Expressen > Nyheter

Tuesday, 25 June, 16:30

Expressen - 11 jun 19 kl. 21:14

Nya beskedet till västsvenska staden: Tiggeriförbud stoppasPolitikerna i Kungsbacka röstade igenom att man måste söka tillstånd för ”passiv penninginsamling” i kommunen – det vill säga att tigga.Nu har beslutet rivits upp av förvaltningsrätten som går på länsstyrelsens linje, skriver Kungsbacka-Posten. ”Jag gläds åt att förvaltningsrätten har fatt det beslut som man har gjort”, skriver oppositionsrådet Eva Borg (S) i ett sms.  .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Kungsbacka, Kungsbacka-Posten, Eva Borg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya beskedettill , västsvenskastaden , Tiggeriförbud, stoppas
Skånskan - 19 dec 18 kl. 14:22

SD ställer nytt krav på tiggeriförbud

ESLÖV Sverigedemokraterna krävde på fullmäktige i veckan på nytt ett tiggeriförbud i Eslöv, efter att före budgetmötet ha nåtts av beskedet att det är fritt fram för Vellinge – och därmed även för övriga svenska kommuner.– Högsta förvaltningsdomstolen ger oss unika möjligheter att följa med det tåget. Vi bör införa lokala ordningsföreskrifter mot tiggeri som flera kommuner kommer att göra framöver, sade SD-gruppledaren Fredrik Ottesen.

BT - 04 sep 17 kl. 08:30

Beskedet i Bollebygd: Nej till tiggeriförbud

Det blir inget lokalt förbud mot tiggeri i Bollebygd. Kommunfullmäktige röstade ner SD-motionen om en ändring i kommunens lokala ordningsföreskrifter..

SR - 20 sep 17 kl. 06:00

Fler kommuner förbereder tiggeriförbud

I kväll väntas kommunfullmäktige i Vellinge besluta om att förbjuda tiggeri på en rad platser i kommunen. Innan ett beslut träder i kraft måste det godkännas av länsstyrelsen och flera andra kommuner väntar på beskedet därifrån..

Expressen - 20 sep 17 kl. 20:31

Ilskan efter beskedet: "Kostar skattepengar"

På onsdagskvällen röstade kommunfullmäktige i Vellinge i den uppmärksammade frågan om ett tiggeriförbud.Och det blev ett ja: Kommunen förbjuder tiggeri. Något som väckt ilska hos oppositionen.

Trelleborgs Allehanda - 05 jan 19 kl. 00:01

Beskedet spred julglädje i kommunhusen

Det var en strålande glad kommunstyrelseordförande i Vellinge som proklamerade vinst i högsta instans för ett tiggeriförbud i kommunen. Hon fullkomligt sprudlade av glädje till att en fattig och utstött kvinna, utanför ICA, inte längre får vara där. Hur är det ställt med empati för våra medmänniskor?

GT - 26 mar 19 kl. 06:00

Västsvenska sommarstaden splittras – av strandbråket

Varbergs kommun vill införa rökförbud på badplatserna i sommar – något som väcker starka känslor i staden.Röster har väckts både för och emot:– Det går för långt. Det blir ett övervakningssamhälle, säger Rolf Myrhage, 71 som protesterar mot beskedet.

Dagens PS - 19 apr 18 kl. 08:56

Ledarkollen: Tiggeri, ledarskap och S-fiasko

Författaren och skribenten Marcus Birro sammanfattar och kommenterar för Dagens PS räkning morgonens ledarsidor – både i Sverige och internationellt. I blickfånget i dag: tiggeriförbud, nationalism och en kovändning från Socialdemokraterna. S vill begränsa arbetskraftsinvandring I går kom en ny undersökning som visar att invandringen är den fråga som svenskarna anser är viktigast i kommande valrörelse.

