Skånskan > Nyheter

Thursday, 20 June, 07:36

Skånskan - 12 jun 19 kl. 05:30

Spårvagn i Lund men buss i Malmö AndraledareSpårvagnar i Skåne blev spårväg i Lund, sedan Malmö, Helsingborg och Region Skåne backat ur. Malmö och Helsingborg har valt att satsa på busstrafik i stället. Många hävdar att buss är billigare och effektivare, men en spårväg signalerar beständighet och har möjlighet att transportera betydligt fler personer. Det har varit många protester i Lund, till och med ett parti bildades i syfte att stoppa spårvägen, men det lyckades alltså inte.
Nu börjar bygget i Lund gå in på sista etappen och kontaktledningar sätts upp.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Lund, Malmö Andraledare, Skåne, Malmö, Region Skåne, Helsingborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spårvagni , Lundmen , bussi , Malmö, Andraledare
GT - 31 jan 16 kl. 15:14

Spårvagn och buss i kollision på HIsingen

En spårvagn och buss har krockat vid Brantingsmotet på Hisingen. Räddningstjänst och ambulans är på väg till platsen..

Sydsvenskan - 20 okt 12 kl. 06:30

Dragkampen mellan Lund och Malmö tar inte slut

Revirstriderna mellan sjukhusen i Malmö och Lund har inte upphört.Tvärtom tycks de få ny kraft för varje samordningsbeslut från sjukhusledningen.De senaste dagarna har 54 medicinprofessorer, alla verksamma i Malmö, protesterat mot att verksamheter flyttas från Malmö till Lund.

Skånskan - 05 apr 19 kl. 05:00

Avföring överförs från Lund till Malmö

Skåne Lunds skit ska skickas till Malmö. Och inte från Lund, i förlängningen är det tänkt att avloppsvatten från alla orter i regionen ska renas i ett nytt toppmodernt reningsverk i Sjölunda.– Planen är att avloppsvatten från 700 000 personer ska gå till Sjölunda 2050 säger Ulf Nyberg, programledare på VA Syd.

Sydsvenskan - 22 sep 15 kl. 04:00

Sex enkla åtgärder för att säkra cykelvägen mellan Lund och Malmö

Att cykla är miljövänligt och bra för hälsan. Samhället måste uppmuntra cykling och underlätta för cykling på cykelbanor. Det kan ju inte vara meningen att cyklister ska behöva överge cykelbanan och köra på bilvägen, så som Anders Sigrell skrev i förra veckan.

Skånskan - 26 apr 17 kl. 09:47

Solen på väg till Lund och Malmö

Med nya plattan Känslor säljer/Miljonär i bagaget är hyllade bandet Solen på väg ut på en vårturné. Kommande helg landar de i Lund och Malmö. Trummisen Olle Darmell ser fram emot att få möta publiken.

Sydsvenskan - 17 aug 17 kl. 16:17

Störningar i tågtrafiken mellan Lund och Malmö

Just nu är det störningar i tågtrafiken mellan Lund och Malmö. Orsaken är spårfel mellan Kävlinge och Lund..

Helsingborgs Dagblad - 05 aug 18 kl. 16:39

Brand stoppar tåg mellan Lund och Malmö

Det är stopp i tågtrafiken mellan Lund och Malmö sedan 16-tiden. Orsaken är en brand i närheten av spårområdet, uppger Trafikverket. Fjärrtågtrafiken mellan Stockholm och Malmö påverkas av branden.

Helsingborgs Dagblad - 05 aug 18 kl. 18:35

Brand stoppade tåg mellan Lund och Malmö

Tågtrafiken mellan Lund och Malmö stoppades vid 16-tiden på söndagen. Orsaken var en brand i närheten av spårområdet, uppger Trafikverket. Skånetrafiken, men också fjärrtågtrafiken mellan Stockholm och Malmö, påverkades av branden.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Tågstopp mellan Lund och Malmö

Det råder totalstopp i tågtrafiken mellan Lund och Malmö på tisdagen. Det sedan en kontaktledning revs ned under eftermiddagen.Stoppet har orsakat stora förseningar och bussar ersätter tågen på den inställda sträckan.

Sydsvenskan - 12 apr 14 kl. 13:07

Tågstopp mellan Lund och Malmö

Tågtrafiken mellan Lund och Malmö står still..

