Skånskan > Nyheter

Wednesday, 26 June, 04:18

Skånskan - 11 jun 19 kl. 21:30

Misstag med avtal kan stå politiker dyrtSTAFFANSTORP Tekniska nämndens förre ordförande, Björn Magnusson (L) riskerar både skadeståndskrav och att bli polisanmäld.Ärendet om att inte bevilja honom ansvarsfrihet för 2018 då han skrev under ett nytt sopavtal för kommunen, behandlas på kommunfullmäktiges möte på onsdagen och Björn Magnusson ska där lämna sin förklaring. – Jag kommer att visa att beslutet som kommunfullmäktige ska fatta är baserat på en undermålig utredning och att revisorernas uttalande strider mot kommunallagen, säger han i en kommentar till SkD.
Som SkD redan berättat överskred Björn Magnusson (L), enligt den utredning som gjorts, sina befogenheter när han som tekniska nämndens ordförande under förra året skrev på ett nytt och mycket dyrare avtal om renhållningsentreprena
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
STAFFANSTORP Tekniska, Magnusson, Björn Magnusson, SkD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Misstagmed , avtalkan , stå, politiker, dyrt
YLE - 06 jun 17 kl. 18:03

SDP i Raseborg gjorde misstag - måste byta ut viceordförande

Socialdemokraterna i Raseborg måste byta ut Seija Kannelsuo som viceordförande för miljö- och byggnadsnämnden. Hon är varken fullmäktigeledamot eller ersättare i fullmäktige och kan därför inte fungera som viceordförande. Förvaltningsstadgan i Raseborg förnyades av fullmäktige den 18 april i år.

Kristianstadsbladet - 02 dec 11 kl. 06:30

Heise hävdar att det handlar om misstag

Politiker ifrågasätter kommunlednings- kontorets slutsatser om reseersättningarna. Kalle Heise (MP) hävdar att det handlar om "beklagliga misstag".
Kristianstadsbladet rapporterade i går om att flera politiker fått felaktiga reseersättningar, vilket enligt kommunledningskontoret beror dels på bristande rutiner, dels på bristande koll hos politikerna Kalle Heise (MP) har betalat tillbaka de 7 644 kronor som felaktigt har fått utbetalt, men han ställer sig frågande till kommunledningskontorets påstående att han själv felaktigt har fyllt i blanketter och ansökt om ersättning.

YLE - 30 nov 15 kl. 16:09

Marianne Lydén: Svårt att lita på politiker

Det blir svårt att lita på politiker som presenterar åsikter som fakta, det säger den rutinerade politiska reportern Marianne Lydén. Enligt henne borde regeringen ha ändrat sin strategi för länge sedan. Samtidigt som stormen Gorm blåser in över landet är också regeringen i blåsväder.

Skånskan - 20 jun 19 kl. 11:17

Tuffare för politiker som röstas bort

höör Sämre stöd och mindre i pension. Nu ser det ut att bli sämre villkor för heltidsarvoderade kommunalråd som inte längre sitter kvar på sin post. I Höör blir det tuffare regler än vad Sveriges kommuner och landsting (SKL) föreslår.

Helsingborgs Dagblad - 31 maj 15 kl. 04:00

Mäktiga politiker utan makt över polisen

Att vara politiker är att utöva makt. Men det finns områden dit lokala och regionala politikers makt inte når. Polisverksamheten är ett sådant.

Kristianstadsbladet - 07 nov 12 kl. 06:37

Svenska politiker gratulerar Obama

Svenska politiker från både höger och vänster gläds åt Barack Obamas seger i det amerikanska presidentvalet. Enligt statsvetaren Frida Stranne beror Obamas seger framför allt på att Mitt Romney gjorde för många misstag.
- Jag är jätteglad och nu kan Demokraterna se fram emot ett riktigt roligt party, säger Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven om Barack Obamas valseger.

Nyhetskanalen - 13 nov 12 kl. 15:03

Politiker utpekades felaktigt som pedofil av BBC: "oacceptabla misstag begicks"

Det brittiska radio- och tv-bolaget BBC kommer att vidta disciplinära åtgärder mot anställda som var inblandade när kanalen felaktigt utpekade en före detta högt uppsatt politiker som pedofil. BBC har i en egen rapport kommit fram till att oacceptabla misstag begicks och att grundläggande journalistiska kontroller inte gjordes.Sedan pedofilskandalen kring den avlidne programledarstjärnan Jimmy Savile briserade har flera redaktörer lämnat sina jobb, något som enligt BBC bidrog till förvirring kring vem som egentligen hade ansvar för reportaget om politikern som sändes i Newsnight den 2 november..

YLE - 22 sep 15 kl. 10:37

Politiker åkte Y-tåg

Flera riksdagsledamöter åkte Y-tåg till jobbet i Helsingfors i morse. Det var ett sätt att försöka få regeringen att inse sitt misstag. SFP-ordföranden Carl Haglund säger att situationen är svår för Y-tåget.

