Skånskan > Nyheter

Thursday, 20 June, 07:35

Skånskan - 12 jun 19 kl. 05:30

Beslut om ansvarsfrihet överklagas – jäv misstänksHÖRBY Kommunfullmäktiges beslut i april, då flera av ledamöterna gav sig själva ansvarsfrihet, har överklagats till förvaltningsrätten.
Jan-Erik Persson menar att politikerna har brutit mot jävsreglerna i kommunallagen och att beslutet är olagligt.Den 29 april fick förtroendevalda i kommunens styrelser och nämnder ansvarsfrihet för det gångna året av kommunfullmäktige.
Men eftersom många av politikerna som fick grönt ljus även sitter med i nya fullmäktige, gav de sig i praktiken själva ansvarsfrihet.
Det bryter mot jävsreglerna, hävdar Hörbybon Jan-Erik Persson.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
HÖRBY Kommunfullmäktiges, Erik Persson, Hörbybon Jan-Erik Persson, Jan-Erik Persson, Sverigedemokraterna, Medborgarpartiet, Jan-Erik, JO, Hörby, Johan Ohlin, Göran Andersson, Karlsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Beslutom , ansvarsfrihet, överklagas, jävmisstänks
Helsingborgs Dagblad - 22 maj 14 kl. 12:45

Beslut om ansvarsfrihet överklagas

En privatperson anser att socialnämnden brustit i sitt ansvar och vill att förvaltningsrätten granskar beslutet..

Dalarnas tidningar - 18 dec 15 kl. 11:09

Högsta förvaltningsdomstolen: Vargjakt får överklagas till domstolar

Beslut om licensjakt på varg ska kunna överklagas till domstol. Det är konsekvensen av en dom från Högsta förvaltningsdomstolen, som därmed förkastar den beslutsordning som införts av den borgerliga regeringen. Enligt denna ordning, som nu gäller, tas beslut om licensjakt på varg av varje länsstyrelse.

Nya Wermlands Tidningen - 21 sep 15 kl. 09:50

Alla beslut kan överklagas

replik. Det pågår en utredning avseende Lövåsen i Glava. Denna är en del i ett större sammanhang och syftar till att kartlägga hur behovet ser ut, hur efterfrågan ser ut och hur Arvika kommun bäst kan tillvarata resurserna inom Vård och omsorg.

SmålandsPosten - 23 okt 18 kl. 06:47

Växjö: Bullrande bussar stör – beslut kan överklagas

Det lågfrekventa bullret från bussarna stör. Kommunen har lagt ansvaret på länstrafiken. Nu rullar bullret vidare mot nya prövningar..

Kristianstadsbladet - 22 maj 14 kl. 06:30

Urban Widmark får ansvarsfrihet

Förvaltningsrätten har upphävt kommunfullmäktiges beslut att inte ge Urban Widmark ansvarsfrihet. Han nekades det när det framkom att han själv skrev under avtalet om trygghetsboendet Hässleholmsporten.
I domen, som kom under onsdagen, går rätten på de överklagande Moderaternas linje.

Skånskan - 12 jun 19 kl. 17:17

Förre ordföranden fick ej ansvarsfrihet

STAFFANSTORP Med 31 röster mot fyra och tre som avstod beslöt Staffanstorps kommunfullmäktige att inte bevilja förre ordföranden i tekniska nämnden, Björn Magnusson (L), ansvarsfrihet för 2018.Orsaken är att han, enligt den utredning som kommunstyrelsen låtit ta fram, skrev på en upphandling om ny renhållningsentreprenad. Därmed överskred han enligt utredningen sina befogenheter eftersom det nya avtalet låg högt över vad som fanns i budget för ändamålet.

Skånskan - 24 okt 15 kl. 06:00

Beslut om miljonfallskärm överklagas

HÖRBY Kommunen dras inför förvaltningsdomstol för hanteringen av Peter Hanssons fallskärm. Hörbybon Jan-Erik Persson har överklagat besluten.Att bevilja förre socialchefen Peter Hansson 1,8 miljoner kronor i avgångsvederlag, trots att han sade upp sig själv, och dessutom föra över pengarna till ett privatägt konsultbolag, utan insyn, visar att kommuntopparna helt har tappat kontrollen över situationen, menar Jan-Erik Persson.

Kristianstadsbladet - 27 maj 13 kl. 22:53

Widmark beviljades inte ansvarsfrihet

Debatten gick het om huruvida kommunstyrelsens före detta ordförande Urban Widmark (M) skulle beviljas ansvarsfrihet för 2012, sedan det kommit fram att avtalet om trygghetsboendet skrivits under utan att först ha beslutats i kommunfullmäktige. Efter flera timmars debatt vägrades ansvarsfrihet.
Revisorerna har i revisionsberättelsen för 2012 påpekat brister i Urban Widmarks (M) hantering av avtalet om trygghetsboendet, som numera går under namnet Pärlan.

