerna infördes i januari förra året. ERWP.

YLE - 21 jan 15 kl. 16:45

Rapport: Grundvattnet påverkas mest av Rudus planer i Joddböle i Ingå

Miljökonsekvensbeskrivningen för företaget Rudus planer på att utvidga sin bergsbrytning i Joddböle i Ingå är nu klar. I det stora hela visar bedömingen på rätt liten miljöinverkan, men till vissa delar kan grundvattennivån påverkas betydligt. Det är konsultföretaget Pöyry som har undersökt hur en utvidgning av bergsbrytningen påverkar miljön.

Kristianstadsbladet - 31 okt 14 kl. 09:48

Ljummen rapport från kaffejätte

Inte ens beskedet om att populära pumpalatten är tillbaka fick marknaden att hetta till.Intresset för Starbucks var iskallt efter torsdagens rapport.
Kaffejätten Starbucks delårsresultat lämnade en bitter eftersmak.

TA - 31 okt 14 kl. 09:48

Ljummen rapport från kaffejätte

Inte ens beskedet om att populära pumpalatten är tillbaka fick marknaden att hetta till.Intresset för Starbucks var iskallt efter torsdagens rapport.
Kaffejätten Starbucks delårsresultat lämnade en bitter eftersmak.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Lightyear One lovar 72 mils räckvidd – med hjälp av solkraft

En elbilsuppstickare som utlovar rekordräckvidd. Lightyear One ska klara 725 km på en laddning och om allt går enligt planerna kommer de första bilarna att levereras 2021..

Nyteknik - 1 timme sedan

San Francisco förbjuder e-cigaretter

San Francisco gör som Singapore och förbjuder all försäljning och tillverkning av e-cigaretter och blir första stora stad i USA att förbjuda produkten..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Varning för myggsommar – så blir du kvitt insekterna

Skogsmyggorna frodas som aldrig förr i år, och festar ohämmat på dina stackars armar och ben. De ser dig på långt håll, och blir alldeles vilda av din underbara svettlukt och koldioxiden i din utandning. Knepen för att bli kvitt dem fungerar på olika sätt..

Nyteknik - 2 timmar sedan

”För lite nytta med höghastighetsbanor”

Fördelarna med nya höghastighetsbanor för tåg är inte värda kostnaderna. Lägg i stället pengarna på smartare lösningar, uppmanar Stockholms handelskammare. Bland dess förslag finns tunnelbana Malmö-Köpenhamn och 150.

Nyteknik - 17 timmar sedan

Så kan smarta högtalare rädda folk som får hjärtinfarkt

Enligt forskare kan virtuella assistenter som Google Home och Amazon Alexa vara riktiga räddare i nöden. De kan avgöra om någon får en hjärtattack..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Kartläggning: Vanligt med övertidsarbete bland ingenjörer

Förra året jobbade ingenjörer över nio miljoner övertidstimmar. Det visar en kartläggning bland Sveriges ingenjörers medlemmar..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Lurade Tesla att köra fel: ”Ett alarmerande svar”

Cybersäkerhet har på kort tid blivit högaktuellt inom bilindustrin och nu kommer ett bevis på hur viktigt det är. En grupp experter lyckades lura en Tesla Model 3 på autopilot att köra fel och göra extrema inbromsningar..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Stopp för engångsgrillar – när lagret är slut

Hemköp och Willys följer efter de andra livsmedelskedjorna och ska sluta sälja engångsgrillar. När lagren sålts ut, vill det säga. Nya grillar köps inte in..

Nyteknik - 22 timmar sedan

Offensivt BMW ökar takten i elbilsutvecklingen

Hela den europeiska bilindustrin pressas av striktare utsläppsregler, vilket får tillverkarna att göra vad de kan för att skynda på utvecklingen av eldrivna fordon..

Nyteknik - 22 timmar sedan

"Stå upp för Sverige"-mannen döms till villkorlig dom och böter

En 52-årig man döms till villkorlig dom och böter för att inte ha rensat sin Facebookgrupp från rasistiska kommentarer. Han är en av grundarna till gruppen "Stå upp för Sverige" och stod åtalad för kommentarer som andra skrivit i hans grupp..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.