SVT > Utrikes

Wednesday, 19 June, 00:44

SVT - 11 jun 19 kl. 20:54

Mixade parförhållanden i Sydafrika fortfarande tabuMixade parförhållanden är i dag sinnebilden av det nya Sydafrika. Men under den frisinnade ytan lever fördomarna kvar. – Många stirrar och undrar vad vi göra, säger Karlego Modiba..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sydafrika, Karlego Modiba

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mixade, parförhållandeni , Sydafrika, fortfarande, tabu
YLE - 14 feb 17 kl. 09:17

Det går bra för finländska parförhållanden – lättare skilsmässoprocesser kan ligga bakom

Det sägs ofta att ett lyckligt äktenskap som varar hela livet är en myt. Så är det inte. I finländska parförhållanden älskar man i allmänhet varandra till livets slut.

YLE - 14 feb 17 kl. 09:17

Det går bra för finländska parförhållanden

Det sägs ofta att ett lyckligt äktenskap som varar hela livet är en myt. Så är det inte. I finländska parförhållanden älskar man i allmänhet varandra till livets slut.

YLE - 16 okt 15 kl. 08:37

Våldet i parförhållanden minskar

Trots att våld i parförhållanden allt oftare anmäls till polisen, har våldet på det hela taget avtagit de senaste åren, skriver Savon Sanomat. Familjevåldet har minskat med cirka sex procent om året, trots att polisen numera får kännedom om allt fler fall. Minskningen gäller våld mellan såväl äkta makar som sambor, uppger tidningen.

YLE - 26 sep 15 kl. 10:09

Otrohet, misshandel och beroenden spräcker våra parförhållanden

Svenska Yle har hittills fått in drygt 40 berättelser om skilsmässa och separation i samband med satsningen #inödochlust. Otrohet, misshandel, alkoholproblem och att man växte isär uppges som de vanligaste orsakerna till skilsmässa. Berättelserna ger visserligen bara den enas syn på relationen, men helheten ger ändå en mångsidig bild av de problem man kan ha.

SR - 30 jul 13 kl. 06:00

Parförhållanden hos primater skyddar ungen

Att leva som monogam, det vill säga i ett parförhållande, är extremt ovanligt bland däggdjur, förutom hos apor. Varför just apor, eller primater sticker ut har länge gäckat forskarna. Men nu hävdar engelska antropologer att en pappa som stannar hos det diande barnet minskar risken för att att ungen dödas av främmande hannar, och att det måste vara orsaken till att många apor - och vi människor - blev monogamer..

YLE - 06 apr 17 kl. 05:01

Många par grälar om pengar - ekonomiskt våld fortfarande rätt osynligt

Många finländska par grälar om ekonomi och pengar. Vi är beredda att diskutera många saker med en ny partner, men ekonomi och pengar tas sällan upp, konstaterar forskare Anniina Kaittila vid Åbo universitet. Forskning visar att pengar är en vanligare orsak till gräl i parförhållanden i Finland än i andra länder i Europa.

HBL - 23 sep 12 kl. 15:28

Parförhållandet håller trots förändrade sexvanor

Känner man för vänsterprassel hittar man villiga partner på webben. Tidningarna presenterar förhållanden med tre vuxna. Ett bekant särbopar berättar att de gift sig främst av ekonomiska skäl.

HBL - 29 nov 14 kl. 13:08

Niinistö talade om begrepp för parförhållanden

President Sauli Niinistö säger att en lösning på frågan om en könsneutral äktenskapslag kunde ha varit att skapa ett nytt begrepp. Niinistö, som intervjuades i Yles frågestund på lördagen, ville inte säga hur han själv skulle ha röstat angående den nya äktenskapslagen.Enligt honom borde homo- och heterosexuella par ha likvärdiga rättigheter, men han tycker att det hade kunnat vara en bra lösning att utveckla ett nytt begrepp för förbunden som paren ingår.

