Dagens Medicin > Nyheter

Tuesday, 25 June, 12:29

Dagens Medicin - 12 jun 19 kl. 06:00

Den ökande psykiska ohälsan bland unga måste tas på allvar”Barnperspektivet har ersatts av ett föräldraperspektiv”, det skriver Per-Anders Rydelius. .
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Per-Anders Rydelius

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Den ökande, psykiska, ohälsanbland , ungamåste , tas, allvar
Expressen - 10 okt 18 kl. 06:30

Den psykiska ohälsan är fullständigt ohållbar

På ett decennium har andelen barn i åldern 10–17 år som fått en psykiatrisk diagnos eller psykofarmaka fördubblats.Den ökande psykiska ohälsan är varken acceptabel eller hållbar, skriver generaldirektörerna för Socialstyrelsen och Folkhälsomyndigheten..

Barometern - 13 sep 14 kl. 11:08

Elevhälsogaranti ? dags att ta den psykiska ohälsan på allvar

Jag fick i veckan ett brev från en person som är oroad över att majoriteten i Kalmar kommun skär ner på kuratorstjänsterna på Jenny Nyström. Som ung kandidat i kommun- och landstingsvalet är jag djupt engagerad i frågan om psykisk ohälsa och måste reagera. Bakgrunden till oron är just det faktum att S väljer att minska kuratorstjänsten på Jenny Nyström från 100 procent till 50 procent.

SmålandsPosten - 15 aug 13 kl. 06:54

Stoppa den psykiska ohälsan i tid

Den psykiska ohälsan bland barn och unga är ett stort och växande problem. En enkätstudie bland 6?000 unga från Landstinget i Kronoberg visar att huvudvärk och magont blir allt mer vanligt, och inte bara i sena tonåren.

BT - 16 maj 17 kl. 11:46

"Den psykiska ohälsan är gigantisk hos oss"

Skolkuratorer i Västra Götaland upplever en allt mer pressad arbetssituation med ansvar för omfattande elevunderlag. Samtidigt ökar den psykiska ohälsan bland unga och därmed behovet av stöd under skolgången..

Sydöstran - 11 aug 18 kl. 22:16

”Stärk den psykiska hälsan i Blekinge”

Psykisk ohälsa orsakar flest sjukskrivningar och orsakar stort lidande. Särskilt oroande är det att så många unga drabbas ofta av lindrigare former men ibland av självmordstankar. Men den psykiska ohälsan drabbar hårt i alla åldrar.

Trelleborgs Allehanda - 08 sep 18 kl. 00:01

För Centerpartiet är det viktigt att ta den ökade psykiska ohälsan på allvar

Det går inte längre. Kroppen är tung och det känns hopplöst. Den psykiska ohälsan ökar: bland unga, bland medelålders, bland äldre.

DalaDemokraten - 09 nov 15 kl. 05:30

Debatt: Den psykiska ohälsan på jobbet ökar

Nu måste vi prata om stress och psykisk ohälsa. Den psykiska ohälsan relaterat till jobbet ökar i en oroväckande fart. I slutet av 2014 hade Försäkringskassan 71 000 ärenden som rörde psykiska diagnoser, vilket kan jämföras med 48 000 under 2012 – en ökning på 48 procent.

Dagens PS - 17 mar 17 kl. 09:50

Krönika: Psykiska ohälsan ökar – hur stoppar vi det?

Den 31 mars är det ett år sedan den nya AFS:en (Arbetsmiljöverkets författningssamling) ”Organisatorisk och social arbetsmiljö” trädde i kraft och trots detta fortsätter den psykosociala ohälsan på våra arbetsplatser öka. Vad kan vi göra åt det? Är du medveten om:
• att minst 200 personer dör i Sverige på grund av stress på sitt arbete?

BT - 30 nov 12 kl. 19:12

Kurator: Fysiska och psykiska hälsan kan påverkas vid smitningsolycka

Den som smiter från en olycksplats utsätter sina offer för dubbla risker. ? Den fysiska och psykiska hälsan kan påverkas om man inte får svar på de frågor som måste bearbetas, säger Solveig Ekholm, kurator på Skene sjukhus.

DN - 16 apr 15 kl. 00:05

”Chefer måste ta ansvar för ökande psykiska ohälsan”


Rapport i dag. Sjukfallen i psykisk ohälsa ökar kraftigt, och frånvaron på grund av psykiatriska diagnoser utgör nu 40 procent av samtliga sjukskrivningar. Höga krav, otydliga roller och dåligt ledarskap på arbetsplatserna är viktiga förklaringar.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 15 minuter sedan

Speciellt p-piller slut på alla apotek

Ett p-piller som för många är det enda som fungerar är restnoterat i hela landet och slut på apoteken. P-pillret vid namn Zoely restnoterades i hela landet den 1 april i år, och är nu slut överallt..

Dagens Medicin - 30 minuter sedan

Så blir regeringens patientråd

Nu är det klart vilka som ingår i regeringens patientråd. Första mötet hålls på fredag..

Dagens Medicin - 4 timmar sedan

Patient skickades hem – avled av brusten aorta

Piteå sjukhus har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg enligt lex Maria, skriver Piteå-Tidningen. En patient som besökte akutmottagningen i höstas undersöktes inte tillräckligt, heter det i anmälan..

Dagens Medicin - 5 timmar sedan

”Är det etiskt försvarbart att inte använda vårdens hälsodata?”

Region Stockholm blir nu först ut i landet med att inrätta ett Centrum för hälsodata, skriver Daniel Forslund (L), ordförande i regionstyrelsens innovations- och utvecklingsutskott..

Dagens Medicin - 5 timmar sedan

Mittuniversitetet lägger ner utbildningar - regionerna oroade

Mittuniversitetet lägger ner alla utom tre specialistutbildningar för sjuksköterskor i Sundsvall och Östersund. Nu vill de berörda regionerna att utbildningsdepartementet ska agera..

Dagens Medicin - 22 timmar sedan

Ny barnmorskemodell läggs ned

Projektet där gravida erbjuds en egen barnmorska i Sollefteå avslutas i förtid. Svårigheter med att rekrytera satte käppar i hjulet för satsningen.  .

Dagens Medicin - 22 timmar sedan

Lågt förtroende för sjukvården vanligt bland kvinnor

Enligt en undersökning som Aftonbladet/Inizio gjort känner mer än var femte kvinna ett lågt förtroende för sjukvården..

Dagens Medicin - Igår: 11:43

Osäker nytta med Kymriah vid lymfom

TLV kan inte göra en hälsoekonomisk värdering av car T-cellsterapin Kymriah vid aggressiva former av lymfom, medan det var möjligt för läkemedelskonkurrenten Yescarta..

Dagens Medicin - Igår: 11:04

Inger Erlandsson tillförordnad generaldirektör för TLV

Inger Erlandsson, chef för Apoteksavdelningen på Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV) har utsetts till tillförordnad generaldirektör på myndigheten..

Dagens Medicin - Igår: 10:53

Löneskillnad mellan manliga och kvinnliga läkare

Ny statistik från Läkarförbundet visar att manliga läkare fortfarande tjänar mer än kvinnliga, på nästan samtliga befattningar, skriver Läkartidningen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.