SmålandsPosten > Nyheter

Monday, 17 June, 22:45

SmålandsPosten - 12 jun 19 kl. 06:00

Det lilla ambitiösa landet långt uppe i norrEtt litet land långt upp i norr hade högtflygande planer på att bli världsledande i att minska sina koldioxidutsläpp från fossila bränslen. Det såg ut att gå bra, väldigt bra..
Läs mer på SmålandsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det lilla, ambitiösa, landet, långt, uppei , norr
Supermiljöbloggen - 07 aug 14 kl. 12:55

Kinas ambitiösa råvarujakt

I oktober förra året stod det klart att Kina passerat USA som världens största oljeimportör. Det beror dels på att USA:s oljekonsumtion minskat något de senaste fem åren, och Kinas har ökat med 40 procent. Samtidigt har USA ökat sin produktion, medan utvinningen i Kina växer mycket långsammare än efterfrågan.

YA - 08 jul 14 kl. 09:06

L som i Lilla tåget

Foto: Hanna F.Ellborg

Under den runda hållplatsskylten på Österportstorg väntar femåriga Hilda Frööjd och hennes tvååriga syster Agnes på att Lilla tåget ska dyka upp. Pappa Fredrik Englund tittar på klockan och på tidtabellen.

YLE - 23 maj 14 kl. 04:30

"Problematiskt med ambitiös ungdomsidrott"

Lagidrotter såsom fotboll och ishockey kräver att de unga ska delta i träningar flera gånger i veckan. De vuxna vill ofta att ungdomarna ska bli så bra som möjligt på sin sport. Men det här kan också vara problematiskt på flera sätt.

Sydsvenskan - 31 mar 16 kl. 15:59

Dystert, Findus. Ännu ett skäl att satsa på den lilla orten.

Beskedet från Findus är en hård smäll. För Bjuv och Bjuvsborna naturligtvis, men också för Skåne som helhet. 450 anställda varslas om uppsägning när företaget lägger ner produktionen av färdigrätter och grönsaker på orten.

YLE - 28 dec 16 kl. 16:40

Lilla Hilding får Nordens bästa prematurvård i Åbo

Under december har Åbo universitetscentralsjukhus tagit hand om svenska prematurer. Några svenska familjer har flugits till Åbo för att föda, då det inte funnits plats för dem på svenska sjukhus. Ett av de svenska barn som föddes i Åbo för några dagar sedan är lilla Hilding.

SmålandsPosten - 19 maj 14 kl. 07:21

"EU ska inte kännas långt borta"

Närodlad EU-politik som lyfter fram både regionala och lokala frågor. Det är Kent Johanssons beskrivning av vilken EU-politik har står bakom. Kent Johansson (C) har en brokig och spännande politisk bakgrund.

Barometern - 19 sep 13 kl. 10:19

Lilla Gnosjö växer utan någon ?kreativ klass?

Få personer har blivit mer uppmärksammade när det gäller hur städer ska växa och attrahera invånare än den amerikanske forskaren Richard Florida. Det centrala i Floridas teori är att städer ska satsa på tre T:na, teknologi, talang och tolerans. Genom att fokusera på den ?

Barometern - 19 sep 13 kl. 10:19

Lilla Gnosjö växer utan någon ?kreativ klass?

Få personer har blivit mer uppmärksammade när det gäller hur städer ska växa och attrahera invånare än den amerikanske forskaren Richard Florida. Det centrala i Floridas teori är att städer ska satsa på tre T:na, teknologi, talang och tolerans. Genom att fokusera på den ?

LV - 15 nov 13 kl. 08:23

De formar sin nya vardag i Målilla

De har så smått börjat forma sig en ny vardag. Långt från ett bittert och oförsonligt inbördeskrig.
32-årige Fareed Awwad berättar om hur han tvingats lämna precis allt för att inte dödas.

Kristianstadsbladet - 17 maj 17 kl. 00:01

Kjerstin Klaeboe Jonsson: Städerna kan inte mäta sig med friheten på landet

Det är långt hem till min mamma och den lilla ort i Nordnorge där jag växte upp. Från Vånga är det drygt 200 mil i nordlig riktning..

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Wall Street inledde veckan på plus

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Växjö DFF om licensnämndens beslut: ”Vi överklagar”

Växjö DFF kommer att överklaga Svenska fotbollförbundets licensnämnd i beslutet att inte godkänna deras handlingsplan. – Vi tror på vår plan, säger Charlotte Svanberg..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Kvinna uppges skjuten vid firande i Toronto

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Politiskt käbbel kring besparingar

Oppositionen riktar kritik mot majoriteten med uteblivna sammanträden och inga protokollförda besparingsplaner. Nu riktar majoriteten kritik tillbaka..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Åtalas för grova sexövergrepp mot ett barn

SmålandsPosten - 1 timme sedan

En aktiv sommar i hela kommunen

Kommunen satsar på gratis sommarlovsaktiviteter även i år. Det är andra året som kommunen hjälper till att arrangera aktiviteterna och i år har fler föreningar ställt upp..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Öis bröt dystra derbysviten

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Sverige redo om vi får ännu en extremsommar

Sommaren är äntligen här, men många jagas nog av minnet från förra årets värmebölja. Inte en droppe regn, torka i skog och mark och 25 000 hektar som stod i lågor. Men i år ser förutsättningarna bättre ut..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Swedbanks estniska vd petas

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Oväntat besök: Privat fest urartade i Hovmantorp

På natten till söndagen blev det bråk vid Folkets Hus i Hovmantorp, vilket senare ledde till att en person fick oväntat besök i sin trädgård senare på natten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.