Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 18 June, 13:47

Världen Idag - 12 jun 19 kl. 00:00

Vi behöver ge hopp till världen – i dagI Dantes allegoriska epos Divina Commedia från 1300-talet står det om en text som finns vid ingången till helvetets portar med ordalydelsen: ”Ni som här inträder, låt hoppet fara.” När det inte längre finns ett hopp om en ljusare framtid, inte längre en tro på en förbättrad värld, kliver förtvivlan och uppgivenhet in med sina smutsiga stövlar. Nyfikenhet, livslust och engagemang byts ut mot likgiltighet och själviskhet. Varför bry sig när allting ändå är på väg åt ”helvetet”? Många människor i Sverige mår dåligt.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Dantes, Divina Commedia, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi behöver ge hopptill världen i , dag
YLE - 13 jul 17 kl. 18:59

Karriärens märkligaste dag för Kristian Bäck: ”Hoppas jag aldrig upplever det igen”

Ett hopp på omkring 830, men övertramp. Igen. Medalj byttes ut mot stor kvalbesvikelse för längdhopparen Kristian Bäck som hade en besynnerlig dag i U23-EM i Polen.

YLE - 08 aug 17 kl. 12:26

Dagens tävling: Hur många hopp gör Armand Duplantis i stavfinalen?

Åker ynglingen tidigt ur i första mästerskapsfinalen, eller är han med ända till slutet? Tippa hur Sveriges Armand Duplantis klarar sig i Londons stavfinal och vinn hem ett pris från friidrotts-VM! Yle Sporten ordnar en daglig tävling för sina läsare under friidrotts-VM.

Trelleborgs Allehanda - 14 feb 14 kl. 06:33

Alla svenskar som tävlar i OS i dag

Hur är Johan Olssons form och ska Tre Kronor besegra Schweiz i ishockeyn?Här är alla svenskar som tävlar i OS i dag:
06.00 Curling, herrar, gruppspel: Sverige-Kina, Kanada-Norge, USA-Tyskland.

Kristianstadsbladet - 14 feb 14 kl. 06:33

Alla svenskar som tävlar i OS i dag

Hur är Johan Olssons form och ska Tre Kronor besegra Schweiz i ishockeyn?Här är alla svenskar som tävlar i OS i dag:
06.00 Curling, herrar, gruppspel: Sverige-Kina, Kanada-Norge, USA-Tyskland.

Trelleborgs Allehanda - 17 feb 14 kl. 05:25

Så tävlar svenskarna i OS i dag

Damkronornas ishockeysemifinal mot USA och skidskyttets flyttade masstart är måndagens höjdpunkter i Sotji.Här är alla svenskar som tävlar i OS i dag:
06.00 Curling, damer, gruppspel: Ryssland-Storbritannien, Sydkorea-USA, Japan-Kina.

Kristianstadsbladet - 17 feb 14 kl. 05:25

Så tävlar svenskarna i OS i dag

Damkronornas ishockeysemifinal mot USA och skidskyttets flyttade masstart är måndagens höjdpunkter i Sotji.Här är alla svenskar som tävlar i OS i dag:
06.00 Curling, damer, gruppspel: Ryssland-Storbritannien, Sydkorea-USA, Japan-Kina.

Skånskan - 06 jun 16 kl. 09:32

Sanningen om Sveriges flagga och den jubilerande svenska flaggans dag.

6 juni Från of­fent­liga och även många en­skilda bygg­nader hade flag­gorna hissats i topp. Det var Gustavsdagen den 6 juni 1916 och runt­om i landet firades för första gången Svenska flag­gans dag. En del af­färer hög­tid­lig­höll ock­så dagen ge­nom att anordna flagg­de­ko­ra­tioner i sina bu­tiks­föns­ter.

YLE - 04 aug 15 kl. 12:06

Misär och hopp på Galleri Zebra

Tre fotografer från tre helt olika delar av världen förmedlar liv och hopp i en dyster verklighet. Fotojournalisterna som Fotocentrum Raseborg presenterar under hela augusti är alla erfarna och internationellt anlitade och också prisbelönta proffs. Muslimer i Kina
Kanadensaren Kevin Frayer jobbar som bäst för den enorma bildbyrån Getty Images och har ett förflutet som fotochef vid den internationella nyhetsbyrån AP (Associated Press).

