BT > Nyheter

Wednesday, 19 June, 18:48

BT - 12 jun 19 kl. 04:00

Stjernkvist: Svensk politik behöver bli mer frimodigÖdmjukhet och öppenhet krävs för att politiken ska dra till sig kreativa personer. Och det är just vad partiledarkandidaten Johan Pehrson är..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Johan Pehrson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: StjernkvistSvensk , politikbehöver bli , mer, frimodig
NT - 14 jan 11 kl. 07:02

24nt: Stjernkvist lovar mer pengar till SON

Kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S) lovar att Symfoniorkestern i Norrköping ska få mer pengar för att kunna bibehålla sin höga klass..

YLE - 01 okt 16 kl. 07:59

Riksdagens utredningstjänst gör oppositionens politik mer trovärdig

Oppositionens sits i riksdagen har förbättrats betydligt sedan riksdagens utredningstjänst började erbjuda politikerna ekonomiska uträkningar. Genom att använda sig av tjänsten har oppositionen kunnat peka på brister i vissa av regeringens beslut. Riksdagens utredningstjänst har funnits i över 50 år, men teamet för ekonomisk analys fick sin början först 2011.

NT - 30 jun 11 kl. 09:10

Stjernkvist: "Vi måste göra mer"

Efter skottlossningen i tisdags kväll efterlyser Lars Stjernkvist (S), mer samarbete mellan kommunen, polisen och andra statliga myndigheter..

Helsingborgs Dagblad - 27 okt 12 kl. 10:19

Israelisk politik mer polariserad

Alliansen mellan Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och ultranationalisten Avigdor Lieberman har polariserat de politiska alternativen inför parlamentsvalet i januari. Oppositionen säger att Netanyahu äntligen "tagit av sig masken" och visat hur långt till höger han står. Netanyahus Likud och Liebermans Yisrael Beitenu meddelade i veckan att de går till val med en gemensam lista..

Västerbottens Folkblad - 29 jan 14 kl. 23:21

Politik mer än skattesänkningar

Nu sänks skatten igen skriver Edward Riedl moderat riksdagsman för Västerbotten. Senare säger Anders Borg att det inte finns utrymme för ytterligare skattesänkningar,vilket det inte funnits sedan 2010 enligt min mening.Tur att Edward Riedl inte är finansminister då har det förmodligen blivit ännu tuffare för lågavlönade och pensionärer!

Dagen - 26 apr 12 kl. 03:00

Replik om Frimodig kyrka

Stefan Pehrson rör i sin insändare (Dagen 24 april) vid en brännande fråga, inte minst för Frimodig kyrka: Är det möjligt att ha en fast övertygelse i en fråga som rör Guds ord och samtidigt visa generositet mot den som kommit till en annan slutsats? Grunden för Frimodig kyrka som nomineringsgrupp i Svenska kyrkan är att det går att svara ett tveklöst ja på frågan. Inom Frimodig kyrka ryms olika ståndpunkter i den fråga som Stefan tar upp (kvinnors del i kyrkans vigningstjänst).

Dagen - 24 apr 12 kl. 03:00

Frimodig kyrka och ämbetsfrågan

Nomineringsgruppen i Svenska kyrkan, Frimodig kyrka, har sedan tillkomsten 2005 framhållit Bibeln som grunden för kyrkan, vilket också Svenska kyrkans kyrkoordning själv fastslår i sin inledande portalparagraf. Valplattform 2009: "Frimodig kyrka önskar att Svenska kyrkan åter skall bli frimodig med en ökad kärlek till Bibeln."Samtidigt har man dock drivit linjen "försoning i ämbetsfrågan", vilken går ut på att båda sidor där ska acceptera varandra.

BT - 25 sep 13 kl. 12:35

Frimodig kyrka tillför inget nytt

Två frågor har i mer än ett halvt sekel dominerat massmedias debatt om Svenska kyrkan, frågan om kvinnliga präster och frågan om kyrkans inställning till homosexuella. Genom uppdykandet av det nya kyrkovalspartiet Frimodig kyrka kommer de här båda debattämnena att dras ut i det oändliga. Puh.

Sydsvenskan - 25 okt 11 kl. 06:30

"Det krävs mer än en ros"

Han kom, han lyssnade, han blev utskälld. Håkan Juholts besök i Malmö började med artiga applåder från partivänner i Folkets hus, men slutade med bannor på Gustav Adolfs torg.
Politiker avfärdar alltid usla opinionssiffror.

Fler nyheter från BT

BT - 45 minuter sedan

Fritzon viceordförande i S-grupp

BT - 2 timmar sedan

JUST NU: Två bilar i krock med lastbil på R40 i centrala Borås – vägen avstängd

Flera olyckslarm har inkommit till räddningstjänsten på onsdagseftermiddagen. Det senaste handlar om en flerbilskrock på riksväg 40..

BT - 2 timmar sedan

Utfrågning pågår av exmedarbetare till Trump

Utfrågningen av Vita husets tidigare kommunikationschef Hope Hicks har inletts i USA:s kongress. Hon ska svara på frågor om sex tillfällen där Demokraterna misstänker att president Donald Trump kan ha brutit mot lagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.