Blekinge Läns tidning > Nyheter

Wednesday, 26 June, 06:56

Blekinge Läns tidning - 12 jun 19 kl. 06:00

Sju konstnärer på Gallery KHSju konstnärer från båda sidor om gränsen Blekinge-Småland ställer nu ut på Art Gallery KH i Kungsmarken, Karlskrona. Galleristen Bengt Saltö utlovar också intressanta samtal om konst..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Gallery KH, Blekinge-Småland, Art Gallery KH, Kungsmarken, Bengt Saltö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sju, konstnärer, GalleryKH
SR - 20 jun 14 kl. 06:00

Sju konstnärer tänker 3D

Sedan 1994 har skulpturparken på Umedalen i Umeå år efter år vuxit stadigt. Verk av Anish Kapoor och Antony Gormley har fått sällskap av Miroslaw Balka och Louise Borgeoius med flera tunga namn. Konstnärlig ledare för verksamheten har hela tiden varit Galleri Andersson/Sandström.

Nyan - 30 maj 13 kl. 05:43

Döden inspirerade konstnärer i slakteriet

Död, blod och kropp har inspirerat de sju konstnärer som ställer ut sina verk i det gamla slakteriet i Jomala Gölby.
? Det här är en plats mellan liv och död som skapar en viss rädsla hos en själv, säger fotografen Helle Kvamme från Öland..

Helsingborgs Dagblad - 20 maj 17 kl. 12:00

Unga svenska konstnärer visar hantverk i modern design på Sofiero

Sju konstnärer använder gamla hantverkstekniker i helt ny tappning..

Magazin24 - 11 jan 13 kl. 15:26

Galleri lyfter fram kvinnliga konstnärer

Under en vecka ställer bara kvinnliga konstnärer ut på Gallery Quirinus i Köping. Flera kvinnliga konstnärer ställer ut i det italienska konstgalleriet Gallery Quirinus i Köping. Det har funnits ett stor efterfrågan att bara ha kvinnliga konstnärer på galleriet och nu under en vecka ställer sex konstnärer ut i de tre olika rummen.

Dalarnas tidningar - 02 dec 15 kl. 10:56

Konstnärer donerar till flyktingar

För andra året i rad gör Lars Bohman Gallery en utställning till förmån för behövande. Bland galleriets konstnärer finns Helena Blomqvist född och uppvuxen i Smedjebacken. Samlingsutställningen "Gimme Shelter" visar verk av konstnärer knutna till galleriet där halva vinsten skänks till Stockholms Stadsmissions arbete för flyktingar.

Magazin24 - 19 jul 12 kl. 14:23

Internationella konstnärer till stort skulptursymposium

Under tre veckor ska 15 konstnärer sätta ihop fredsmonument i Arboga under skulptursymposiet Peace Monuments of War Material. Det har länge funnits en önskan och ett behov bland konstnärer att kunna samlas, diskutera och skapa tillsammans. När Rickard Brixel, konstnärlig ledare, var ute på en resa kom han på idén att skapa ett skulptursymposium där ett antal konstnärer kan träffas och skapa tillsammans.

Västerbottens Folkblad - 04 dec 14 kl. 21:03

Konstnärer målar för EU-migranter

30 välkända svenska konstnärer – däribland Lars Lerin, Marie-Louise Ekman och Lena Cronqvist – ska bidra till Stockholms Stadsmissions akutboende för hemlösa EU-migranter. Konstnärerna har skapat verk på temat ”Vinternatt” och de ska nu visas på Lars Bohman Gallery i Stockholm. Hälften av utställningens vinst går till Stockholms Stadsmissions projekt med samma namn som möjliggör […].

Sydsvenskan - 02 dec 15 kl. 01:36

Konstnärer donerar till flyktingar

Trettio svenska konstnärer skänker hälften av intäkterna från sina verk till förmån för flyktingar, skriver Dagens Nyheter.Bland konstnärerna återfinns namn som Marie-Louise Ekman, Lars Lerin och Tuija Lindström.Konstverken i fråga ställs ut på Lars Bohman gallery i Stockholm under utställningsnamnet "Gimme shelter".

Västerbottens Folkblad - 02 dec 15 kl. 01:36

Konstnärer donerar till flyktingar

Trettio svenska konstnärer skänker hälften av intäkterna från sina verk till förmån för flyktingar, skriver Dagens Nyheter. Bland konstnärerna återfinns namn som Marie-Louise Ekman, Lars Lerin och Tuija Lindström. Konstverken i fråga ställs ut på Lars Bohman gallery i Stockholm under utställningsnamnet ”Gimme shelter”.

Helsingborgs Dagblad - 02 dec 15 kl. 01:36

Konstnärer donerar till flyktingar

Trettio svenska konstnärer skänker hälften av intäkterna från sina verk till förmån för flyktingar, skriver Dagens Nyheter.Bland konstnärerna återfinns namn som Marie-Louise Ekman, Lars Lerin och Tuija Lindström.Konstverken i fråga ställs ut på Lars Bohman gallery i Stockholm under utställningsnamnet "Gimme shelter".

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Mord och miljöförstöring vid gruva tystas ner

Om inte journalisten Carlos Choc hade fotograferat när Carlos Maaz sköts ihjäl skulle fiskarens död ha kunnat förbli oklar. Choc tystades, men ett internationellt reporternätverk kan nu i hans ställe berätta om mordet och miljöförstöringen som fiskarna protesterar mot..

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Statliga pengar mot granbarkborrar

Granbarkborren skadar skog för miljarder och förra årets torka förvärrar problemet. Nu skjuter regeringen till extra pengar..

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Flera nyheter för årets Tosia-dagar

Mer mat och underhållning, ny struktur och två dagar fyllda av barnaktiviteter. Det är vad Tosia bonnadan har att erbjuda när marknaden firar 170 år..

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Stor oenighet kring de nya hyrorna

Kring två procent. Så mycket kommer hyrorna att höjas under 2019 för kommunala och privata bolag, meddelar Hyresgästföreningen. Branschorganisationen Fastighetsägarna är missnöjda och hade velat se en större ökning..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Blekinge - framtidens turistmål

Naturupplevelser på hemmaplan, gärna med någon form av aktivitet utan att göra klimatavtryck. Det är de stora restrenderna enligt experterna. Blekinge har förutsättningarna att rida på den vågen, men det finns utmaningar.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Sju av tio svenskar väljer hemester - Annika Lydänge är en av dem

Experterna är överens - lösningen för en rolig sommar på liten budget stavas hemester, att semestra på hemmaplan. För Annika Lydänge från Karlskrona finns inga andra alternativ. - Det finns så mycket att se och göra precis runt knuten..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Allt större VAR-frustration: "Tar sådan tid"

Har det gått för långt när man inte ens kan vara säker på att en slutsignal är en slutsignal? Till och med spelarna som har försvarat systemet tidigare under fotbolls-VM verkar lessna på VAR. Och nu kallar Fifa till en extra pressträff..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Drömsommarstället finns i Skåne

Ett fritidshus vid havet är drömmen för många. Få drömmer om ett hus i Ångermanland, Närke eller Medelpad..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Svag nedåt i Asien

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Myggorna älskar din svettlukt

Skogsmyggorna frodas som aldrig förr i år, och festar ohämmat på dina stackars armar och ben. De ser dig på långt håll, och blir alldeles vilda av din underbara svettlukt och koldioxiden i din utandning. Knepen för att bli kvitt dem fungerar på olika sätt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.