BT > Nyheter

Wednesday, 19 June, 01:42

BT - 11 jun 19 kl. 21:12

S-politikern: ”Manliga strukturer – vi behöver hjälp från partiet centralt”Ännu en politiker går nu ut och kommenterar den tunga kritiken mot de styrande männen inom Socialdemokraterna i Borås. En diskussion om jämställdheten inom partiet efterlyses..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Socialdemokraterna, Borås

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: S-politikern, Manliga, strukturervi behöver , hjälpfrån , partiet, centralt
DI - 12 dec 17 kl. 22:01

Rambergs uttalande om manliga strukturer provocerar

Generalsekreteraren i Sveriges advokatsamfund Anne Ramberg vill inte prata om manliga strukturer som en förklaring till kvinnors utsatthet. Det får andra advokater aktiva i samfundet att se rött..

BT - 18 timmar sedan

Han var en del av kritiserade strukturer: ”Borde rest mig upp och gått”

Den erfarne socialdemokraten Lars-Åke Johansson går nu ut och erkänner att han varit en del av de manliga strukturer partiet nu kritiseras för. – Jag borde ha rest mig upp och gått, säger han om ett möte som han ännu har dåligt samvete för..

Kristianstadsbladet - 08 mar 14 kl. 06:30

"Man bryter mönster och strukturer som kvinna"


1– Ja, det tror jag. Man har lite olika erfarenheter. Det kvinnliga ledarskapet är att informera och få med alla.

SVT Debatt - 24 okt 13 kl. 06:00

Män, upp på barrikaderna för manliga p-piller

P-PILLER  Hormonella p-piller för män, med betydligt färre biverkningar än p-piller för kvinnor, finns färdigtestade och redo att börja produceras. Men läkemedelsföretagen menar att det inte finns någon marknad för p-piller för män, och tillverkar inte pillret ? samtidigt som många kvinnor får både ångest och minskad sexlust av sina preventivmedel.

BT - 10 mar 11 kl. 08:52

Överdrifter om ojämställda strukturer

Nyligen skrev Ida Legnemark (V) en debattartikel i BT med titeln ?Så ursäktar samhället mäns övergrepp?. Hon använder den friande domen mot de män som köpt sex av en förståndshandikappad 14-årig flicka som utgångspunkt, och presenterar tesen att samhället är ojämställt till mäns fördel.

YLE - 08 apr 16 kl. 14:43

Kan en politisk Slush ändra gamla strukturer?

Samlingspartiets tidigare partisekreterare Taru Tujunen föreslår i dagens HBL att ett politiskt startup-klimat skulle behövas för att få ny fart i politiken. Men hur svårt är det egentligen att ändra politiska strukturer? SFP:s ordförandekandidater säger sina åsikter.

YLE - 06 nov 16 kl. 10:00

Regeringen och svenskan: Bristande insikter, krossade strukturer och domänförluster på rad

Paula Risikko (Saml) och Juha Rehula (C) saknar intresse för och insikt om vad en språkminoritet behöver. Petteri Orpo (Saml) skulle gärna vara finlandssvenskarnas vän men vill inte stöta sig med de andra ministrarna. Den enda i regeringen som har något slags förståelse för det svenska är Sanni Grahn-Laasonen (Saml).

YLE - 24 mar 14 kl. 16:19

"Reformen en möjlighet att skapa fungerande svenskspråkiga strukturer"

Hur kommer det att gå med den svenskspråkiga vården när fem stora vårdområden får ansvaret för all vård i Finland? Frågan är ännu svår att svara på eftersom få hittills har sett hela reformförslaget. Christina Gestrin, ordförande för Folktinget och riksdagsledamot från SFP, säger att de än så länge bara kan uttrycka sina förhoppningar om hur den svenskspråkiga servicen ska ordnas efter reformen.

Politologerna - 14 dec 17 kl. 07:30

Lucka # 14: Kvinnors intåg i politiken och manliga politikers intresse för att driva jämställdhetsfrågor

Detta inlägg är författat av Andrej Kokkonen, statsvetare vid Aarhus och Göteborgs universitet. Inlägget bygger på Andrejs och Lena Wängneruds nyligen publicerade artikel ”Women’s Presence in Politics and Male Politicians Commitment to Gender Equality in Politics: Evidence from 290 Swedish Local Councils” i Journal of Women Politics & Policy. *** Flera studier visar att kvinnliga politiker är mer intresserade av att driva jämställdhetsfrågor än sina manliga kollegor.

SVT Debatt - 10 feb 14 kl. 11:15

Samhället styrs inte av rasistiska strukturer

ANTIRASISM Jag har fått känna på rasismen, men jag känner inte igen mig i bilden av Sverige som ett rasistisk land. Svensk debatt om antirasism är alldeles för infekterad. Jag kom åter att påminnas om detta i samband med veckans rasismdebatt.

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Ja till omdebatterad oljeledning

BT - 45 minuter sedan

Guiden: Evenemangstips i Bollebygd med omnejd.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Bollebygd..

BT - 2 timmar sedan

Rångemyrs fyrverkeri

BT - 1 timme sedan

Kortare prostatabehandling kan minska köer

Patienter med prostatacancer kan behandlas med en ny metod. Metoden innebär strålbehandling med hög dos men under kortare period, vilket kan minska vårdköerna..

BT - 2 timmar sedan

Lång budgetdebatt i Herrljunga

Tre budgetalternativ debatterades i Herrljunga på tisdagens kommunfullmäktige. En tydlig skiljelinje gick mellan olika investeringsnivåer och höjd eller oförändrad skatt..

BT - 2 timmar sedan

Australien grupptvå efter rysare

Avslutningen i grupp C blev en rysare: ett mål skiljde grupptvåan Brasilien från grupptrean Australien. Då missade Jamaicas målvakt Nicole McClure bollen i eget straffområde och Australiens Sam Kerr kunde peta in 4–1 och säkra andraplatsen. Det innebär att Brasilien, som är vidare som grupptrea, ställs mot Frankrike eller Tyskland..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.