Computer Sweden > IT

Tuesday, 18 June, 20:42

Computer Sweden - 12 jun 19 kl. 06:04

It-jättarna plöjer ner miljarder i svenska paradgrenarna – men vad finns bakom?
Svensk spelutveckling och fintech har lockat investeringar i miljardklassen från företag som Microsoft och Paypal. Men vad arbetar morgondagens svenska teknikbolag med? Ett hett tips är att framtidens investeringar sker inom healthtech..
Läs mer på Computer Sweden
Läs mer om:
Microsoft, Paypal

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: It-jättarna, plöjer, ner, miljarderi svenska , paradgrenarnamen vad , finns bakom
DI - 21 sep 18 kl. 09:55

Comcast räknar med att jättarna höjer budet i auktion

Comcast förväntar sig att Fox/Disney höjer sitt bud på Sky, sannolikt med flera miljarder dollar. Det rapporterar CNBC med hänvisning till källor. .

YLE - 08 aug 16 kl. 17:04

Butiksjättarna kritiseras för att sko sig på bönderna

Det går bättre än någonsin för landets två stora butiksjättar. Både S-gruppen och K-gruppen har i år gjort vinster på kring 80 miljoner euro. Samtidigt fortsätter konsumentpriserna att vara höga, medan producentpriserna hålls låga.

Cornucopia - 05 mar 19 kl. 07:53

Skatteverket höjer elskatten för serverhallar - utom för Google, Facebook och Amazon

Skatteverket har bestämt sig för att omtolka lagstiftningen, som gav serverhallar industrielskatt om endast ett halvt öre per kWh. Den obefintliga skatten ska nu bara gälla Internetjättarna Facebook och Amazon, samt Googles kommande bygge, då kravet är att företaget äger samtlig utrustning i anläggningen. Så kallad colocation får samma skatt som andra icke-industriföretag.

Cornucopia - 15 apr 19 kl. 16:39

Hur stor andel av bloggens trafik kommer från Internetjättarna?

Av bloggens trafik kommer hela 46% procent från de Internetjättar, som framöver måste ha avtal och betala pengar för att länka till bloggen. Utan detta avtal kommer allt annat lika bloggens trafik falla 46% procent, och med det även mina intäkter med 46% och därmed minskar också möjligheten att fortsätta blogga och försörja mig på detta.
Serverhall.

DI - 27 mar 18 kl. 20:03

Höjda avgifter göder eljättarna med miljarder

Samtidigt som merparten av elnätskunderna drabbas av höjda avgifter ökar vinsten för elnätsjättarna. Det sammanlagda resultatet för Vattenfall Distribution och Ellevio steg med 1,1 miljarder under fjolåret..

DI - 27 jun 18 kl. 08:22

Stena gör miljardsatsning på vindkraft tillsammans med pensionsjättarna

Dan Sten Olsson säljer 65 procent av kraftbolaget Stena Renewable till pensionsjättarna AMF och KLP. Affären är värd över 2 miljarder. De tre ägarna startar samtidigt en utbyggnad av ny vindkraft för 6 miljarder de kommande åren..

Nyteknik - 07 okt 16 kl. 15:01

”Massiva skattelättnader till eljättarna är kontraproduktivt”

DEBATT. Regeringen förbereder skattesänkningar på närmare 3,3 miljarder kronor per år för framförallt de tre stora eljättarna. Men att gynna eljättarna på bekostnad av hushållen är kontraproduktivt, skriver Linda Burenius Magnusson och Jennie Wiederholm..

Dagensanalys.se - 23 jan 19 kl. 11:47

Google får bötesbelopp i GDPR-dom, men ytterligare kostnader väntar internetjättarna

I måndags kom en dom från franska datainspektionen CNIL som bötfäller Google med 50 miljoner euro (512 miljoner kr) för att de inte varit tillräckligt tydliga i sin personuppgiftshantering. Men nu kommer ytterligare avgifter för stora internetbolag, då allt fler EU-länder röstar igenom en specialskatt för digitala intäkter. EU verkar fast inställt på att mjölka så mycket pengar som möjligt från världens stora bolag, på beskostnad av medborgarnas tjänsteutbud.