Opinionen.se - 20 maj 16 kl. 12:00

Politiker måste köra med öppna kort


Svensk politik befinner sig i sin eventuellt största kris någonsin. Språkrör, ministrar och nationella samordnare mot våldsbejakande extremism avgår på led och ingen tycks längre gå säker när medierna söker nya måltavlor. När krutröken lagt sig efter Miljöpartiets turbulenta tid kom nästa skandal.

PI - 13 mar 11 kl. 11:43

Svar från en politiker

INSÄNDARE Få har väl undgått Alliansens och Miljöpartiets horribla uppgörelse och de konsekvenser som lär uppstå efter den. Många har väl också tagit del i nyheten om de 300 somaliska barn som väntas komma till Katrineholm innan sommaren och de konsekvenser som uppstått tack vare detta. Ett reportage som visades i Sörmlandsnytt torsdagen den 10:e mars föranledde mig att skicka ett mejl till Katrineholms kommunordförande Göran Dahlström (S).

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 8 timmar sedan

Larm om brand på skola

Malmö Enligt larmet ska det brinna i en byggnad på Gullviksskolan.Räddningstjänst har ryckt ut till platsen för närmare kontroll. Det är inledningsvis oklart om någon är skadad i samband med händelsen.

Skånskan - 10 timmar sedan

Hus i Höör har fått nya ägare

Höör Fastigheten på John Tillmans Väg 4 i Höör har fått nya ägare. Köpare är Tobias Lidberg, 31, och Filippa Blomander, 28, och säljare är Brita Åhman. Köpet blev klart i maj 2019 och priset blev 2 600 000 kronor.

Skånskan - 11 timmar sedan

Unga luras in i bedrägerier på sociala medier

INRIKES Polisen varnar för bedragare som försöker locka unga till att begå bedrägerier via platsannonser. Med hjälp av sociala medier kan bedragarna nå ut till ungdomarna.Det är kriminella ligor som ligger bakom kampanjerna och har som avsikt att rekrytera ungdomar, skriver DN.

Skånskan - 11 timmar sedan

Författare gästar museet

TORUP Sommar och ledighet står för dörren och på Statarmuseet i Torup öppnas dörren på söndag den 30 juni för ett författarbesök.
Med start klockan 14 kommer författaren Kjell Eriksson till museet för att berätta om sin senaste bok, den första i en ny trilogi – Den skrattande hazarden.
Arrangemanget är öppet för alla med fri entré..

Skånskan - 12 timmar sedan

Nya ägare till fastighet i Teckomatorp

Teckomatorp Dan Wahlgren, 54, och Anette Eva Maria Sepiolo, 44, har tagit över fastigheten på adressen Garvaregatan 7 i Teckomatorp från Christine Kia och John Lynghamar. Ägarbytet blev klart i juni 2019 och köpesumman blev 2 995 000 kronor. Huset byggdes 2010 och har en boyta på 125 kvadratmeter.

Skånskan - 12 timmar sedan

”Det finns ingen logik och rättvisa i det här”

HÖRBY Kommunalrådet Cecilia Bladh in Zito (SD) menar att de domar som har kommit om strandskyddet i området inte ger kommunen något manöverutrymme.
– Vi har verkligen gjort vad vi har kunnat, säger hon.Skånskan har i flera artiklar uppmärksammat den långdragna strandskyddstvisten på fastigheten 25:6 – det vill säga Elisabet och Alf Anderssons fastighet.

Skånskan - 12 timmar sedan

Kommunen grusar deras stugdröm – igen

HÖRBY Uppförsbacken fortsätter för Elisabet och Alf Andersson, som i flera år har kämpat mot myndigheterna för att få strandskyddsdispens för ett nytt fritidshus vid Ringsjön. Kommunstyrelsen sade i början av juni ännu en gång nej till deras ansökan.
– Vi är oerhört besvikna, säger Elisabet Andersson.

Skånskan - 12 timmar sedan

Hemlösa familjer utan hjälp

Strukturellt hemlösa ska inte erbjudas hjälp med bostad i Malmö längre. Det beslutade arbetsmarknads- och socialförvaltningens tjänstemän i maj. Det utan att informera politikerna.

Skånskan - 12 timmar sedan

Hovrätten skärper straffet för Höörsbo

höör Precis som tingsrätten menar hovrätten att det inte ska räknas som mordförsök när en 23-årig man från Höör utdelade ett oprovocerat hugg mot sin pappa med en kökskniv. Ändå väljer hovrätten att skärpa straffet till sju månaders fängelse för misshandeln som skedde.Det var i september i år som mannen hamnade i konflikt med sin pappa på en adress i kommunen.

Skånskan - 13 timmar sedan

Blev lurad om bebisprodukt

ESLÖV En kvinna har gjort en polisanmälan där hon uppger att hon blivit utsatt för ett annonsbedrägeri. Kvinnan köpte en bebisprodukt av en annan kvinna, via en annons. Hon betalade 500 kronor via Swish.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.