BT - 12 aug 14 kl. 10:28

"Har chansen fortfarande"

Elfsborg inledde ödesveckan på bästa sätt. Då vågar laget drömma om guld igen. – Nu finns chansen fortfarande, säger Sebastian Holmén.

BT - 12 aug 14 kl. 10:28

Holmén imponerade: "Har chansen fortfarande"

Elfsborg inledde ödesveckan på bästa sätt. Viktig seger mot Häcken. Då vågar laget drömma om guld igen.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Efter protester – Berlin fryser hyror i fem år

De styrande i Berlin har beslutat att frysa hyresnivån i fem år. Berlinbornas allt högljuddare protester mot stigande hyror har fått gehör..

SVT - 3 timmar sedan

Trump startar sin omvalskampanj

På en samling under tisdagseftermiddagen i Orlando, Florida deklarerade president Trump att han ställer upp för omval. Presidenten väntas fortsatt ha fokus på handel och immigration under sin kommande kampanj..

SVT - 3 timmar sedan

SVT:s reporter: ”Trump är mer populär än någonsin”

Nästa år är det val i USA, men redan nu startar återvalskampanjen för nuvarande president Donald Trump och vice president Mike Pence. Fouad Youcefi, SVT:s utrikeskorrespondent lyfter de viktigaste frågorna och tar tempen på väljarstödet och intresset direkt från USA..

SVT - 4 timmar sedan

Blodig attack i Mali – flertalet döda

Oidentifierade beväpnade män på motorcyklar attackerade två byar i centrala Mali och dödade 41 människor. Attacken skedde i del av landet där etniska konflikter har ökat, rapporterar Reuters..

SVT - 6 timmar sedan

Ny omröstning hos Tory-partiet: Boris Johnson befäster sitt favoritskap

Processen med att hitta Storbritanniens nästa premiärminister fortsätter. I en andra omröstning av Konservativa partiets ledarval fick förhandsfavoriten Boris Johnson flest röster. Fem kandidater återstår då den tidigare brexitministern Dominic Raab fick för få röster och gallras bort..

SVT - 8 timmar sedan

Jordkalv i mellersta Japan – varnar för tsunami

Ett jordskalv med en beräknad magnitud på över 6 har inträffat vid Japans västra kust. Magnituden har uppmätts till 6,8 rapporterar den japanska nyhetsbyrån Kyodo via Twitter. Varningar för tsunamivågor har utfärdats, enligt nyhetsbyrån..

SVT - 12 timmar sedan

Facebook lanserar ny kryptovaluta: ”Ska skapa en global finans-infrastruktur”

”Tillsammans med 27 andra organisationer kommer Facebook starta den ideella Libra Association”, skriver sociala medie-plattformens vd Mark Zuckerberg. Ambitionen med projektet är att skapa en ny kryptovaluta kallad ”Libra”..

SVT - 19 timmar sedan

FN: 9,7 miljarder i världen år 2050

Världens befolkning kommer att öka från dagens 7,7 miljarder till 9,7 miljarder 2050, enligt en ny rapport. I Afrika söder om Sahara beräknas befolkningen fördubblas under den här perioden. Befolkningen kan efter det växa till 11 miljarder år 2100, enligt rapporten från FN:s avdelning för ekonomiska och sociala frågor..

SVT - 20 timmar sedan

USA skickar fler soldater till Mellanöstern

USA skickar ytterligare 1 000 soldater till Mellanöstern, uppger landets tillförordnade försvarsminister Patrick Shanahan..

SVT - 21 timmar sedan

Många döda och skadade i jordskalv i Kina

Antalet döda och skadade stiger efter två starka jordskalv skakade Sichuanprovinsen i Kina under måndagen. Minst elva personer har dödats, och 122 har skadats, uppger statlig tv, som visar bilder där räddningsarbetare drar ur offer ur rasmassor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.