YLE > Finland

Tuesday, 18 June, 05:34

YLE - 12 jun 19 kl. 05:51

Kommunerna i Jakobstadsområdet vill ta över Kårkullas boenden – hotar Kårkullas framtidKommunerna i Jakobstadsområdet vill ta över de boenden som i dag drivs av Kårkulla. Om flera kommuner hoppar av är hela Kårkulla hotat säger Sofia Ulfstedt vid Kårkulla..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Jakobstadsområdet, Kårkullas, Kårkulla, Sofia Ulfstedt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunernai , Jakobstadsområdetvill ta över , Kårkullas, boenden, hotar, Kårkullas framtid
YLE - 28 jan 14 kl. 16:11

Lagförslag påverkar Kårkullas framtid

Enligt den föreslagna social- och hälsovårdsreformen kan inte Kårkulla samkommun, som ger olika former av service för personer med funktionsnedsättning, fortsätta sin verksamhet i sin nuvarande form. Kårkulla samkommuns styrelseordförande Veronica Hertzberg menar att man nu måste visa för regeringen hur viktig Kårkullas verksamhet är. - Det lagförslaget som har kommit nu är bekymmersamt, eftersom det står i det att Kårkulla skulle upphöra så som det fungerar i dag.

YLE - 27 feb 14 kl. 14:37

Kårkullas styrelse kräver att samkommunen bevaras

Kårkulla samkommun accepterar inte att samkommunen avvecklas. Kårkullas styrelse kräver att omsorgen för svenskspråkiga personer med funktionsnedsättningar garanteras och tryggas också i fortsättningen genom att Kårkulla samkommun bevaras intakt som en lagstadgad samkommun. I förslaget till lagen om ordnandet av social- och hälsovården som regeringen presenterade före jul föreslås att Kårkulla samkommun ska avvecklas.

News55 - 29 mar 16 kl. 15:40

SPF Seniorerna till kommunerna: 90-talet ringde och ville ha sin ädelreform tillbaka

Allt fler äldre tvingas bo kvar hemma trots att de har rätt till plats på särskilt boende. News55 har tidigare rapporterat om äldre personer som fått avslag när de ansökt om att få flytta in på äldreboenden. Att kommuner avslår ansökan om hjälp handlar om biståndsbedömningen, förklarade då Gösta Bucht, SPF Seniorernas sakkunnige i vård- och omsorgsfrågor.

YLE - 05 sep 13 kl. 04:00

Kommunerna kräver att Kårkulla anpassar sig

Kårkulla samkommun som erbjuder vårdtjänster för handikappade och missbrukare har hamnat på kollisionskurs med sina medlemskommuner. Kårkulla föreslog tidigare prishöjningar som kommunerna inte har råd med. I många kommuner anser man nu att Kårkulla måste anpassa sin ekonomi efter kommunernas ekonomi.

Barometern - 01 jul 14 kl. 07:20

Göran Hägglund gör det han tycker är rätt

Det spekulerades friskt inför KD-ledaren Göran Hägglunds presskonferens i går i ett soldränkt Visby om vilken nyhet som skulle presenteras. På den punkten överraskade Hägglund något. Inför media lanserades ett förslag om en äldreboendegaranti för de allra äldsta på särskilda boenden.

Barometern - 01 jul 14 kl. 07:20

Göran Hägglund gör det han tycker är rätt

Det spekulerades friskt inför KD-ledaren Göran Hägglunds presskonferens i går i ett soldränkt Visby om vilken nyhet som skulle presenteras. På den punkten överraskade Hägglund något. Inför media lanserades ett förslag om en äldreboendegaranti för de allra äldsta på särskilda boenden.

Cornucopia - 05 nov 15 kl. 18:06

"Jag hoppas det får en dämpande effekt" - slut på boenden för asylsökande

"Your ego is writing checks your body can't cash." - Top GunSituationen som alla någorlunda tänkande människor visste skulle komma är nu här, och Sverige kan rent praktiskt inte ta emot fler asylsökande. Till och med migrationsminister Morgan Johansson (s) medgav nu på en presskonferens att boendeplatserna helt enkelt är slut.

Nyhetsverket - 04 apr 13 kl. 22:29

Trygga långsiktiga boenden för våldsutsatta kvinnor.

Vänsterpartiet Storstockholm visar i en ny undersökning att en majoritet av kommunerna i Stockholms län inte kan garantera trygga långsiktiga boenden för våldsutsatta kvinnor. Vi har tittat på om kommunerna kan ordna boende för kvinnan i en annan kommun i de fall hotbilden är särskilt stor i det egna närområdet. Vi har också tittat på om kommunernas bostadsköer erbjuder förturer till de kvinnor som kan bo kvar i kommunen och vill gå vidare till ett långsiktigt boende efter tiden i skyddat boende....

Barometern - 29 aug 14 kl. 11:34

?Det var ett klokt besked?