SmålandsPosten - 04 jun 14 kl. 07:50

Hiphop är tro, hopp och politik

MIN PASSION för musik är svår att beskriva. När människor frågar mig varför jag har fastnat för just hiphop brukar jag referera till Jimi Hendrix och hans klassiska citat ”Music is my religion”. Hiphop är min religion.

Skånskan - 16 nov 18 kl. 06:00

Sorg, humor och hopp i Tornet

I åtta år har den norska regissören Mats Grorud arbetat med sin film Tornet. I en blandning av dockanimation, tecknat och dokumentära foton skildrar filmen vardagslivet för en palestinsk familj i flyktinglägret Bourj el Barajneh i Libanon.
– Tornet är både sorglig och rolig och handlar om hur man behåller hoppet, sammanfattar Abu Hassan från Helsingborg vars familjehistoria är filmens grund.

Kristianstadsbladet - 20 apr 12 kl. 06:30

Litteratur utan hopp

När David Foster Wallace 2008 hängde sig i sitt hem var han 46 år och redan kultförklarad av en generation som hoppades på en förnyelse av ?Den stora amerikanska romanen?.
Nu, några år senare, har två av hans tre romaner, debuten från 1987 och det manuskript som låg i högar på hans skrivbord när han dog, givits ut på svenska, medan det tusensidiga genombrottsverket ?

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Ebba Busch Thor ska gå i Prideparaden

KD-ledaren Ebba Busch Thor ska gå i årets Prideparad i Stockholm, trots att hon själv tidigare riktat kritik mot evenemanget. Det beskedet ger hon i en intervju med Expressen. – Som rörelse är Pride så otroligt viktig, säger hon..

Världen Idag - 6 timmar sedan

Sköna Blekinge räcker långt som semestermål

– Det var så fantastiskt vackert, nästan lika fint som hemma i Blekinge! Så sade mina svärföräldrar en gång när de skulle beskriva sin senaste utlandssemester. Ja, varför ska man åka utomlands när man ”svemestra” i Blekinge?.

Världen Idag - 17 timmar sedan

Välkomnar till möten med Jesus i Ladan

Midsommarhelgen 1887 hölls den första Torpkonferensen. Redan från starten samlade den tusentals besökare. Nu är tideräkningen framme vid sommaren 2019, och temat för den 133:e konferensen är ”Helande och hopp”..

Världen Idag - 20 timmar sedan

KD försvarar hållning om familjeåterförening

Kristdemokraternas syn på rätt till familjeåterförening har kritiserats och påståtts vara orsak till att partiet inte går ännu starkare i opinionen. Men några planer på att svänga i frågan finns inte. – Vi i Kristdemokraterna tycker inte att barn ska skiljas från sina föräldrar, säger Hans Eklind, migrationspolitisk talesperson..

Världen Idag - 23 timmar sedan

Nyhemsveckan tar sikte på Jesu fotspår

Med Jesu utmanande kallelse ”Kom och följ mig” som ledord bjuder Nyhemsveckan 2019 in till en vecka med det uttalade målet att inspirera till att slå följe med Mästaren själv..

Världen Idag - Igår: 11:48

Kritiserat böneförbud i Bromölla är inte totalt

Att Bromölla kommun har förbjudit bönestunder på arbetstid för sina anställda, har väckt starka reaktioner. Nu berättar kommunen för Världen idag att det inte innebär ett totalt förbud mot böner, utan att det handlar om att verksamheten inte ska påverkas..

Världen Idag - Igår: 11:33

Kvinnor presterar bättre på varmare kontor

Filtar, extra element under skrivbordet och smygande turer till kontrollpanelen. ”Termostatkriget” är ett välkänt begrepp på många arbetsplatser. Konflikten kan ha koppling till kombattanternas kön.

Världen Idag - Igår: 00:00

Bönepromenader

Så säger Herren, ”... jag ska leda dem när de går bedjande fram” (Jer 31:9). Det finns en rytm i relationen med Gud.

Världen Idag - Igår: 00:00

Kristnas kallelse är inte att vara bekväma

Frågan om abort vill inte försvinna. Högljudda diskussioner är ett återkommande fenomen, men sällan med ökad klarhet som följd. Tvärtom är dimridåerna många.

Världen Idag - Igår: 14:00

Explosivt när Somaliland besökte Sveriges riksdag

Inga svenska statsråd men däremot en rad andra politiska profiler och opinionsbildare slöt upp när riksdagen i onsdags skulle få besök av Somalilands president och två av landets ministrar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.