Skånskan - 15 nov 18 kl. 08:00

Samarbete M och SD väcker reaktioner

STAFFANSTORP Nu kommer reaktionerna på Staffanstorpsmoderaternas besked om samarbete med Sverigedemokraterna.Integrationsplikt för nyanlända, lokalt tiggeriförbud, avskaffa anvisningslagen, nej till ”kulturella särkrav” som skilda badtider och ritualslaktat kött.
Det är några punkter i Moderaternas och Sverigedemokraternas gemensamma handlingsprogram för Staffanstorp som nu väcker reaktioner både inom och utom landet.

Expressen - 20 dec 18 kl. 06:15

Kollektivtrafiken blir en frizon för tiggare

Beskedet om möjligheten till tiggeriförbud på utvalda platser i landets kommuner är mycket välkommet. Nu behövs en lagändring som ger möjlighet att förbjuda tiggeri i hela kollektivtrafiken – den är inget socialkontor, skriver Kristoffer Tamsons (M)..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Krogvakter vägrade släppa in kriminella – två skjutna

Polisen utreder två skjutningar mot dörrvakter som jobbar på samma Västeråskrog, skriver Aftonbladet.Enligt tidningen har vakterna ”stoppat tungt kriminella” från att komma in på krogen..

Expressen - 15 minuter sedan

Segelbåt rammade snipa – en till sjukhus

En större segelbåt som gått på autopilot har rammat en mindre snipa mellan Malmön och Smögen på Bohuskusten..

Expressen - 15 minuter sedan

Kvinna till sjukhus efter frontalkrock

En frontalkrock har ägt rum på E45 i höjd med Brålanda.– En kvinna har förts till sjukhus för kontroll, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.Det är totaltstopp i trafiken..

Expressen - 15 minuter sedan

40 jordgubbsplockare utvisas från Landskrona

En jordgubbsodlare i Landskrona försökte anlita utländsk arbetskraft för att skörda bären.Men när gränspolisen besökte bonden på måndagskvällen gick de planerna i stöpet, och samma kväll fick 40 personer åka med båten från Ystad till Polen. .

Expressen - 30 minuter sedan

Snart kan semestern på Kanarieöarna bli dyrare

Det har varit på tal flera gånger tidigare, men nu verkar det bli av. Den nya koalitionsregeringen på Kanarieöarna har bekräftat att man planerar att införa en turistskatt..

Expressen - 30 minuter sedan

Varningen: Nu blir det regn och åska

Solen och värmen ser ut att försvinna – i alla fall för en liten stund.Under natten till onsdag ser det ut att kunna bli rikligt med regn – och åska – i Västsverige.– Det finns en klar risk att det blir rätt sammanbakade celler som kan ge stor nederbörd, säger Johan Groth, meteorolog på väderinstitutet Storm..

Expressen - 1 timme sedan

Utbyggnad av Kosta Art Hotel läggs på is

Det har gått två år sedan det togs beslut att Kosta Art Hotel skulle byggas ut.
Nu läggs dock hela projektet på is, enligt Smålandsposten.– Det är bara att konstatera, säger Håkan Bergström till Smålandsposten..

Expressen - 1 timme sedan

Jenny Madestam: Dubbla känslor för Moderaterna

Att Nyamko Sabuni väljs till partiledare i Liberalerna kan leda till dubbla känslor hos Moderaterna:Lättnad – men också oro.Det menar Expressens statsvetare Jenny Madestam.– Liberalerna kan bli en konkurrent till Moderaterna, säger hon..

Expressen - 2 timmar sedan

Polistillslag mot EU-migranter – misstänks sälja knark i muggar

Här slår polisen till mot en grupp EU-migranterna på Drottningtorget i Göteborg.Enligt uppgifter till GT så misstänks kvinnorna bedriva droghandel på platsen.Tillslaget är resultatet av en tids spaningsarbete..

Expressen - 2 timmar sedan

Statsvetaren: Klokt av Ullenhag att hoppa av

Statsvetaren Svend Dahl, chef för Liberala nyhetsbyrån, säger att Erik Ullenhags besked var oväntat.Men han menar att det var klokt.– Annars hade det varit stor risk att Liberalerna präglats av interna konflikter till nästa val..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.