Dagens Medicin > Nyheter

Wednesday, 26 June, 04:46

Dagens Medicin - 12 jun 19 kl. 06:00

Engångsartiklar stor utmaning i vårdenFlera regioner har lyckats få ner vissa direkta utsläpp av växthusgaser. Stora utmaningar kvarstår dock med att få ner indirekta utsläpp från förbrukningsmaterial och annan vårdkonsumtion..
Läs mer på Dagens Medicin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Engångsartiklar, stor, utmaningi , vården
YLE - 24 mar 14 kl. 18:06

Lyckat med vården i egen regi

År 2013 var ett bättre år för Sjundeå kommun än året innan. Det framgår av kommunens bokslut, som presenterades på måndagen. År 2012 var synnerligen dåligt, men nu kan kommunen uppvisa ett positivt resultat.

DN - 13 aug 18 kl. 15:36

Berghällar förstörs – skärgårdsstiftelsen vill stoppa engångsgrillar

Engångsgrillar är inte bara en stor brandfara i det torra sommarvädret. De kan också få berghällar att spricka och förstör arbetsmiljön för sophanterarna i skärgården. Skärgårdsstiftelsen vill att försäljningen av engångsgrillar stoppas permanent..

YLE - 18 feb 13 kl. 11:15

"Avstå från stor bostad i utbyte mot livslång pension"

Näringslivets ekonomiska institut Etla föreslår att äldre människor kunde avstå från stora bostäder i utbyte mot en livslång pensionsförsäkring. Samtidigt skulle det blir pengar över för vården, har Etla räknat ut. Problemet är att pensionsförsäkringar som skaffas med den här sortens engångsbetalning beskattas hårt.

Skånskan - 07 jun 19 kl. 09:16

Rädda haven från skräpet

När en död val i våras spolades i land i Filippinerna hittades 40 kilo plast i djurets mage – bland annat plastpåsar och plastsäckar. Plasten gjorde att valen svalt ihjäl, eftersom den inte kunde äta på grund av allt skräp i magen.
Men nedskräpningen av haven orsakar inte bara problem på andra sidan jordklotet.

Alliansfritt Sverige - 18 mar 14 kl. 14:18

Attendo offrar omsorgkvalité och personal för att rädda vinst -igen

Som ni vet har inte Attendo tidigare fått någon kritik över att vara ett bolag vars stora intresse är att plocka ut stora vinster så ägarna får mer över i plånboken. Och detta utan att det sker på bekostnad av kvalitén omsorgen. Skoja.

Skånskan - 31 maj 18 kl. 05:00

”Borde sopa framför sin egen dörr först”

MALMÖ Niels Paarup-Petersen (C) tycker att Miljöpartiet i Malmö ska börja med att ta bort allt engångsmaterial i plast från stadshusets egen servering innan man börjar kräva ett förbud på offentliga platser.– Det är hyckleri från Miljöpartiet att kräva att alla handlare runt om i staden ska agera utan att se till att Malmö stad själv agerar först, menar Niels Paarup-Petersen. I förra veckan berättade Skånska Dagbladet om förslaget från Miljöpartiet och Socialdemokraterna i Malmö.

Skånskan - 31 maj 19 kl. 15:59

Mat och konst i parken

MALMÖ
Doften av mat känns på långt håll från foodtruckfestivalen i Magistratsparken.
Då är inte installationen i glascontainern medräknad. Filip Rahim Hansson har använt 5,5 liter filmjölk för att skapa sitt konstverk.

HBL - 10 apr 13 kl. 06:00

Svenska kulturfonden delar ut pengar

De regionala fonderna, Nylands svenska kulturfond, Åbolands svenska kulturfond (inkluderar Åland), Österbottens svenska kulturfond och Svenska Österbottens kulturfond, delar i år ut 3,4 miljoner euro i understöd till lokala och regionala aktörer. Nyland svenska kulturfond delar ut 1,4 miljoner euro. Samtidigt delar man  också ut fyra olika regionala priser.