Skånskan - 08 sep 14 kl. 12:51

Totalstopp mellan Lund och Malmö

En kontaktledning har rivits ner i Arlöv och det råder totalstopp i mellan Lund och Malmö..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Avtal redan avklarat –ville avsluta det ändå

Svedala
På fullmäktige i förra veckan kom en motion in under pågående möte.
I den ville SD och ÄS säga upp ett avtal som redan är avklarat.
Motionen ska nu tolkas, och sen tas upp i kommunstyrelsen i höst.

Skånskan - 2 timmar sedan

Af­ri­kas ut­veck­ling inger hopp

Allt fler röster i kli­mat­de­batten hävdar att be­folk­nings­ök­ningen är ett av­gö­ran­de kli­mat­pro­blem. Ju fler män­ni­skor på jorden, ju större kli­mat­ut­släpp är tesen.
Dagens be­folk­ning på 7,7 mil­jarder män­ni­skor väntas till 2050 öka till nio mil­jarder och till 2100 till elva mil­jarder, för att se­dan plana ut.

Skånskan - 7 timmar sedan

Skolan hamnade i skottgluggen

höör Väljer Alliansen att prioritera skolan eller lider också skolverksamheten av tunga besparingar? Om detta rådde delade meningar i fullmäktige.– Jag delar inte Pehr-Ove Pehrsons (L) uppfattning som i tidningen sagt att Alliansen prioriterar skolan.

Skånskan - 8 timmar sedan

Nielsen frälste Sjöbo på stopptid

FOTBOLL Hårt skadedrabbade Sjöbo IF tog en efterlängtad triumf i division 4 östra då det blev 5-4 (3-2) borta mot jumbon Hörby FF.
Segerskytt på stopptid: Viktor Nielsen.– En skön seger och tre jäkligt viktiga poäng, men jag är inte lika nöjd med prestationen, konstaterade tränare Ted Helmesjö.

Skånskan - 12 timmar sedan

M+SD röstade mot flaggpolicy

STAFFANSTORP Sen april 2017 har Torbjörn Lövendahls (S) motion om en flaggpolicy i Staffanstorp väntat på svar.
Vid senaste fullmäktigemötet avslogs motionen med 24 röster mot 17.Eric Tabich (M) konstaterade kort att majoritetens bedömning är att frågan tar fokus från kärnverksamheten i kommunen och att upprättandet av en flaggpolicy skulle innebära överadministration på förvaltningen.

Skånskan - 12 timmar sedan

Nämnd får 40 miljoner extra

MALMÖ När kommunfullmäktige diskuterade den ekonomiska prognosen stod arbetsmarknads- och socialnämnden i centrum. Kritiken var hård från M och SD gällande att nämnden inte behövde ta ansvar för sitt underskott på 40 miljoner kronor.Kommunfullmäktige beslutade efter en timme lång debatt att nämnden ska befrias från ett underskott på 40 miljoner kronor.

Skånskan - 13 timmar sedan

Tuff uppgift för Eslövs BK

FOTBOLL Eslövs BK har en svår nöt att knäcka på torsdagen. Tabelltvåan Ängelholms FF kommer nämligen till Ekevalla IP för att hämta tre poäng.I lördags lyckades Eslövs BK bryta sin fyra matcher långa förlustsvit genom att vinna med 1–0 på Vinåvallen mot Vinbergs IF.

Skånskan - 13 timmar sedan

Hus på 140 kvadratmeter i Löberöd har fått nya ägare

Löberöd Fastigheten på Högseröd 536 i Löberöd har fått nya ägare. Köpare är Robert och Anette Rosenqvist, 48 och 49 år, från Staffanstorp, och säljare är Leif Holmgren och Carina Ivarsson. Köpet blev klart i maj 2019 och priset blev 1 800 000 kronor.

Skånskan - 14 timmar sedan

Tomt i Svalöv såld till nya ägare

Svalöv Försäljningen av tomten på adressen Trombongatan 4 i Svalöv är nu klar. Nya ägare blir Zerina och Elmer Zuzo, 27 och 30 år, som köpte fastigheten av Scandinavian Stenvillan AB. Ägarbytet gjordes i juni 2019 och priset blev 2 245 000 kronor.

Skånskan - 14 timmar sedan

Aktivister fördes bort från möte

malmö Totalt sex klimataktivister från Extincti Dessförinnan hade fem personer ”limmat fast sig” på rådhustrappan.– Det är förbjudet för personer på plats att tala i salen, informerade kommunfullmäktiges ordförande Carina Nilsson (S) när den första personen började läsa dikten Vi sörjer inne i rådhuset.
När ordningsvakten ledde bort aktivisten började nästa att tala.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.