Expressen > Nyheter

Saturday, 15 June, 22:49

Expressen - 11 jun 19 kl. 22:14

Svenska skolbarn får pling i mobilen tre gånger i minutenEn högstadieklass på 21 barn. 30 minuters lektionstid. 2 000 notiser i barnens telefoner. Dagens Nyheters undersökning som visar hur många meddelanden skolbarn tar emot i mobilen får nu utbildningsminister Anna Ekström (S) att reagera – hon vill förbjuda mobiler på lektionstid. – Det är ju helt galet.
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Nyheters, Anna Ekström, DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska skolbarnfår , plingi , mobilen, tre, gångeri , minuten
UNT - 19 maj 16 kl. 17:04

Sålde mobilen tre gånger

Han sålde samma mobil tre gånger på Blocket..

IDG - 04 dec 18 kl. 10:45

Äntligen e-sim i mobilen! Tre först ut i Sverige


Slut på plastkort – nu kan de senaste Iphone-modellerna beställas med e-sim..

Helsingborgs Dagblad - 02 dec 15 kl. 20:45

Ingenting är viktigare än det som händer i mobilen

Jag ser henne på långt håll. Nämen, är det inte...? "Hej, Lena, det var inte i går!

Sydsvenskan - 02 dec 15 kl. 17:10

Mobilen har tagit över människans hjärna

Jag ser henne på långt håll. Nämen, är det inte...? "Hej, Lena, det var inte i går!

Kristianstadsbladet - 07 apr 11 kl. 08:26

Vårt behov av mobilen

Det som från början enbart var en rörlig telefon har utvecklats till en multimaskin.
"Var är du?" är den passande titeln på Katarina Bjärvalls underhållande och tänkvärda bok om mobilen.

Barometern - 02 okt 13 kl. 13:23

Igenkänningsfaktor i The Pling Plong show

Inte kom jag ihåg att Robban Broberg gjort så många klämmiga låtar med vitsiga, vågade, romantiska och småfilosofiska texter. I The Pling Plong Show har Ingemar Bernthsson gjort en djupdykning i den brobergska repertoaren och plockat ihop en resrutt som publiken jublar över.
Lite småprat i början och sen är man är med direkt i en låt som muntrar upp.

Dagensanalys.se - 31 maj 17 kl. 09:43

Mer än en fjärdedel av all media konsumeras snart i mobilen

Enligt siffror från Zenith kommer 26 % av all mediekonsumtion att ske via mobilen till år 2019. Samtidigt är 71 % av internetanvändandet mobil. Siffrorna visar på det som vi länge vetat, att mobilen blir ett allt vanligare sätt att konsumera såväl media som internet.

HBL - 21 okt 13 kl. 14:56

Mobilen är en kreativ kompis

Nyckelbarnen med hemnyckeln hängande i ett snöre om halsen är typiska sjuttiotalssymboler. I dag är barn med en smartmobil i näven en minst lika vanlig syn. Mobilen, rätt använd, är en god följeslagare visar färsk forskning.

BT - 06 mar 11 kl. 08:50

Vart femte skolbarn överviktigt:"Information som har saknats"

Studien visar också ett samband mellan låg utbildningsnivå i området där barnet bor och övervikt hos barnet. Vart femte skolbarn i Sverige har övervikt. Det visar den första nationella kartläggningen som gjorts av övervikt och fetma hos skolbarn.

Dagensanalys.se - 14 okt 16 kl. 09:01

Tre tips för att hitta rätt med din riktade reklam

I Sverige spenderar vi i genomsnitt 21 timmar i veckan på internet, varav drygt 8 timmar på mobilen, enligt Internetstiftelsen i Sverige. Trots detta är det sällan vi får relevant reklam till mobilen. Ett av skälen till att informationen ofta kommer vid fel tillfälle är att företag fortfarande analyserar data i silos, skriver Magnus Johansson, Nordenchef på RocketFuel.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Molly, 23, mördades med 75 hugg av Tinderdejten

De träffades på Tinder – men förhållandet sprack. Kort därefter mördade Joshua Stimpson, 27, universitetsstudenten Molly McLaren, 23. Nu visar det sig att mordet kanske hade kunnat förhindras, rapporterar Mirror.

Expressen - 1 timme sedan

Bil ska ha voltat på Rotebroleden i Stockholm

En trafikolycka har inträffat på Rotebroleden i Stockholm och flera blåsljusfordon finns på plats. Det första larmet gällde en personbil som hade voltat. – En person är förd till sjukhus i ambulans, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Expressen - 1 timme sedan

S-profilernas rädsla – efter Sabunis succé

Nyamko Sabuni har vind i seglen – och oron sprider sig bland tidigare S-toppar.Blir Liberalernas partiledarkandidat vald kan den politiska kartan ritas om, menar tidigare justitieministern Thomas Bodström. – Liberalerna kommer lämna fyrpartiöverenskommelsen och det blir en mycket svagare regering, säger han.

Expressen - 2 timmar sedan

HVB-hem utrymdes efter larm om brand

En brand har utbrutit på ett behandlingshem för barn och unga i Eslövs kommun. Byggnaden har utrymts. .

Expressen - 2 timmar sedan

Två till sjukhus efter fall genom tak

Två personer har körts till sjukhus efter en olycka i Kungsbacka.– Det verkar som om flera personer ska ha klättrat upp på något slags tak för att ta en gruppbild sedan har två av dem fallit igenom det, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst..

Expressen - 2 timmar sedan

Stefan Löfven höll Per Albin Hansson-tal

Statsminister Stefan Löfven citerade Per Albin Hansson och talade om att ”vårt lands söner och döttrar ska ha samma startmöjligheter”. Han tog sig själv som exempel. – Hade någon sagt till mig att jag skulle bli statsminister en dag hade jag antagligen tänkt att den var berusad..

Expressen - 2 timmar sedan

Storbranden: Ingen vet när boende kan återvända

Det misstänkta blixtnedslaget som tillfälligt tog 44 personers hem i Malmö brinner fortfarande.Branden startade natten till fredagen och under lördagen kämpade brandmännen vidare med att bekämpa glödbränder i den skadade byggnaden.– Vår bedömning är att det kommer att ta lång tid innan hyresgästerna kan flytta hem igen, säger Mattias Sköld, inre befäl vid räddningstjänsten Syd.

Expressen - 2 timmar sedan

15 000 gick i Prideparaden inför storpublik i Göteborg

Prideparaden satte som vanligt färg på Avenyn. De 79 ekipagen hade runt 15 000 människor kring sig.– Jag är jättenöjd med årets parad.

Expressen - 3 timmar sedan

Jenny Madestam: Sabuni kan vara ett hot för M

Om Nyamko Sabuni väljs till Liberalernas partiledare kan hon utgöra ett hot mot Ulf Kristersson, menar Expressens statsvetare Jenny Madestam.Om Sabuni väljs, vilket avgörs under en extrainsatt partistämma den 28 juni, kan det ta Liberalerna i en ny riktning. – Tanken är väl att Nyamko Sabuni ska vara nått nytt, vara lite tuffare än Moderaterna.

Expressen - 3 timmar sedan

Läkarna hittade massiv tumör i Mannes hjärna – på semestern

Hela familjen Rosander befann sig på semester när Manne, då ett år, plötsligt insjuknade.Orsaken, upptäckte läkarna, var en tumör stor som en apelsin vid pojkens hjärna.Sedan dess har Manne, i dag åtta år, levt med cancer och måste gå på återkommande kontroller för att se att den inte har kommit tillbaka.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.