DN > Nyheter

Monday, 24 June, 19:52

DN - 12 jun 19 kl. 05:00

”Bli självförsörjande på allt är nog en utopi”Anders sålde sin lägenhet och köpte en gård – tanken var att bli självförsörjande..
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bli självförsörjandepå allt är , nogen , utopi
SmålandsPosten - 16 jul 14 kl. 08:51

Detaljplan för självförsörjande ekoby kommer att tas fram till hösten

En självförsörjande ekoby driven av sol, vind och vatten är tanken när en detaljplan för nya tomter på Madkrokens norra strand mellan Nottebäck och Sandreda ska tas fram. – Det finns ett vindkraftverk och ett vattenkraftverk i närheten och det vore kul att bygga en ekoby som skulle kunna bli helt självförsörjande på lokalproducerad energi och sedan också lägga husen i ett läge så man kan ha solceller på taket, säger Åke Carlson (C), kommunalråd i Uppvidinge kommun.

Det är bland annat Annie Öhman, planerare/utvecklare hos kommunen, och Ingemar Hugosson (C), ordförande i miljö- och byggnadsnämnden, samt Åke Carlson (C) och markägaren som tagit fram idén, men detaljplanen är inte klar.

SmålandsPosten - 23 apr 14 kl. 06:08

En av tre flyktingar självförsörjande

Hur går det att komma in i det svenska samhället för nyanlända flyktingar i Alvesta? Av de som folkbokfördes 2010–2012 samt deras anhöriga vuxna är en tredjedel i arbetsför ålder helt självförsörjande. Det visar etableringsreformen som förvaltningen för individ- och familje­omsorg arbetar med.

Cornucopia - 29 jan 18 kl. 13:01

Danmark är inte längre självförsörjande på olja

Vårt grannland Danmark är inte längre självförsörjande på olja. Sedan 2015 är man en nettoimportör av olja eftersom den egna konsumtionen överstiger den fallande oljeproduktionen.
Dansk oljeproduktion, konsumtion och nettoexport 1965 - 2016.

DalaDemokraten - 25 jan 16 kl. 06:10

Jordbruksdebatt: Sverige behöver inte vara självförsörjande

Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, har börjat använda argumentet att vi ska kunna vara självförsörjande i en krissituation, för att propagera för politiska åtgärder för att öka matproduktionen i Sverige. Jag har inget emot att den svenska matproduktionen ökar, om det sker på marknadsmässiga villkor. Men här verkar det handla om att LRF vill se mer bidrag till lantbruket och fokus ligger på kött och mejeriprodukter.

SVT - 07 mar 13 kl. 08:20

Skellefteå ska bli självförsörjande

Skellefteå är Sveriges bästa lag - nu ska man bli landets främsta organisation. Till SVT Sport avslöjar nu General Managern Lasse Johansson klubbens planer på att bli självförsörjande även på tränarsidan. - Vi planerar en akademi för tränare fostrade i vår skola och som sen ska ta steget in i A-laget precis som Hans Wallson nu har gjort..

Opinionen.se - 02 maj 13 kl. 13:45

Sverige självförsörjande på biodrivmedel?

Sverige kan bli självförsörjande på biodrivmedel. Det skriver Kungliga Vetenskapsakademien i en färsk rapport, enligt Dagens Nyheter..

Nerikes Allehanda - 26 aug 13 kl. 13:49

Kommunen vill bli självförsörjande på el

År 2020 kommer Örebro kommun att vara självförsörjande på el. Det konstateras i en utvärdering av klimatplanen..

DalaDemokraten - 23 dec 13 kl. 09:00

Kopparstaden blir självförsörjande på el 2014

Falun2014 blir Kopparstaden självförsörjande på el. Två helägda vindkraftverk och fortsatt effektivisering har gjort detta möjligt..

Helsingborgs Dagblad - 15 jul 14 kl. 10:40

Bli självförsörjande – på 500 kvadrat

En villatomt är allt som krävs för att göra en familj på fyra personer självförsörjande på grönsaker..

Supermiljöbloggen - 30 nov 14 kl. 17:00

Svenskt universitet först i Europa med att bli självförsörjande för värme och kyla

Vid Karlstads universitet har det borrats hundratals hål med ett djup på 240 meter. På så vis ska de få ut både bergvärme och bergkyla. Den nya anläggningen presenterades i måndags och ska göra universitetet självförsörjande för värme och kyla.

Fler nyheter från DN

DN - 45 minuter sedan

Boende andas ut efter nej till vinter-OS i Stockholm

Ingegerd och Göran Hesselgren andas ut.  De bor nära ett jättelikt grustag i Tullinge söder om Stockholm som föreslogs bli en OS-arena för längdskidor och skidskytte. – En stor OS-arena här hade varit alldeles nära vår bostad, säger Ingegerd Hesselgren..

DN - 2 timmar sedan

DN erfar: Nyamko Sabuni föreslås blir ny ledare för Liberalerna

Nyamko Sabuni föreslås av valberedningen att bli Liberalernas nästa partiledare. Det erfar DN. Det slutgiltiga avgörandet sker på fredag på partiets landsmöte i Stockholm..

DN - 2 timmar sedan

Han blir ny chef på Göteborgsoperan

Tyske Henning Ruhe blir ny konstnärlig chef för opera och drama, skriver Göteborgsoperan i ett pressmeddelande..

DN - 2 timmar sedan

Robert Gustafsson: En mobil på scen dödar farsen på fem sekunder

Sommarfarsen ”Trassel” utspelar sig som så många andra på den ”gamla goda tiden”. Robert Gustafsson förklarar varför mobiltelefonen omöjliggör farser i nutid, men samtidigt gör behovet av farsen som genre desto större..

DN - 3 timmar sedan

Sex får hittade döda i skärgården efter trolig vargattack

Sex får har hittats döda i Norrtälje, efter vad som tros vara en vargattack. – Det är inte jättevanligt att får dödas av varg, säger vilthandläggare Tobias Hjortstråle..

DN - 3 timmar sedan

Läkare döms för sexuellt ofredande mot två patienter

Kvinnorna sökte vård för besvär med fötterna. Men under undersökningen smekte läkaren dem längs med benen och tog en av dem på bröstet. Nu döms mannen för sexuellt ofredande.

DN - 4 timmar sedan

”Google och Facebook tar över hög utbildning”

Stor utmaning för KTH och Chalmers..

DN - 5 timmar sedan

Strid inom L om hur partiledaren väljs

En öppen process i partiledarvalet skulle ena de splittrade Liberalerna. Nu växer istället konflikten om hur valet går till. Erik Ullenhags läger spelar ner medlemsomröstningarnas betydelse.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.