Skånskan > Nyheter

Monday, 17 June, 11:46

Skånskan - 11 jun 19 kl. 20:30

De firar hundra år i trädgårdenJUBILEUM. I 100 år har den funnits, Ekeboda handelsträdgård i Hörby.
– Jag tror att det var bestämt på förhand att jag skulle syssla med det här. Jag har aldrig valt det – jag har vuxit in i det.Namn: Per-Åke Hansson och Irene Persson
Ålder: 61 respektive 58 år.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Jubileum, Hörby, Åke Hansson, Irene Persson Ålder, Ekeboda, Aktuella, Irene Persson, Per-Åke Hansson, Irene Hansson, HanssonPersson, Orlando, Florida, Bon Jovi, Stockholm, Bryan Adams, Malmö, Brolle, Sofiero, Gyllene Tiders, Kulturbolaget, Steve, ’seagulls

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De firar, hundra, åri , trädgården
Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Sillegården firar hundra år

Den kända textilkonstnären Ida Sahlström, kallad Fryksdalsmora, startade Sillegården för hundra år sedan. Hit vallfärdade kultureliten för att dricka brunn och bada. I gårdens historia har även målaren Erling Ärlingsson en självklar plats..

Barometern - 31 aug 16 kl. 16:09

Hon firar 50 år inom vården

I dag är det exakt 50 år sedan Anna-Lena Josefsson började jobba inom vården..

Norrtelje Tidning - 16 aug 12 kl. 08:12

Gänget som firar jul i augusti

Julskinka, julklappar, Kalle Anka och dans runt granen. Allt är på plats när Slevsällskapet firar jul i skärgården - i augusti..

LV - 19 jun 15 kl. 00:44

Firar över generationsgränser

Att äldre och yngre firar midsommar tillsammans på Solgården i Ingatorp är numera en given sak. I år deltog cirka 25 barn och ungdomar från orten i firandet..

Hela Gotland - 18 nov 12 kl. 12:08

Över hundra tusen till Birkagården

- Det var jättelyckat och motsvarade alla våra förväntningar med råge in i mista detalj..

YLE - 06 maj 14 kl. 10:31

Solf IK firar med maraton på Söderfjärden

Varken tårta eller festmåltid serveras när Solf IK firar 80-årsjubileum. Idrottsklubbens medlemmar vill istället aktivera alla i idrottsliga tecken. Joakim Träskelin och Jari Hyvönen från idrottsklubben ser fram emot loppet över Söderfjärden.

Skånskan - 15 jun 18 kl. 09:00

Hundratal firar byns stenkonstnär

Heinge Nils Nilsson blev troligen betraktad som en egendomlig typ under sin levnadstid. Men idag färdas busslaster med folk till Hallsbergs gård i Heinge som beskrivs som ett av Skånes sju underverk. Och det som lockar är tretton uthuggna stenar med religiösa motiv.

BT - 15 nov 14 kl. 06:47

Nu firar Brändmarks ett praktfullt jubileum

För hundra år sedan började en ung Adolf Pettersson odla grönsaker på landsbygden utanför Borås. Det blev starten på en handelsträdgård som i helgen firar jubileum. Brändmarks blommor är visserligen inte längre en handelsträdgård och den egna odlingen av blommor och grönsaker är sedan länge bara ett minne.

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Kamsen en dragare när Höglunda firar

På bygdegården i Höglunda var det full fart. Och tacka för det, inte nog med att det till helgen skulle bli de traditionella Höglundadagarna, bygdegården fyller ju hundra år också. ?

YLE - 25 mar 17 kl. 09:00

Åboland för hundra år sedan: Kimito centrum

Kyrkklockorna klingar över bygden. Ljudet av hästhovar mot gruset varvas med stegen från människor på väg hem från kyrkan. Antagligen är det söndag.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Upprop för kollektivtrafik

Indragna busslinjer och försämrad service blir mer och mer vanligt i kollektivtrafiken. Varför inte göra något åt det? Vi behöver ett kollektivtrafikuppror.

Skånskan - 15 minuter sedan

Blå Bussen hem

MALMÖ På den ukrainska slätten började blå Bussens motor plötsligt att hacka och färden från Malmö fick avslutas tvärt. På måndagskvällen var det dags att ta den tillbaka till Sverige igen.– Vi befann på landsvägen på den ukrainska slätten när det blev hack i motorn och vi stannade bussen direkt, berättade delägaren och reseledaren Valle Westesson då för Skånska Dagbladet De ringde en expert på bussmotorer i Malmö som rådde dem att inte köra vidare och sedan dess har den stått på en verkstad i nordvästra Ukraina för att bland annat få en ny vevaxel.

Skånskan - 15 minuter sedan

Stenkastning mot buss

STAFFANSTORP En bussförare som körde på Storgatan i Staffanstorp i fredags kväll vid 23-tiden hörde plötsligt en kraftig smäll mot fordonet.
Han såg ett gäng ungdomar på platsen men det var först när han parkerade bussen för natten som han upptäckte att ett fönster långt bak i bussen var sönder. Troligen har en sten kastats mot bussen..

Skånskan - 15 minuter sedan

Förstörde bakrutan

STAFFANSTORP Vid femtiden på morgonen i fredags hörde en boende på Knutsborg en smäll och tittade ut. Vittnet såg fyra personer vid en bil där bakrutan var krossad. De fyra männen sprang sen från platsen..

Skånskan - 15 minuter sedan

Misstänkt för narkotikabrott

STAFFANSTORP En men i 19-årsåldern fick i lördag vi 01-följa med polisen för kroppsbesiktning sedan han misstänkts för narkotikabrott.
Mannen misstänks för att både ha brukat och innehaft narkotika. Han hämtades på en adress i Staffanstorp men är inte hemmahörande i kommunen..

Skånskan - 1 timme sedan

Första prognosen: Så kan midsommarvädret bli

Skåne/Väder Moln, regn och sol - Midsommarafton ser ut att bjuda på det mesta, enligt en första prognos från SMHI. Men än är inget hugget i sten.Den som hoppas på en tropiskt het midsommar i Skåne lär bli besviken även i år.

Skånskan - 1 timme sedan

Tre inbrott på två timmar

LUND Under fredagseftermiddagen inträffade två inbrott och ett försök till inbrott under loppet av cirka två timmar i norra Lund.
Det första utfördes vid klockan 15 på Jordbalksvägen då gärningsmannen bröt upp ytterdörren till en lägenhet. Det är ännu oklart vad som stals.

Skånskan - 1 timme sedan

Elskotrar i lågor

LUND Under måndagmorgonen vid klockan 04.30 har någon tänt eld på en elskoter som stod vid Svaneskolan.
Kort därefter upptäcker en väktare vid den närliggande Stadsparksgatan att det brinner från en till elskoter.

Skånskan - 5 timmar sedan

Midsommarskräck på väg till bioduken

Koko-di Koko-da, Midsommar och A Music Story. På torsdagen var det pressdag för några av sommarens svenska biopremiärer i Filmhuset i Stockholm. Och så visades dessutom en nydigitaliserad kopia av 100-årsjubilerande regissören Arne Mattssons Damen i svart.

Skånskan - 6 timmar sedan

Ridskola hotas av nedläggning

Skurup Sandåkra ridklubb löper stor risk för att läggas ”i vila” redan efter två års verksamhet. Förra årets missväxt och dyra foderutgifter kan bli klubbens dödsstöt.
På tisdag, den 18 juni, hålls ett informationsmöte om den akuta situationen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.