YA > Nyheter

Wednesday, 26 June, 04:13

YA - 12 jun 19 kl. 06:00

Nya skolan visar upp sigNästan på dagen två år efter att det första spadtaget togs fick kommunfullmäktiges ordförande Ann-Helene Nilsson ta emot den symboliska nyckeln till den nästan inflyttningsklara Prästamosseskolan. .
Läs mer på YA
Läs mer om:
Ann-Helene Nilsson, Prästamosseskolan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya skolanvisar upp sig
YLE - 20 nov 16 kl. 05:19

Jämställdhetsplanen kommer till skolan: "Vi måste passa oss hela tiden"

Ska man uppmuntra flickor att bli skogsmaskinsförare? Eller pojkar att bli kosmetologer? Hur ska de nya toaletterna för alla elever i skolan skyltas?

YLE - 20 nov 16 kl. 05:19

Jämställdhetsplanen kommer till skolan: "Vi måste passa oss noga"

Ska man uppmuntra flickor att bli skogsmaskinsförare? Eller pojkar att bli kosmetologer? Hur ska de nya toaletterna för alla elever i skolan skyltas?

YLE - 22 aug 17 kl. 12:25

Antalet barn som vägrar gå till skolan håller på att öka

Ett barn som vägrar eller inte kan gå till eller vistas i skolan kan lida av olika problem. Det kan handla om svår ångest eller om annan problematik som resulterar i att man inte klarar av att gå i skolan. Bland andra Mannerheims barnskyddsförbund varnar för den här formen av problematik eftersom skolfrånvaro i ett barns liv betyder en väldigt stor ökad risk för utslagning eller marginalisering.

YLE - 16 dec 16 kl. 08:53

Läkare förbjuder Lukas från att gå i skolan - på grund av mögelsjukdom

Femteklassaren Lukas får på inrådan av läkare inte vistas i Winellska skolan i Kyrkslätt på tre månader. Orsaken är de svåra symptom han får av inomhusluften i skolan. Hans mamma önskar en barack där han kan få undervisning men kommunen lovar inget.

BT - 15 aug 14 kl. 08:50

Gör skolan statlig igen

Förstatliga skolan. Kommunaliseringen har bidragit till sämre resultat i skolan och lägre status för läraryrket. Att åter göra skolan statlig bör vara nästa steg i arbetet med att återupprätta kunskapsskolan, skriver utbildningsminister Jan Björklund och Anna Svalander, båda (FP).

Trelleborgs Allehanda - 09 apr 11 kl. 15:29

Skolan som staten glömde

Min första kontakt som journalist med Skolverket var för ungefär tio år sedan. Jag skulle skriva om en anmälan som en förälder hade gjort mot en skola i Klippans kommun.
Anmälan gällde bristande stöd till en elev som fått underkänt betyg i två kärnämnen.

YLE - 30 okt 16 kl. 23:05

Ojämlikheten i samhället syns i skolan - "Det är inte längre fråga om små skillnader"

Är det längre sant att vi har en jämlik skola i Finland – där alla barn får en lika god grundutbildning oberoende av bakgrund? Den frågan bör ställas och den bör ställas högt. Den finländska grundskolans styrka har varit att barn från alla samhällsklasser suttit i samma klassrum och fått samma grundutbildning.

Kristianstadsbladet - 02 sep 14 kl. 07:41

Förstatliga skolan

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Att förstatliga skolan bör vara nästa steg i vårt arbete med att återupprätta kunskapsskolan. Sedan maktskiftet 2006 har Folkpartiet och Alliansen reformerat den svenska skolan och nu pågår den största omläggningen av skolan sedan 1840-talet.Vi vill inte bara vända den negativa utvecklingen i skolan.

Trelleborgs Allehanda - 14 mar 11 kl. 10:06

Samförstånd om skolan

Skolan är ständigt aktuell. Kunskaperna som dagens samhälle bygger på, som att läsa, skriva och räkna, har lärts ut i skolan till tidigare generationer. Samma sak är det med dagens skola, det är där vi kan se framtidens samhälle växa fram.

Sydsvenskan - 16 maj 11 kl. 06:30

Ett vägval för skolan

Ska skolan vara statens eller kommunernas ansvar? Sven-Eric Liedman pejlar debattläget i tre nyutkomna böcker i ämnet.
?

BT - 26 apr 12 kl. 14:52

Skolan ett nav på landsbygden

Vill man ha en skola med hög kvalitet så kostar det. Låt den lilla skolan som finns närmare barnen vara kvar och låt den lilla skolan kosta mycket pengar, skriver Eva-Lena och Morgan Andersson. Vi är en familj som bedriver mjölkproduktion på landsbygden i Tranemo kommun.

Fler nyheter från YA

YA - 45 minuter sedan

Mueller vittnar inför kongressen

YA - 1 timme sedan

Evig fred är en utopi

Vackra ord. Evig fred., evig frihet.

YA - 1 timme sedan

Brasiliens HD släpper inte Lula fri

Brasiliens högsta domstol avvisar expresident Lula da Silvas begäran att släppas fri i väntan på ett domslut om justitieminister Sérgio Moro. Ministern anklagas för att ha varit jävig när han var domare i målet då Lula 2017 dömdes för korruption..

YA - 2 timmar sedan

Lars Toftemar: Viljan att stoppa färjornas utsläpp saknas

Nu när vi håller på att konsumera bort hela vår jord och fyller vår atmosfär med allehanda föroreningar, så är det uppenbart att vi måste göra något. Eller ska vi bli den sista generationen som ska få se solen gå upp över våra gröna och gula fält? .

YA - 3 timmar sedan

Sjöbo ungdomsorkester: Var ska vi ta vägen?

Sjöbo ungdomsorkester är en förening som de flesta i kommunen har en relation till. Har man inte själv spelat eller dansat så har man sett och hört den pampiga musiken på byns gator på lucia, valborg och nationaldagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.