Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Thursday, 20 June, 11:51

Helsingborgs Dagblad - 12 jun 19 kl. 02:34

Nya protester i HongkongFolkmassor samlas åter i Hongkong, i samband med att områdets styrande råd ska behandla ett lagförslag som skulle möjliggöra utlämningar av åtalade till Fastlandskina. Den gångna helgen tågade kanske över en miljon människor på gatorna i protest. Många.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Hongkong, Fastlandskina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya protesteri , Hongkong
Sydsvenskan - 1 timme sedan

Hot om nya demonstrationer i Hongkong

Proteströrelsen i Hongkong hotar med nya demonstrationer om inte den politiska ledningen går med på flera krav. Demonstranterna vill bland annat att flera som greps i samband med förra veckans protester ska släppas och att polisen utreds för att ha anvä.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Hot om nya demonstrationer i Hongkong

Proteströrelsen i Hongkong hotar med nya demonstrationer om inte den politiska ledningen går med på flera krav. Demonstranterna vill bland annat att flera som greps i samband med förra veckans protester ska släppas och att polisen utreds för att ha anvä.

BT - 28 sep 14 kl. 20:42

Massiv demokratiprotest i Hongkong

Polis och demonstranter drabbar samman i våldsamma protester i Hongkong. De massiva demokratidemonstrationerna riktas mot Pekings ökande styrning av regionen.Polis svarar med tårgas och pepparsprej.

BT - 28 sep 14 kl. 14:53

Tårgas mot Hongkong-protester

Den senaste veckans protester i Hongkong ökar i styrka. Kravallpoliser ingrep med tårgas för att mota bort demonstranter som försökte inta Hongkongs finansdistrikt på söndagen.Den statliga nyhetsbyrån Nya Kina i Hongkong kallar protesterna för "olagliga" enligt BBC, vilket kan tydas som att Peking är berett att slå hårt mot demonstranterna.

BT - 28 sep 14 kl. 17:44

Hongkong-protester avtar tillfälligt

Ledare för protesterna i Hongkong uppmanar demonstranter att dra sig tillbaka då de fruktar våldsamma polisingripanden. Polis har redan försökt stoppa de omfattande protesterna genom tårgas och pepparsprej.Den senaste veckans prodemokratiska protester i Hongkong ökar i styrka.

SVT - 07 nov 16 kl. 22:04

Ilskna protester i Hongkong över Kinas ingrepp

Kina har gått in och omtolkat en lag över huvudet på Hongkong för att kunna hindra två folkvalda politiker från Hongkong att ta plats i parlamentet. Det har lett till ilskna protester i det autonoma Hongkong..

BT - 02 okt 14 kl. 10:59

Peking varnar för kaos i Hongkong

Peking varnar för att de pågående demonstrationerna i Hongkong kan orsaka "kaos" i staden. USA och Kina grälar nu öppet om protesterna.Kinas ledning uttalar också sitt stöd för den hårt ansatte Leung Chun-Ying, stadens högsta ledare, i en artikel på förstasidan i den statliga tidningen Folkets dagblad.

BT - 10 okt 14 kl. 07:04

Nya protester väntar i Hongkong

Prodemokratiska aktivister har kallat till nya protester sedan planerna på samtal med regionregeringen i Hongkong kollapsat. Samtidigt manas USA:s president Barack Obama att ta upp demokratifrågor direkt med sin kinesiske kollega Xi Jinping. Aktivisterna har krävt helt fria val och att Hongkongs högste politiske ledare Leung Chun-Ying avgår.

Kristianstadsbladet - 10 okt 14 kl. 07:04

Nya protester väntar i Hongkong

Prodemokratiska aktivister har kallat till nya protester sedan planerna på samtal med regionregeringen i Hongkong kollapsat. Samtidigt manas USA:s president Barack Obama att ta upp demokratifrågor direkt med sin kinesiske kollega Xi Jinping.
Aktivisterna har krävt helt fria val och att Hongkongs högste politiske ledare Leung Chun-Ying avgår.

BT - 03 okt 14 kl. 17:19

Våld i Hongkong väcker misstankar

Väljer Hongkong det välbeprövade verktyget hyrligister, i Egypten kallade "baltageyya" och i Ukraina "titusjki", för att tackla protester? Det tror i alla fall många demonstranter, och studenter lägger nu förhandlingar med regeringen i Hongkong på is.När våldsamheter på fredagen utbröt mellan demonstranter i Hongkong, som annars beskrivits som några av de mest artiga någonsin, och motdemonstranter anade många oråd.

Barometern - 3 timmar sedan

Bygglov för lyxvilla - trots protester

Kommunen har beviljat bygglov för en lyxvilla på 300 kvadratmeter i Bottorps hamn - trots protester från närboende..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Fritt fram att dricka vattnet igen

Kommunen har nu fått svar på vattenproverna och blåser faran över för boende i Majorna, Kungsladugård, Sandarna och på Stigberget i Göteborg. "Eftersom proverna som kretslopp och vatten tagit visar att det inte finns något i dricksvattnet som kan orsaka.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Livstid för turkiska kuppmakare

En turkisk domstol har dömt 24 personer till livstids fängelse för att ha deltagit i det misslyckade kuppförsöket i landet för tre år sedan. Brott mot konstitutionen och mordförsök på presidenten tillhör de brott som de dömda ska ha begått, enligt domst.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Grönlands istäcke smälter snabbare än trott

Inom nästa årtusende kan Grönland komma att göra skäl för sitt namn. Den tjocka is som täcker ön smälter snabbare än vad forskare tidigare uppskattat. Parallellt smälter Himalayas glaciärer i en oroväckande takt, visar en ny studie.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Lehner hyllas efter känslosamma talet

Svenske ishockeymålvakten Robin Lehner lovordas efter sitt tal på NHL-galan. 27-åringen, som öppet har delat med sig av sin kamp mot missbruk och psykisk ohälsa, fick pris för att ha visat bäst idrottsanda och höll sedan ett känslosamt tacktal inför run.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

”Äcklig” Falck – hotet mot Kina inför OS

VM-silvret har gjort Mattias Falck till ett aktat namn inom bordtennisvärlden..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Man anhållen för hot mot förskola

En man har gripits och anhållits efter gårdagens hot mot en eller flera förskolor i Kiruna, rapporterar lokala medier. Mannen greps på onsdagskvällen och anhölls under natten, misstänkt för olaga hot. – Vi har bearbetat materialet och fick fram en misst.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

OS-hjälten vet hur man sänker USA

Uttåget mot Sverige i OS 2016 sitter fortfarande som en tagg i hjärtat på amerikanska stjärnan Christen Press. Något som gör minnet av den där magiska kvartsfinalen i Rio än mer ljuvt för Lisa Dahlkvist. – Det är kul så klart, säger den före detta lands.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Garanterad nyemission i Gunnebo

Säkerhetskoncernen Gunnebo köper tjeckiska Cominfo och meddelar samtidigt att man har för avsikt att genomföra en garanterad nyemission på cirka 360 miljoner kronor under tredje kvartalet. Förvärvet av Cominfo ska genomföras i sommar och Gunnebo betalar.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Allt fler studenter stängs av efter fusk

Aantalet disciplinärenden har ökat med 51 procent från 2015 till 2018..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Här är vägarna med mest trafik i midsommar

Nu inleds årets trafiktätaste helg i Sverige, och olyckrisken ökar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.