Skånskan - 14 maj 19 kl. 16:55

Färre vårdplatser och mindre personal i sommar

Skåne Även i år skriker vården i regionen efter arbetskraft under sommaren då en stor del av personalen går på semester.
Snart sätts krisåtgärderna in för att hålla verksamheten ovanför ytan.Under juni, juli och augusti går 28 000 vårdanställda på semester.

YLE - 12 mar 17 kl. 18:52

Då händerna inte räcker till: Psykosmedicin och remmar för äldre med demens

Vanvården av äldre psykiatriska patienter vid G1 i Åbo är i värsta fall ingen engångsföreteelse. Många som kommit i kontakt med äldrevård i Finland kan vittna om personalbrist, tidsbrist, stress och hårdhänt hantering av patienter. Det kan vara så att ingen riktigt har tid att låta en svårmatad person äta tillräckligt, att det inte någonsin finns tid för att ta en sväng utomhus med patienter - och att en dusch i värsta fall blir en sällan förekommande lyx.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 13 timmar sedan

Hjärt-kärlsjukdom vanligare efter stressreaktioner

Med hjälp av data från svenska register har forskare nu gjort den mest omfattande kartläggningen om kopplingen mellan reaktioner på svår stress och senare högre risk för kardiovaskulär sjukdom. Slutsatsen är att sambandet är ”robust” samt oberoende av familjebakgrund och annan eventuell sjukdom..

Dagens Medicin - 14 timmar sedan

Flimmerablationer på frammarsch

Förra året ökade antalet ablationsbehandlingar av förmaksflimmer med över 500, jämfört med 2017, visar siffror från kateterablationsregistret. Ökningen, som är den hittills största i absoluta tal, välkomnas av registerhållaren Fredrik Holmqvist.  .

Dagens Medicin - 15 timmar sedan

”Den stora sjukhusstriden” friad i Granskningsnämnden

SVT:s dokumentärserie om centraliserad vård, som starkt kritiserade utredningen ”Träning ger färdighet” om nivåstrukturering, anmäldes av utredaren Måns Rosén för opartiskhet. Den frias av en oenig nämnd..

Dagens Medicin - 21 jun 19 kl. 07:00

”Debatten om det digitala vårdbesöket behöver fler röster”

Det skriver Kristofer Hansson och Hanna Rosengren..

Dagens Medicin - 16 timmar sedan

Speciellt p-piller slut på alla apotek

Ett p-piller som för många är det enda som fungerar är restnoterat i hela landet och slut på apoteken. P-pillret vid namn Zoely restnoterades i hela landet den 1 april i år, och är nu slut överallt..

Dagens Medicin - 16 timmar sedan

Så blir regeringens patientråd

Nu är det klart vilka som ingår i regeringens patientråd. Första mötet hålls på fredag..

Dagens Medicin - 20 timmar sedan

Patient skickades hem – avled av brusten aorta

Piteå sjukhus har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg enligt lex Maria, skriver Piteå-Tidningen. En patient som besökte akutmottagningen i höstas undersöktes inte tillräckligt, heter det i anmälan..

Dagens Medicin - 21 timmar sedan

”Är det etiskt försvarbart att inte använda vårdens hälsodata?”

Region Stockholm blir nu först ut i landet med att inrätta ett Centrum för hälsodata, skriver Daniel Forslund (L), ordförande i regionstyrelsens innovations- och utvecklingsutskott..

Dagens Medicin - 21 timmar sedan

Mittuniversitetet lägger ner utbildningar - regionerna oroade

Mittuniversitetet lägger ner alla utom tre specialistutbildningar för sjuksköterskor i Sundsvall och Östersund. Nu vill de berörda regionerna att utbildningsdepartementet ska agera..

Dagens Medicin - Igår: 13:55

Ny barnmorskemodell läggs ned

Projektet där gravida erbjuds en egen barnmorska i Sollefteå avslutas i förtid. Svårigheter med att rekrytera satte käppar i hjulet för satsningen.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.