Realtid > Ekonomi

Monday, 24 June, 19:19

Realtid - 12 jun 19 kl. 06:00

”SCA påverkar bankerna på minst två jobbiga sätt”En ny EU-lag för betalningar online ställer hårda krav på autentisering. Det innebär ett dubbelt dråpslag för banker. Dels krävs modifiering av mjukvaror, dels kan den innebära minskad transaktionsvolym, skriver Per-Johan Wiklund på OutSystems..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
SCA, EU, Per-Johan Wiklund, OutSystems

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SCA, påverkar, bankernapå minst , två, jobbiga, sätt
Helsingborgs Dagblad - 27 jan 15 kl. 20:00

Per Grankvist: ”Saker att lära sigav SCA-skandalen”

Direktörsexcesser! Brukspatronfasoner!Det ligger nära till hands att drämma till med ett kraftfullt utryck när man ska fördöma de vanor som satt sin prägel på styrelsearbetet i SCA de senaste decennierna.

Sydsvenskan - 27 jan 15 kl. 20:00

Per Grankvist: ”Saker att lära sigav SCA-skandalen”

Direktörsexcesser! Brukspatronfasoner!Det ligger nära till hands att drämma till med ett kraftfullt utryck när man ska fördöma de vanor som satt sin prägel på styrelsearbetet i SCA de senaste decennierna.

Expressen - 14 apr 16 kl. 13:54

Så ska SCA ha skatteplanerat

Papperstillverkaren SCA anklagas av SVT för att i hemlighet sålt ut sin internbank för mångmiljardbelopp till sig själv i Holland. Genom en filial i Sverige har SCA gjort stora ränteavdrag för affären, enligt SVT:s avslöjande.– Att det verkar ha tystats ned på det här sättet… Då är det ju en skandal att det inte har berättas och tagits fram, säger Albin Rännar som är talesperson för Aktiespararna till SVT.

Expressen - 24 aug 16 kl. 13:53

Bred börsuppgång efter SCA:s besked

Stockholmsbörsen utmärker sig med en uppgång under onsdagen sedan SCA berättat om en uppdelning av verksamheten. Även bankerna bidrog till indexuppgången..

Sydsvenskan - 31 aug 13 kl. 06:30

Bankerna föll igen

Stockholmsbörsen vände nedåt på fredagen och avslutade därmed den sämsta börsveckan sedan midsommar. När handeln stängde hade OMXS-index backat med 0,6 procent till 383,3.Bland storbolagen sjönk papperskoncernen SCA mest.

DI - 30 jan 18 kl. 10:09

Stockholmsbörsen: Bankerna backar

Stockholmsbörsen inledde tisdagen i en oregelbunden till vikande tendens. Lägre råvarupriser tyngde liksom bankerna. Bland de rapporterande bolagen steg Alfa Laval medan SCA föll..

DI - 18 jan 12 kl. 14:12

Tummen upp för SCA:s rekordaffär

En bra affär ska vara bra för båda parter, brukar det heta. Så verkar onekligen vara fallet med den på tisdagen aviserade försäljningen av SCA:s förpackningsverksamhet till brittiska DS Smith..

SvD - 26 jan 17 kl. 16:49

SCA-chefen: ”Brexit påverkar oss stort”

Oro över brexit och det svagare pundet har slagit hårt mot hygien- och skogskoncernen SCA. Trots det kommer bolaget att fortsätta satsa stort i Storbritannien. – Det är en stor och viktig marknad för oss, säger vd Magnus Groth.

DI - 20 jul 18 kl. 16:59

SCA: Bränderna har liten påverkan på oss

Pågående skogsbränder påverkar skogsbolaget SCA:s verksamhet men väldigt lite.   Det säger bolagets kommunikationschef Björn Lyngfelt..

DI - 24 apr 19 kl. 11:38

Analytiker: SCA:s nya fabrik i Östrand i fokus inför kvartalsrapporten

Lägre försäljningspriser för flera av skogskoncernen SCA:s produkter väntas ha påverkat resultatet negativt i det första kvartalet. I motsatt riktning verkar dock valutakursutvecklingen och ökad produktion vid den nya massafabriken i Östrand..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 2 timmar sedan

Savelend stärker styrelsen inför börsnotering

Crowdfunding- och kreditbolaget Savelend stärker nu styrelsen inför den stundande börsnoteringen 2020 och har precis stängt en finansierinsgrunda..

Realtid - 4 timmar sedan

Så förändrar indexfonderna näringslivet i USA

De tre amerikanska indexfondsgiganternas tillväxt har radikalt förändrat ägarförhållandena i USA. Inom ett par år kommer de “the big three” dominera i princip alla amerikanska börsbolag..

Realtid - 5 timmar sedan

Danske Bank-chef får gå på dagen

Jesper Nielsen chef för Danske Banks danska verksamhet tvingas lämna sin position med omedelbar verkan. Sverige-, Norge-, och Finlandschefen Glenn Söderholm tar tillsvidare över bankverksamheten även i Danmark..

Realtid - 6 timmar sedan

Hon är Nordeas nya regelefterlevnadschef

Helene Jepson, med bakgrund från bland annat Goldman Sachs och Morgan Stanley och nu senast från First Republic Bank, har utsetts till Chief Compliance Officer och chef för Group Compliance på Nordea. .

Realtid - 7 timmar sedan

Mash Group tar in 266 miljoner kronor

Det finska fintechbolaget Mash Group, som tillhandahåller betallösningar för butiker och e-handlare, har fått in 25 miljoner euro, motsvarande närmare 266 miljoner kronor i en riktad nyemmission – efter bara en vecka..

Realtid - 8 timmar sedan

Konkurrensverket godkänner Goldmans kontroll över Northvolt

Konkurrensverket beslutar att godkänna Goldman Sachs och grundartrions ansökan om att få kontrollen över Northvolt..

Realtid - 9 timmar sedan

Kritik från delägare mot Oriflamebud

Stone Forest Capital är kritiskt mot att Fjärde AP-fonden väljer att acceptera familjen af Jochnichs bud på Oriflame..

Realtid - 10 timmar sedan

Llloyds fryser 8 000 bankkonton

Brittiska Lloyds bank har fryst 8 000 konton till kunder utanför Storbritannien, misstänkta för penningtvätt..

Realtid - 10 timmar sedan

Söderport förvärvar för 1,4 miljarder från Nyfosa och Sagax

Nyfosas joint venture, Söderport, förvärvar 15 fastigheter för 1 390 miljoner kronor från Nyfosa och Sagax..

Realtid - 13 timmar sedan

Klimatet oroar mest i finansbranschen

Klimatförändringarna är det viktigaste fokuset och största oron när finansbranschen rankar ESG-prioriteringarna. Detta visar ny rapport från LGT Capital Partners..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.