YA > Nyheter

Tuesday, 18 June, 13:10

YA - 12 jun 19 kl. 00:11

Mimi Söderblom: En vandring över historienRunt om i Europa finns tusentals gatstenar utlagda, till minne av nazismens offer. Efter många års arbete kommer nu de första stenarna till Sverige. Under sommaren placeras tre gatstenarna ut i centrala Stockholm med namn på några av de människor som hade sin sista adress i staden, innan de utvisades och deporterades till nazisternas koncentrationsläger. I vår nya sommarserie med reportage av kursdeltagare vid skrivarkursen på Österlens folkhögskola publicerar vi idag Mimi Söderbloms text. .
Läs mer på YA
Läs mer om:
Söderblom, Europa, Sverige, Stockholm, Österlens, Mimi Söderbloms

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mimi, SöderblomEn , vandringöver , historien
Expressen - 16 jun 18 kl. 07:30

JFK tvingade sig på henne i Jackie Kennedys säng

Hon kallade honom alltid Mr President, även efter att de haft sex. Aldrig Jack. Säkert är att med dagens #metoo-debatt hade inte John F Kennedy politiskt ha klarat att bli avslöjad med vad han gjorde med Mimi Alford.

Sydsvenskan - 08 aug 14 kl. 05:30

En dans för kärleken

Liksom i sin förra film ”En man som skriker” (2011) uppehåller sig Mahamat-Saleh Haroun också denna gång kring hur upprepad förnedring hotar att bryta sönder en människa. Grigris, en ung man i 25-årsåldern, lever i en större stad i Tchad och älskar att dansa ekvilibristiska solon till rapmusik på olika barer trots att hans ena ben är kortare och verkar förlamat.När styvfadern döende hamnar på sjukhus, får Grigris och hans mamma en jättedyr räkning.

Trelleborgs Allehanda - 29 nov 13 kl. 10:29

Mörkare säsong av "Äkta människor"

Många har fascinerats av de människolika robotarna - både i Sverige och utomlands. Nu är den prisade serien "Äkta människor" tillbaka. Andra säsongen blir råare och mörkare än den första.

Kristianstadsbladet - 29 nov 13 kl. 10:29

Mörkare säsong av "Äkta människor"

Många har fascinerats av de människolika robotarna - både i Sverige och utomlands. Nu är den prisade serien "Äkta människor" tillbaka. Andra säsongen blir råare och mörkare än den första.

Kristianstadsbladet - 02 dec 13 kl. 09:43

Kärlek som ställer till det

Ack, den kärleken, som den ställer till! Inte minst i operalitteraturen, där den tycks förbunden med såväl ödesbestämt tragisk som ond bråd död. Sopranerna ligger som bekant mest pyrt till, vare sig man heter Elektra, Tosca eller Mimi.

BT - 02 dec 13 kl. 10:07

Råare säsong av Äkta människor

Många har fascinerats av de människolika robotarna - både i Sverige och utomlands. Nu är den prisade serien Äkta människor tillbaka. Andra säsongen blir råare och mörkare än den första.

Skånskan - 25 okt 16 kl. 15:11

Enastående för både gamla och nya öron Bohéme

Recension/scen SCEN
La bohème
Opera av Giacomo Puccini med libretto av Giuseppe Giacosa och Luigi Illica efter Henri Murgers Scener från bohemernas liv
Dirigent: Vello Pähn
Regi: Elisabeth Linton
Scenografi: Astrid Lynge Ottosen
Kostym: Magdalena Stenbeck
Ljus: Ulrik Gad
Koreografi: Clara Svärd
Medverkande: Peter Lodahl, Gisela Stille, Audun Iversen, Ivana Rusko, Leif Jone Ølberg, Henning von Schulman, Simon Schelling, Sten Byriel med flera; statister och barnstatister
Det Kongelige Kapel, Det Kongelige Operakor, Det Danske Drengekor, Det Danske Pigekor
Premiär 23 oktoberRomantik, floder av ung romantik; fattigdom, sjukdom och död men inga bovar och ingen ondska. Efter den nästan fiaskoartade premiären 1896 har Puccinis La boh

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Obduktionen bekräftar polisens misstankar: ”Kommit fram till vad som orsakat hans död”

Den man som mördades i Vallby natten mellan den 4 och 5 februari i år har nu obducerats. – Man har kommit fram till vad som orsakat hans död. Resultatet stämmer med de misstankar vi har delgivit den misstänkte mannen, säger chefsåklagare Pernilla Åström..

YA - 30 minuter sedan

Ullenhag kastar inte in handduken

Erik Ullenhag har inte gett upp kampen om att bli ny partiledare för Liberalerna, trots det starka stödet för Nyamko Sabuni. Han hoppas på ombuden och på stöd av det tunga Stockholmsdistriktet, som bestämmer sig i kväll..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.