Sydöstran > Nyheter

Monday, 17 June, 22:58

Sydöstran - 12 jun 19 kl. 06:00

Hemtjänstföretag överklagade beslut - kommunen står fastDet privata hemtjänstföretaget Gertrud Care AB överklagade kommunens beslut att häva avtalet med företaget. Efter deras besked har kommunen inte ändrat inställning i frågan. .
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Gertrud Care AB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hemtjänstföretag, överklagade, beslut, kommunen, står, fast
Sydöstran - 03 jun 19 kl. 13:21

Hemtjänstföretag överklagar beslut om hävt avtal

Karlskrona kommun hävde avtalet med det privata hemtjänstföretaget Gertrud Care AB. Nu har företaget valt att överklaga beslutet. .

BT - 14 jan 13 kl. 07:11

Ökning av hemtjänstföretag med egen profil

Det blir allt vanligare med profilerade hemtjänstföretag.
? På många orter i landet är det en nödvändighet för att sticka ut i mängden och locka brukare, säger Carin Liesén Lindqvist, utredare på Borås Stad.

Skånskan - 04 dec 18 kl. 15:00

Hemtjänstföretag anmäler sig själv

ESLÖV En brukare som har hjälp av ett privat hemtjänstföretag drabbades av svåra komplikationer att fick läggas in akut.
Nu har företaget själva anmält händelsen som ett allvarligt missförhållande.Kvinnan har regelbunden hemhjälp via ett av de hemtjänstföretag som anlitas av brukare i Eslöv.

Alliansfritt Sverige - 12 mar 13 kl. 21:22

Hemtjänstföretag utnyttjar anställda ? C skyller på de äldre

?SJÄLVSANERANDE?. ETC Örebro har idag en artikel om ett vedervärdigt hemtjänstföretag som anlitas av kommunen.

Sydsvenskan - 17 feb 15 kl. 20:08

Hemtjänstföretag misstänks muta

Stockholms stad misstänker att privata hemtjänstföretag "mutar" gamla genom att ge dem pengar till den så kallade omsorgsavgiften. På det sättet knyts pensionärerna till företaget som säljer hemtjänst till dem.De äldre betalar en inkomstrelaterad avgift till kommunen för hemtjänsten, max 1 800 kronor i månaden.

Helsingborgs Dagblad - 17 feb 15 kl. 20:08

Hemtjänstföretag misstänks muta

Stockholms stad misstänker att privata hemtjänstföretag "mutar" gamla genom att ge dem pengar till den så kallade omsorgsavgiften. På det sättet knyts pensionärerna till företaget som säljer hemtjänst till dem.De äldre betalar en inkomstrelaterad avgift till kommunen för hemtjänsten, max 1 800 kronor i månaden.

News55 - 15 nov 16 kl. 17:03

Hemtjänstföretag delade uppgifter om brukare på nätet – kritiseras av IVO

De uppgifter som delades i en sluten Facebook-grupp för personal på ett hemtjänstföretag i Gävle kommun handlar bland annat om beslut om insatser för brukarna, uppgifter om deras hälsotillstånd och planerade vårdbesök på sjukhus.Det framkommer i en rapport från Inspektionen för vård och omsorg (IVO), som nu riktar kritik mot företaget då de inte har uppfyllt kravet på säker förvaring av brukarnas uppgifter.       LÄS MER: Utgav sig för att vara hemtjänst – stal från pensionär Uppfyller inte kraven på säker förvaring Enligt ledningen på företaget startades gruppen inte för att sprida sekretessbelagda uppgifter, och redan under hösten 2014 slutade man att använda den.

News55 - 15 nov 16 kl. 17:03

Hemtjänstföretag delade uppgifter om vårdtagare på nätet – kritiseras av IVO

De uppgifter som delades i en sluten Facebook-grupp för personal på ett hemtjänstföretag i Gävle kommun handlar bland annat om beslut om insatser för vårdtagarna, uppgifter om deras hälsotillstånd och planerade besök på sjukhus.Det framkommer i en rapport från Inspektionen för vård och omsorg (IVO), som nu riktar kritik mot företaget då de inte har uppfyllt kravet på säker förvaring av vårdtagarnas uppgifter.       LÄS MER: Utgav sig för att vara hemtjänst – stal från pensionär Uppfyller inte kraven på säker förvaring Enligt ledningen på företaget startades gruppen inte för att sprida sekretessbelagda uppgifter, och redan under hösten 2014 slutade man att använda den.

Expressen - 12 nov 13 kl. 12:17

Polisrazzia mot flera hemtjänstföretag

Fusk i flera hemtjänstföretag i Södertälje kommun, däribland brukare som har lurats att anta erbjudande om hemtjänst utan att få någon hjälp.Det vittnar källor om för facktidningen Kommunalarbetaren.Nu skriver tidningen om att polis gjorde en razzia mot ett av kommunens största hemtjänstföretag på tisdagen..

NSD - 07 nov 14 kl. 17:01

Hemtjänstföretag polisanmält för fusk med timmar

Bodens kommun har idag polisanmält ett privat hemtjänstföretag i kommunen efter misstanke om ekonomiska oegentligheter..

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 5 minuter sedan

Smygfilmade med spionkamera i tvålflaska

Sydöstran - 5 minuter sedan

Låttextsajt anklagar Google för stöld

Sydöstran - 15 minuter sedan

Tidigt byte blev lyckat för Nopeln

Våren har varit motig för Kristianopel i Blekingefyran. Men mot Högadal var det segerglädje igen. – Det här hade jag väntat på, säger Roger Nilsson..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Kvinna uppges skjuten vid firande i Toronto

Sydöstran - 1 timme sedan

Tiggeriförbud införs i Sölvesborg

På måndagskvällen beslutade kommunfullmäktige i Sölvesborg att i lokala ordningsstadgan införa tiggeriförbud..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Wall Street inledde veckan på plus

Sydöstran - 1 timme sedan

Ny polisinsats i Olofström

På måndagskvällen var flera polisstyrkor återigen på plats i Olofström för en insats..

Sydöstran - 1 timme sedan

Öis bröt dystra derbysviten

Sydöstran - 2 timmar sedan

IVO vill dra in legitimation

Legitimerad vårdanställd har dömts för grov kvinnofridskränkning till 10 månaders fängelse. Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd avgör frågan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.