– Det är ett problem när Migrationsverket och andra aktörer som Bert Karlsson kommer och hyr boenden över huvudet på kommunerna. Det säger kommunalrådet Roland Åkesson (C) i en kommentar till att förre skivbolagskungen Bert Karlsson har visat intresse för att hyra Kronmunken i Mönsterås och göra det till asylboende. Som tidningen berättade i veckan besökte Bert Karlsson hotellet i måndags och träffade då ägaren Josko Radovic.

YLE - 08 sep 17 kl. 06:59

Minister Vehviläinen varnar kommunerna för förhastade fastighetsbeslut

I fredagens Helsingin Sanomat varnar kommun- och reformminister Anu Vehviläinen (C) alla kommuner för att göra förhastade beslut om sina hälsovårdsstationer, äldre boenden och andra fastigheter. Det finns många privata företag som just nu lämnar anbud på fastigheterna inför social- och hälsovårdsreformen. Vehviläinen tycker att man nu inte ska fatta sådana beslut som på längre sikt kan vara ofördelaktiga för kommuninvånarna och den service de behöver.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

48 miljoner sydamerikaner utan el – samma tekniska problem har drabbat Finland

Det stora strömavbrottet i Sydamerika under helgen tros bero på ett ganska enkelt fel i eldistributionen som sedan skapat en förödande dominoeffekt. Samma kan hända, och har hänt, i Finland..

YLE - 11 timmar sedan

THL: Behåll ytterskorna på inomhus, det är bra för hälsan - förebygger astma och allergier hos barn

Ju mer bondgårdsbakterier det finns i hemmet, desto mindre är risken för att ett barn får astma. Den slutsatsen drar THL:s forskare efter att ha analyserat 1400 hem. Men det finns också andra åsikter..

YLE - 12 timmar sedan

Halla-aho: De nationalistiska partierna är här för att stanna - politikens brytningstid diskuterades på Gullranda

Överlever demokratin då politiken upplever en brytningstid, var ämnet under samtalen på presidentens sommarresidens Gullranda på måndagen..

YLE - 18 timmar sedan

Nattjouren vid Ekenäs sjukhus läggs inte ner i augusti - men bristen på anestesiläkare finns kvar

Uppdaterad. Raseborgs sjukhus framtid ska dryftas i en ny arbetsgrupp. Det blev beslutet styrelsen för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt HUS på måndagen..

YLE - 13 timmar sedan

“Vi måste följa lagen och vi kan inte se mellan fingrarna” - Raseborgspolitiker förklarar varför staden är tvungen att stoppa olovlig uthyrningsverksamhet

Nyheten att Raseborgs miljö- och byggnadsnämnd kräver att en privatperson slutar hyra ut sitt hus till turister har väckt mycket diskussion. Nämnden kan inte syssla med tyckande utan måste följa lagen, säger ordförande Mikael Nylund (SFP)..

YLE - 14 timmar sedan

Svenska Yle provåkte Borgbackens dyraste attraktion någonsin - se reportrarnas reaktioner under åket!

Berg- och dalbanan Taiga är Borgbackens största satsning genom tiderna. Det nya åket har kostat över 10 miljoner euro och ska locka våghalsar från överallt i världen..

YLE - 14 timmar sedan

Gruvlagen behöver inga stora förändringar, bara små preciseringar, säger ministerieutredning

Kommunernas rättigheter och miljöansvaret för eftervården av gruvor borde förstärkas, säger en ny utredning om lagarna kring gruvdrift i Finland..

YLE - 15 timmar sedan

Pojke lade upp "rasistfilm" om polis, som begärde 500 euro av pojkens familj – döms nu för brott mot tjänsteplikt

En polis i Helsingfors dömdes på måndagen till böter för brott mot tjänsteplikt efter att han krävt 500 euro av en familj för att ett videoklipp av honom lades upp på nätet. Äldre konstapeln ordnade ett möte i polishuset kvällstid och kom då med sitt krav. Enligt tingsrätten utnyttjade polisen sin tjänsteställning och gjorde sig skyldig till brott mot tjänsteplikt..

YLE - 15 timmar sedan

En kvinna med ryskt och finländskt medborgarskap diskriminerades då hon inte fick jobba i en garnisonsrestaurang

Helsingfors tingsrätt har friat den diskrimineringsåtalade mannen som skötte rekryteringen till Försvarsmaktens garnisonsrestaurang. Rätten anser att mannen hade fått lagstridiga instruktioner från Försvarsmakten..

YLE - 18 timmar sedan

HUS styrelse: Ny arbetsgrupp ska fundera på Raseborgs sjukhus framtid - samjourens öde nämns inte längre

Raseborgs sjukhus framtid ska dryftas i en ny arbetsgrupp. Det blev beslutet styrelsen för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt HUS på måndagen. Artikeln uppdateras..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.