DI - 22 nov 17 kl. 22:43

It-jättarna slåss för att vinna AI-kampen

Fantasilöner, dyra förvärv och hundratals miljarder i forskningsinvesteringar. Artificiell intelligens jämförs med internets genombrott och big tech-bolagen rustar för att hinna först i guldruschen. Och redan nu använder du tekniken varje dag..

DN - 25 jan 19 kl. 19:53

Shekarabi skärper tonen mot speljättarna

Nu är det slut med fuskande spelbolag, menar civilminister Ardalan Shekarabi (S). Efter de första veckorna i den reglerade branschen höjer han kraven på speljättarna. – Om de inte sköter sig kommer det få konsekvenser, säger han till DN..

Fler nyheter från Computer Sweden

Computer Sweden - 3 timmar sedan

Google Calendar nere – tog flera timmar att åtgärda


Googles kalendertjänst har gått ner och lämnat användarna i förvirring..

Computer Sweden - 3 timmar sedan

Google Calendar nere – felrapporterna strömmar in


Googles kalendertjänst har gått ner och lämnat användarna i förvirring..

Computer Sweden - 5 timmar sedan

Volvo och Nvidia ska bli självkörande tillsammans


Idag är Nvidias grundare och vd på besök i Göteborg. Orsaken är ett nytt samarbete med Volvo Group där man ska ta fram en AI-baserad plattform för självkörande bilar..

Computer Sweden - 7 timmar sedan

Tietoevry blir nummer ett på marknaden – vad ska hända i Sverige?


Tietos köp av Evry är logiskt i de båda bolagens hemländer Norge och Finland. Hur det nya bolagets största land, Sverige, kommer att påverkas är desto svårare att överblicka..

Computer Sweden - 10 timmar sedan

Konsultexperten: Alla snackar om matchning – men hur funkar det egentligen?


Tack vare digitaliseringen lanseras nya verktyg för företag med syfte att hitta rätt matchning för jobb eller tidsbegränsade uppdrag. Samtidigt finns det otaliga portaler och sajter för giggare, konsulter och jobbsökande att marknadsföra sig själva i. Hur bra funkar det i praktiken?.

Computer Sweden - 13 timmar sedan

Evry och Tieto slås ihop – skapar en nordisk jätte


Två av de nordiska konsultjättarna Evry och Tieto gör nu gemensam sak och slår samman sina verksamheter..

Computer Sweden - 14 timmar sedan

Bakläxa för Kammarkollegiet i stor konsultupphandling: "ingen är vinnare"


Det kommer att dröja länge innan statens upphandling av resurskonsulter är klar. För första gången på elva år förlorar Kammarkollegiet i Förvaltningsrätten. Myndighetens svar blir att begära prövningstillstånd till Kammarrätten..

Computer Sweden - Igår: 16:02

Bahnhof kovänder efter hotet från PTS – lämnar in adressuppgifter


Ett halvårs katt och råtta-lek mellan Bahnhof och PTS har till slut fått sin upplösning. Efter myndighetens hot om vite på en miljon har internetoperatören lämnat in alla uppgifter som efterfrågats..

Computer Sweden - Igår: 15:55

Appers köp från Jeeves blir ett steg in i Norge


Genom att köpa Løsning1 från Jeeves kliver IBM-partnern Apper Systems in på den norska marknaden..

Computer Sweden - Igår: 12:46

Salesforces partner välkomnar storaffären: "som att sätta analytics cloud på steroider"


Salesforces köp av Tableau är ännu en megaaffär som ritar om branschen. Från partnerledet är tongångarna överlag positiva..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.