Skånskan > Nyheter

Thursday, 20 June, 23:10

Skånskan - 12 jun 19 kl. 05:00

Skoj på lov och skolavslutningSkurup På fredag bjuder Gummifabriken in till gratis alkoholfri skolavslutningsfest. Då kan man också boka upp sig för sommarlovsaktiviteter.Klockan sex på kvällen börjar firandet på Gummifabriken med allehanda aktiviteter. Nytt för i år är Burma bron, slackline på olika höjder som bjuder in till en riktig balansakt.
– Disco med skumkanoner är också nytt för i år, berättar verksamhetschef Tobias Embretsen som tillägger att det finns många aktiviteter som de haft förut som också är kvar, som ungdomarna kan känna igen sig i.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
, Gummifabriken, Burma, Tobias Embretsen, BRÅ, Lions, Rydsgård, Abbekås, Embretsen, Sövde, Malmö, Skurup, Skivarp

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skoj, lovoch , skolavslutning
Kristianstadsbladet - 14 jun 11 kl. 16:00

Efterlängtad skolavslutning

Skolan är slut för det här läsåret i Östra Göinge kommun. Eleverna på Prästavångsskolan besökte som vanligt Broby kyrka. "Det ska bli roligt med sommarlov.

Dagen - 24 maj 11 kl. 03:00

Skolavslutning i ett ömsesidigt förtroende

En vän till mig jobbar som pastor i en frikyrka. För några år sedan blev kan kallad till skolan som låg i närheten. Den nya rektorn krävde att få läsa pastorns tal inför skolavslutningen och han ville ha det ord för ord.

Dagen - 18 maj 11 kl. 10:43

Kyrkoråd ger kommunen "nej" till skolavslutning i kyrkan

Sekulär skolavslutning i kyrkan? Glöm det! Nu sätter kyrkorådet i Ramnäs stopp för kommunens ensidiga nyttjande av kyrkan.

Västerbottens Folkblad - 06 jun 14 kl. 16:49

[PLUS] Nu väntar ett långt lov för Anna-Lena

På onsdag är det skolavslutning. För Anna-Lena Westling innebär det så ofantligt mycket mer. En....

Trelleborgs Allehanda - 16 jun 16 kl. 21:00

Trelleborgselever får lov sist

När eleverna i Trelleborgs kommun har skolavslutning på fredagen har eleverna i Vellinge kommun redan varit lediga en vecka. Trelleborg är i år sist ut med sommarlov bland Skånes kommuner..

Skånskan - 14 jun 19 kl. 17:38

Lov och festival

ROSENGÅRD Först skolavslutning och sedan festival. Så såg fredagen ut för många barn och ungdomar på Rosengård.– Vi är bästisar.

Kristianstadsbladet - 12 apr 12 kl. 12:30

Skolavslutning får ske i kyrkan - men utan tonvikt på det religiösa

Foto: Scanpix
Det är fullt möjligt att ha skolavslutning i kyrkan om tonvikten ligger på traditioner och gemensam ?
Patrik Jönsson (SD) väckte en motion i kommunfullmäktige där han yrkar att samtliga kommunens grundskolor ska erbjuda en kyrklig skolavslutning vid höst- och vårterminens slut. Barn- och utbildningsnämnden föreslog i höstas att motionen skulle avslås.

Kristianstadsbladet - 04 jun 14 kl. 06:30

Skolavslutning inställd efter hot

Önnestads folkhögskola stängde i måndags, tre dagar före terminslut, efter hot mot skolans avslutning.
Beslutet att stänga skolan i förtid togs av skolledningen.– Vi kunde inte garantera säkerheten den dagen och valde att avsluta läsåret tidigare, säger skolans rektor Annika Lindquist.

Alingsås tidning - 26 maj 16 kl. 12:20

Skolavslutning rör upp känslor i Hudene

I år håller Hudene skola inte sin avslutning i kyrkan, efter beslut av rektorn. Det har upprört föräldrar som nu ordnar en egen avslutning för eleverna.
Hudene skola brukar vanligtvis hålla sina skolavslutningar i kyrkan, men så blir det inte i år.