Skånskan - 11 maj 17 kl. 14:00

Socialpolitiker får inte ansvarsfrihet

Skurup Sex av sju revisorer avstyrker att Ann-Marie Sjöberg (-) ska få ansvarsfrihet för året som gått.
Anledningen är att hon inte tog beslut om LVU, lagen om vård av unga. ERWP.

YLE - 12 maj 17 kl. 13:23

Revisorer vill inte ge Raseborgs högsta tjänstemän ansvarsfrihet

En revisionsbyrå vill inte ge fyra tjänstemän i Raseborg ansvarsfrihet för år 2016. Tidigare stadsdirektören Tom Simola är en av tjänstemännen. Det handlar om byte av ett nytt e-postsystem som blivit dyrt för staden.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Avtal redan avklarat –ville avsluta det ändå

Svedala
På fullmäktige i förra veckan kom en motion in under pågående möte.
I den ville SD och ÄS säga upp ett avtal som redan är avklarat.
Motionen ska nu tolkas, och sen tas upp i kommunstyrelsen i höst.

Skånskan - 2 timmar sedan

Af­ri­kas ut­veck­ling inger hopp

Allt fler röster i kli­mat­de­batten hävdar att be­folk­nings­ök­ningen är ett av­gö­ran­de kli­mat­pro­blem. Ju fler män­ni­skor på jorden, ju större kli­mat­ut­släpp är tesen.
Dagens be­folk­ning på 7,7 mil­jarder män­ni­skor väntas till 2050 öka till nio mil­jarder och till 2100 till elva mil­jarder, för att se­dan plana ut.

Skånskan - 7 timmar sedan

Skolan hamnade i skottgluggen

höör Väljer Alliansen att prioritera skolan eller lider också skolverksamheten av tunga besparingar? Om detta rådde delade meningar i fullmäktige.– Jag delar inte Pehr-Ove Pehrsons (L) uppfattning som i tidningen sagt att Alliansen prioriterar skolan.

Skånskan - 8 timmar sedan

Nielsen frälste Sjöbo på stopptid

FOTBOLL Hårt skadedrabbade Sjöbo IF tog en efterlängtad triumf i division 4 östra då det blev 5-4 (3-2) borta mot jumbon Hörby FF.
Segerskytt på stopptid: Viktor Nielsen.– En skön seger och tre jäkligt viktiga poäng, men jag är inte lika nöjd med prestationen, konstaterade tränare Ted Helmesjö.

Skånskan - 12 timmar sedan

M+SD röstade mot flaggpolicy

STAFFANSTORP Sen april 2017 har Torbjörn Lövendahls (S) motion om en flaggpolicy i Staffanstorp väntat på svar.
Vid senaste fullmäktigemötet avslogs motionen med 24 röster mot 17.Eric Tabich (M) konstaterade kort att majoritetens bedömning är att frågan tar fokus från kärnverksamheten i kommunen och att upprättandet av en flaggpolicy skulle innebära överadministration på förvaltningen.

Skånskan - 12 timmar sedan

Nämnd får 40 miljoner extra

MALMÖ När kommunfullmäktige diskuterade den ekonomiska prognosen stod arbetsmarknads- och socialnämnden i centrum. Kritiken var hård från M och SD gällande att nämnden inte behövde ta ansvar för sitt underskott på 40 miljoner kronor.Kommunfullmäktige beslutade efter en timme lång debatt att nämnden ska befrias från ett underskott på 40 miljoner kronor.

Skånskan - 13 timmar sedan

Tuff uppgift för Eslövs BK

FOTBOLL Eslövs BK har en svår nöt att knäcka på torsdagen. Tabelltvåan Ängelholms FF kommer nämligen till Ekevalla IP för att hämta tre poäng.I lördags lyckades Eslövs BK bryta sin fyra matcher långa förlustsvit genom att vinna med 1–0 på Vinåvallen mot Vinbergs IF.

Skånskan - 13 timmar sedan

Hus på 140 kvadratmeter i Löberöd har fått nya ägare

Löberöd Fastigheten på Högseröd 536 i Löberöd har fått nya ägare. Köpare är Robert och Anette Rosenqvist, 48 och 49 år, från Staffanstorp, och säljare är Leif Holmgren och Carina Ivarsson. Köpet blev klart i maj 2019 och priset blev 1 800 000 kronor.

Skånskan - 14 timmar sedan

Tomt i Svalöv såld till nya ägare

Svalöv Försäljningen av tomten på adressen Trombongatan 4 i Svalöv är nu klar. Nya ägare blir Zerina och Elmer Zuzo, 27 och 30 år, som köpte fastigheten av Scandinavian Stenvillan AB. Ägarbytet gjordes i juni 2019 och priset blev 2 245 000 kronor.

Skånskan - 14 timmar sedan

Aktivister fördes bort från möte

malmö Totalt sex klimataktivister från Extincti Dessförinnan hade fem personer ”limmat fast sig” på rådhustrappan.– Det är förbjudet för personer på plats att tala i salen, informerade kommunfullmäktiges ordförande Carina Nilsson (S) när den första personen började läsa dikten Vi sörjer inne i rådhuset.
När ordningsvakten ledde bort aktivisten började nästa att tala.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.