GöteborgsPosten > Nyheter

Thursday, 20 June, 17:06

GöteborgsPosten - 11 jun 19 kl. 14:43

Nej till fiskodling utanför OnsalaLänsstyrelsen säger nej till laxodling till havs utanför Bua och Onsala. Myndigheten bedömer att det finns en stor risk för att vildlaxen påverkas negativt..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Onsala, Bua

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nejtill , fiskodlingutanför , Onsala
GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Ullared möter Onsala i division 2 västra Götaland

Ullared spelar hemma mot Onsala i kväll i division 2 västra Götaland i fotboll. Båda lagen vann senast, Onsala mot Rosengård och Ullared mot Prespa Birlik, båda med samma slutresultat (2–1)..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

I kväll spelar Onsala hemma mot Sjömarken

Dags för match - Onsala möter Sjömarken på hemmaplan på Rydets IP i division 1 mellersta Götaland i fotboll. Sjömarken vann senast mot Nittorp med 2–0, Onsala blev besegrat av IFK Norrköping..

Blekinge Läns tidning - 13 jul 17 kl. 15:01

Fiskodling i naturreservat får nej

Fiskodling inom Gö naturreservat får nej av länsstyrelsen. Anledningen är utsläpp av kväve och fosfat från fiskodlingen..

ÖstersundsPosten - 22 feb 16 kl. 11:50

S i Krokom säger nej till fiskodling

Socialdemokraterna i Krokoms kommun ställer sig negativa till att tillåta Bright Water Fish att anlägga storskalig fiskodling i Storsjön och vill att Krokoms kommun överklagar beslutet..

Sydöstran - 20 dec 17 kl. 11:40

Länsstyrelsen överklagar okej till fiskodling

Länsstyrelsen sa nej till fortsatt fiskodling i naturreservatet Gö, men Mark- och miljödomstolen upphävde det beslutet. Nu överklagar länsstyrelsen domen..

YLE - 04 jul 17 kl. 14:43

Kinesiskt statsbolag köper åländsk fiskodling

Den landbaserade fiskodlingen Fifax i Eckerö på Åland säljs till ett statligt kinesiskt bolag. Fifax har utvecklat en ny teknik för miljövänlig fiskodling på land, en teknik som kineserna är intresserade av eftersom efterfrågan på fisk är stor. På tisdagen släppte det finländska investeringsbolaget Helmet Capital, delägare i Fifax fiskodling i Eckerö, nyheten att hela anläggningen säljs till Kina.

YA - 12 apr 14 kl. 12:00

Fiskodling med framtiden för sig

Landbaserade laxodlingar har framtiden för sig. Det är den näring bredvid it som växer mest i hela världen.
Det säger Bengt Frostell, professor vid KTH i Stockholm som ägnat sig mycket åt fiskodling.

Nyan - 30 jan 19 kl. 09:19

”Kartlägg lämpliga områden för fiskodling”

Åland gör rätt som beviljar fiskodlingar tillstånd utifrån nettobelastning, enligt en expert från jord- och skogsbruksministeriet. Hans råd är att landskapet går igenom sina egna områden för att se vilka som kan lämpa sig för fiskodling.
– Fisk är gott och hälsosamt och något alla vill ha mer av.

SVT - 06 feb 12 kl. 20:01

EU-nej till miljövänlig fiskodling

EU säger nej till ny miljövänlig fiskodlingsteknik som utprovats på Ljusterö, trots att den innebär att det går att odla jätteräkor utan att skada miljön..

ÖstersundsPosten - 25 jan 17 kl. 14:29

Nej till fiskodlingen i Storsjön – ny teknik krävs för tillstånd utanför Rödön

Sedan Bright Water Fish AB ansökte om tillstånd till fiskodling i Storsjön har tekniken utvecklats. Det är skälet till att Miljödomstolen säger nej till storodlingen utanför Rödön i öppna kassar..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Fed-besked lyfter Asienbörserna

Börser stiger på bred front i den asiatiska handeln sedan USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) flaggat för att det kan bli två räntesänkningar senare i år..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Plastkassen i butiken kan bli dubbelt så dyr

Branschexpert: "Ett populistiskt och föga genomtänkt förslag".

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Apple vill flytta produktion från Kina

Elektronikjätten Apple har bett sina största underleverantörer att utvärdera konsekvenserna av en flytt av 15–30 procent av produktionskapaciteten från Kina till Sydostasien, rapporterar tidningen Nikkei Asian Review..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

I behov av doping

Joel Alme släpper ny singel - GP:s Jonathan Bengtsson tycker att den enkla kärleksballaden är lite halv..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Lundin Petroleum gör oljefynd i Nordsjön

Lundin Petroleum har gjort två oljefyndigheter på den östra kanten av det så kallade Edvard Griegfältet i området PL338 på Utsirahøyden i Nordsjön, skriver olje- och gaskoncernen i ett pressmeddelande..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Hyllad producent död

Ena halvan av producentduon Cassius, Philippe Zdar, har avlidit, rapporterar Pitchfork..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

LasseMajas detektiver blir radioföljetong

I sommar har detektivbyrån LasseMaja, som består av klasskompisarna Lasse och Maja, tre svåra brott att ta i tu med, och den som vill veta hur det går kan lyssna på Barnradions radioföljetong som börjar den 22 juli..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

I kväll spelar Onsala hemma mot Sjömarken

Dags för match - Onsala möter Sjömarken på hemmaplan på Rydets IP i division 1 mellersta Götaland i fotboll. Sjömarken vann senast mot Nittorp med 2–0, Onsala blev besegrat av IFK Norrköping..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Laholm med tre raka segrar möter Varbergs GIF

I kväll möts Varbergs GIF och Laholm på Påskbergsvallen i division 3 sydvästra Götaland i fotboll. Laholm har tre raka segrar, senast med 3–2 mot Åsa, vilket har tagit laget till andra plats i tabellen. Det blev seger i den senaste matchen för Varbergs GIF, 2–1 mot Råå på bortaplan..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Fyra förluster i rad - nu hoppas Valinge på seger mot Nittorp

Valinge jagar en seger när laget möter åttondeplacerade Nittorp borta på Åsavallen. Inför kvällens match har bortalaget fyra raka förluster i division 1 mellersta Götaland i fotboll, och har halkat ner till elfte plats i tabellen. Hemmalaget har tre förluster i rad, senaste mot Sjömarken med 0–2..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.