Skånskan - 21 dec 18 kl. 08:29

Ingen skolavslutning – elever erbjuds krisstöd

Hässleholm Efter torsdagens händelse på Hässleholms tekniska skola har kommunen i samråd med polisen bestämt att det inte blir någon skolavslutning under fredagen. Skolans personal kommer dock finnas på plats vid Norra Station för att erbjuda krisstöd för elever i behov. Redan under torsdagseftermiddagens presskonferens i Norra Stations aula flaggade chefen för barn- och utbildningsförvaltningen i Hässleholm, Eva Andersson, att fredagens tänkta skolavslutning på Hässleholms tekniska skola skulle bli inställt efter händelsen som skakade Hässleholm: – Vi följer polisens instruktioner och väntar på deras beslut angående avslutningen.

Cornucopia - 23 apr 17 kl. 16:16

Populisterna Liberalerna - skoj med skattepengar utan finansiering

De så kallade "Liberalerna", ett djupt populistiskt parti, har nu gjort ett utspel om att de vill ha en miljard kronor till skolan. Likt deras överbudspolitik inom försvar så nämner man förstås inte varifrån pengarna ska komma. Det ska vara både skoj och enkelt att vara populister i opposition, men under åtta år som utbildningsminister lyckades inte partiledaren Björklund med egentligen något i skolan.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Polisen i Malmö efterlyser en försvunnen person

JUST NU Det är en äldre man som är född-33. Han var senast synlig på Kronetorpsgatan omkring kl.18.

Skånskan - 2 timmar sedan

Församling fick 40 miljoner

Malmö På 1970-talet hade judiska församlingen i Malmö närmare 3 000 medlemmar. I dag har antalet sjunkit till 380.
Nu har två av stadens största näringslivsprofiler gått samman och donerar vardera två miljoner årligen i tio år till församlingen.

Skånskan - 4 timmar sedan

En gökunge i EU-boet

Fyller Europaparlamentet någon vettig funktion för det europeiska samarbetet. Svaret måste bli nej. Dess demokratiska legitimitet är svag, kostnaderna för att driva parlamentet astronomiskt höga och den roll som parlamentet spelar är destruktiv eftersom den driver på de redan för höga kostnaderna för EU-samarbetet.

Skånskan - 4 timmar sedan

Överdriv inte hotet från lupinerna

För två veckor sedan körde jag bil från Skåne till Södermanland. Eftersom jag hade gott om tid åkte jag en stor del av sträckningen på mindre landsvägar. När jag kom in i Småland och resten av sträckningen slogs jag av att jag aldrig tidigare sett så många lupiner.

Skånskan - 4 timmar sedan

Tidigt midsommarfirande

Veberöd Veberöds församling höll traditionsenligt ett litet midsommarfirande intill kyrkan under torsdagsförmiddagen.
Flera nya deltagare fastnade för evenemanget och vill nu skapa egna traditioner.– Det är minst tionde året i rad vi anordnar ett Lille-midsommar.

Skånskan - 5 timmar sedan

Tummen ner för höjdare

RYDSGÅRD En våning för mycket.
Det tycker politikerna i myndighetsnämnden för miljö och byggnad om planerna på att bygga på gamla Lantmännentomten i Rydsgård.I detaljplanen som gäller för området står det nämligen att flerbostadshusen bara får vara tre våningar höga.

Skånskan - 5 timmar sedan

Föreslår Leader för rekreationspark

GÅRDSTÅNGA Gårdstångabon Pontus Håkansson lämnade in ett e-förslag om en rekreationspark i Gårdstånga som fick så många instämmanden att den kom upp i en politisk nämnd. Politikerna gillar idén men tycker att den kan passa bra som ett EU-projekt.Håkanssons idé gick ut på att anlägga en rekreationspark längs Kävlingeåns östra sida, mellan Gårdstånga och E22.

Skånskan - 5 timmar sedan

66 kvadratmeter stort hus i Skurup sålt till ny ägare

Skurup Alaa Alhajaj, 25 år, är ny ägare till fastigheten på adressen Annavälla 17 i Skurup. Huset har en boyta på 66 kvadratmeter. Säljare är Kjell Christensson.

Skånskan - 5 timmar sedan

Lastbil och personbil i trafikolycka

Malmö En lastbil och en personbil har krockat på Yttre Ringvägen i riktning mot Köpenhamn. Skadeläget är oklart..

Skånskan - 5 timmar sedan

Fri­sko­lor ska med – då ändras bo­nusen

Lund Även fri­sko­lornas lä­ra­re ska ha rätt till hand­le­dar­bo­nus. Men det räcker inte bud­geten till.
Där­för har kom­mun­sty­rel­sen an­tagit en an­nan för­del­ning – nå­got Socialdemokraterna menar är en ur­holk­ning av det ur­sprung­liga be­slu­tet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.