SVT > Inrikes

Thursday, 20 June, 11:01

SVT - 12 jun 19 kl. 01:01

Klimatforskaren om undervattensroboten: ”En game changer”Glaciärerna på västantarktis smälter allt fortare och en plötslig kollaps kan orsaka en snabb havsnivåhöjning. Nu har svenska forskare för första gången i världen lyckats köra en obemannad undervattensrobot under en glaciär i helt okända områden. – Det är mycket anmärkningsvärt, säger klimatforskaren Nina Kirchner..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Nina Kirchner

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klimatforskarenom , undervattensrobotenEn , game, changer
Barometern - 23 sep 13 kl. 08:00

Alliansen behöver en game changer

I de flesta opinionsundersökningar leder den rödgröna oppositionen stort över Alliansen. I?bland får jag frågan om Alliansen kan vinna valet så att de stannar kvar i regeringsställning.

Barometern - 23 sep 13 kl. 08:00

Alliansen behöver en game changer

I de flesta opinionsundersökningar leder den rödgröna oppositionen stort över Alliansen. Ibland får jag frågan om Alliansen kan vinna valet så att de stannar kvar i regeringsställning. Trots Alliansens besvärliga läge i opinionen är frågan inte irrelevant.

Dagens PS - 27 mar 17 kl. 10:29

Skattesmäll för bilister: ”Blir en game-changer”

DagensPS.se skrev nyligen om förslaget om den nya fordonsskatten som kan straffa bränsletörstiga bilar med tusentals kronor varje år. Men nu skriver Dagens Nyheter att den med förmånsbil kommer att få en desto kraftigare smäll om förslaget går igenom.

IDG - 02 nov 11 kl. 11:48

Förändra brädspelet med Game Changer

Game Changer tar steget från vanligt brädspel till pryligt experiment genom kombinationen med Ipad..

DI - 18 maj 15 kl. 13:09

Citi: Johan Molin ingen "game changer" för Sandvik

Sandviks presentation av Johan Molin som ny styrelseordförande tillsammans med ett bättre momentum för kassaflödet på senare tid, där Sandvik har en cash conversion som är bäst i klassen, är ingen "game changer"..

PrivataAffärer - 09 okt 15 kl. 10:15

Strategen: Zinkbeslutet en "game changer" för marknaden

Gruv- och råvaruhandelsjätten Glencores beslut att minska produktionen av zink är något av en "game changer", som kan förändra situationen för hela basmetallmarknaden. Det säger Handelsbankens råvarustrateg Martin Jansson till Nyhetsbyrån Direkt....

DI - 09 okt 15 kl. 12:29

Analytikern: Glencores beslut en "game changer"

Gruv- och råvaruhandelsjätten Glencores beslut att minska produktionen av zink är något av en "game changer", som kan förändra situationen för hela basmetallmarknaden. Det säger Handelsbankens råvarustrateg Martin Jansson till Nyhetsbyrån Direkt."Det här är på riktigt.

E24 - 18 jul 16 kl. 05:54

Pokémon Go kan bli en game changer för spelbranschen

Mobilspelsbranschen växer explosionsartat på börsen just nu. Bäst går det för Nintendo, vars aktie har skjutit i höjden efter storsuccén Pokémon Go. Nu spås spelet som tagit världen med storm bli en ”game changer” för hela spelbranschen – men samtidigt väcks frågetecken kring Nintendos ogynnsamma betalningsmodell med appjättarna Apple och Google..

DI - 28 jan 17 kl. 18:07

Statsvetare: Moderaternas SD-möte en ”game changer”

Moderaterna och Sverigedemokraterna kommer att ha ett första möte inom kort, avslöjade Di på fredagen. Statsvetaren Magnus Hagevi ser Moderaternas kursändring som en ’game changer’ i svensk politik..

DI - 19 maj 17 kl. 10:15

SEB: "Game changer" i Qliro - så mycket ska aktien upp

Att Qliro säljer förlustbolaget Lekmer till Babyshop, en affär som aviserades den 25 april, är en "game changer" som ökar visibiliteten i e-handelskoncernens framtida intjäning och därför bör sänka riskpremien i aktien..

DI - 13 sep 17 kl. 15:31

Makrorådet:”Det är en game changer”

En tioårig epok är på väg att ta slut när centralbankerna nu ska börja banta sina balansräkningar. ”Det är en game changer”, säger Swedbanks analsyschef Olof Manner i säsongspremiären av Makrorådet..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Ny skatt på plastpåsar – blir dubbelt så dyra

Från och med nästa år införs en ny skatt på plastpåsar, bekräftar Finansdepartementet för SVT Nyheter..

SVT - 5 timmar sedan

Nattens nyheter: 20 juni

SVT - 7 timmar sedan

Svenska lärare nöjda – men byter skola oftare

Svenska lärare är överlag nöjda med sitt arbete men byter skola oftare. Samtidigt bedöms studieron som ungefär lika god som i andra nordiska länder. Det visar den internationella undersökningen Talis, om lärares och rektorers arbete.

SVT - 8 timmar sedan

Skilsmässor bland äldre ökar – Sverige unikt med hög acceptans från barnen​

Skilsmässor bland de som är 60 år och äldre ökar. Sedan millennieskiftet har antalet fördubblats. Något som är unikt för Sverige är att vuxna barn har en stor acceptans för föräldrars skilsmässor..

SVT - 12 timmar sedan

Uppgifter: Lars Adaktusson lämnar KD:s partiledning

Lars Adaktusson lämnar Kristdemokraternas partistyrelse och sin roll som andra vice partiledare, uppger han för Expressen. KD-toppen säger till tidningen att han saknade ledningens stöd när debatten om hur han röstat i abortfrågor i EU bröt ut. Därför ställer han inte upp för omval på partiets riksting..

SVT - 12 timmar sedan

Persson: ”Blir inte förvånad om det dyker upp mer”

Göran Persson, utsedd till ny styrelseordförande i Swedbank, säger att han inte vet om det finns fler missförhållanden i banken än de som redan är kända för allmänheten. – Jag skulle inte bli förvånad om det dyker upp mer i den här granskningen, säger Persson i SVT:s Aktuellt..

SVT - 13 timmar sedan

Trafikverket vill testa självkörande bilar

Trafikverket har tagit fram vad man kallar för ett “världsunikt” projekt för att digitalisera det svenska nätverket. Självkörande bussar ska testas på landsvägar och bilar på motorväg..

SVT - 15 timmar sedan

Kaos, mobbning och ”management by fear” – här är de anonyma vittnesmålen inifrån SAS

På ytan ett ansett bolag. Men under ytan finns ett utbrett missnöje mot företagskulturen och ledarskapet som i ett öppet brev beskrivs som ”management by fear”. Många har velat ge sin bild av bolaget, men ingen har vågat göra det med namn och bild.

SVT - 16 timmar sedan

Moderaterna säger nej till höghastighetståg

Regeringen ihop med C och L är överens om att bygga höghastighetsbanor för tåg, men Moderaterna säger nu nej. – Vi vill prioritera välfärden och infrastruktur för regional pendling och då kan man inte bygga höghastighetsbanor för 200 miljarder, säger Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson till Aftonbladet..

SVT - 17 timmar sedan

Klart med avtal för flygtrafik till norra Sverige

Nu har Trafikverket upphandlat trafiken på alla flyglinjer med allmän trafikplikt. Det blir tre olika operatörer som trafikerar sju olika linjer de kommande fyra åren..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.