SVT > Kultur

Tuesday, 25 June, 18:45

SVT - 11 jun 19 kl. 20:11

Sändningarna av Polarpriset skjuts uppEtt skyfall under Fotbolls-VM i Frankrike leder till att TV4:s sändning av Polarpriset blir försenat..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Polarpriset, Fotbolls-VM, Frankrike, TV4

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sändningarnaav , Polarpriset, skjutsupp
Kristianstadsbladet - 26 aug 13 kl. 15:16

Polarpriset sammanför nord och syd

Från Helsingfors till Dakar. Polarpriset kallar sig gärna för ett "gränsöverskridande musikpris". Årets pristagare Youssou N'Dour och Kaija Saariaho visar tydligt att priskommittén menar allvar med den ambitionen.

Trelleborgs Allehanda - 26 aug 13 kl. 15:16

Polarpriset sammanför nord och syd

Från Helsingfors till Dakar. Polarpriset kallar sig gärna för ett "gränsöverskridande musikpris". Årets pristagare Youssou N'Dour och Kaija Saariaho visar tydligt att priskommittén menar allvar med den ambitionen.

Nya Wermlands Tidningen - 10 sep 13 kl. 16:53

Nytt vårdboende skjuts på framtiden

Socialnämnden har inte fått något gehör för invändningarna mot de stora sparkrav som socialförvaltningen ålagts inför nästa år. Ett konkret resultat är att planerna på ett nytt vårdboende på Skrantahöjden läggs på is. Och besparingarna kommer inte att sluta där, de 23,6 miljoner kronor som budgeten krymper motsvarar 47 årsarbeten..

BLT - 03 maj 11 kl. 09:55

Polarpriset till Patti Smith

Årets mottagare av Polarpriset är Kronos Quartet och Patti Smith. De får ta emot priset ur kung Carl XVI Gustafs hand vid en ceremoni i Stockholms konserthus den 30 augusti. Prissumman är på en miljon kronor till vardera pristagare.

YLE - 18 jun 13 kl. 12:30

Lotto-sändningarna i fortsättningen på MTV3

Lotto, Vikinglotto, Eurojackpot och Joker kommer i fortsättningen sändas på MTV3. MTV3 kommer även att producera sändningarna som börjar i slutet av september. Kommunikationverket bestämde i maj att lottosändningarna inte längre får sändas på Yles kanaler, eftersom rundradiolagen förbjuder reklam och sponsorerade program på Yle.

Trelleborgs Allehanda - 08 maj 14 kl. 08:51

Polarpriset till Chuck Berry

En legendarisk rockpionjär och en omstridd operaregissör får årets Polarpris.Chuck Berry och Peter Sellars tar emot priset ur kungens hand den 26 augusti. Pristagarna avslöjades på torsdagsmorgonen.

Cornucopia - 19 aug 15 kl. 07:53

DABaclet: DAB-sändningarna nere i Göteborgsområdet

Trots beskedet om att FM-radion inte ska stängas ner fortsätter dabaclet med DAB-radio. Nu på morgonen är DAB-sändningarna i Göteborgsområdet nere.

Driftstörningen fanns inte utlagd på Teracoms hemsida.

Posh24 - 16 jun 17 kl. 09:09

Sting får Polarpriset 2017

Sting, Gordon Matthew Thomas Sumner, tilldelas årets Polarpris! Få har förtjänat det lika mycket som han.

Varje år delas två priser ut, en inom populärmusiken och en inom den klassiska genren.

Dagensanalys.se - 03 jun 16 kl. 09:30

Livesändningarna är här för att stanna men vad säger lagen?

För många är sociala medier den främsta nyhetskällan och med dem kommer nuförtiden lättillgängliga livesändningar. Tjänster som Twitter med Periscope, Facebook med Live och Youtube både uppmanar till livesändningar och prioriterar dem i sitt flöde. Men vad säger lagen om att livesända?

NT - 03 maj 11 kl. 09:23

Polarpriset till Patti Smith

Årets mottagare av Polarpriset är Kronos Quartet och Patti Smith..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Medieforskaren om Metros nya inriktning: ”Ingen långsiktig lösning”

Under tisdagen kom beskedet att Metros ägare, Christen Ager-Hanssen, vill att tidningen byter inriktning. Att journalister sägs upp och att innehållet köps in skulle, enligt Ager-Hanssen, kunna skulle göra att tidningen sparar pengar. Men medieforskaren Ingela Wadbring menar att det inte är ekonomiskt hållbart..

SVT - 2 timmar sedan

Ny studie: Musikstudenter bättre på matte och naturvetenskap

Gymnasieelever som pluggar musik presterar bättre i ämnen som matte och naturkunskap jämfört med klasskamrater som inte har musik på schemat. Det visar en ny kanadensisk studie som undersökt över hundra tusen elever i British Columbia..

SVT - 4 timmar sedan

Lasse Åbergs liv blir dokumentär: ”En unik personlighet inom kulturområdet”

I maj nästa år blir Lasse Åberg 80 år. I samband med detta gör SVT två entimmesprogram om denne folkkäre kulturpersonlighet. Dokumentären som fått namnet En ängslig gosses memoarer följer den folkkäre konstnären från födelseåret 1940 fram till idag..

SVT - 8 timmar sedan

Uppgifter: Metro gör sig av med alla reportrar

Tidningen Metro gör sig av med alla reportrar, skriver Expressen..

SVT - 9 timmar sedan

Tio år sedan Michael Jacksons död

Den 25 juni 2009 är kändisskvaller-kanalen TMZ först med beskedet: Michael Jackson har dött vid 50 års ålder. Beskedet skickar en chockvåg genom hans hängivna fanskara. Tio år senare sörjer fans, men bilder av artisten har ändrats, inte minst på grund av HBO-dokumentären Leaving Neverland..

SVT - 12 timmar sedan

Skådespelare vill bryta ny mark – startar produktionsbolag

Reese Witherspoon, Alicia Vikander och Alexandra Rapaport är några av de skådespelare som har startat produktionsbolag. Ett sätt att berätta historier om, av och med kvinnor, och att ta makten över filmproduktionen. – Historiskt sett har kvinnliga skådespelare suttit vackert på kammaren och väntat på att bli uppbjuden och runt 40 varit kasserad.

SVT - 12 timmar sedan

Två år efter Metoo: ”Fortfarande mest tjejer som driver frågorna”

Inom kultursektorn var engagemanget för metoo stort och engagerade allt från cirkusarbetare och dansare till filmarbetare och komiker. Men vad händer nu, drygt två år senare? Kulturnyheterna har intervjuat företrädare för nio upprop inom kultursektorn och ställt frågorna: hur är det att vara yrkesverksam efter metoo och vilka konkreta åtgärder har vidtagits?.

SVT - 22 timmar sedan

Reportrar och fotografer måltavlor vid protesterna i Georgien

Journalisterna var måltavla när de folkliga protesterna mot regeringen i Georgien briserade i torsdags förra veckan. Av de hundratals skadade är 33 journalister. Under söndagen protesterade reportrar och fotografer utanför inrikesdepartementet och krävde att de ansvariga för polisbrutaliteten ställs till svars..

SVT - Igår: 17:28

Nipsey Hussle hyllades på BET awards

Stort fokus låg på Nipsey Hussle på årets upplaga av BET awards i Los Angeles. Dels var röda mattan blå i stället för röd till den avlidne rapparens ära, dels valde många att hylla honom med budskap på jackor och tröjor samt med scenframträdanden, skriver Variety..

SVT - Igår: 15:07

Henning Ruhe ny konstnärlig chef på Göteborgsoperan

Den tyske konsertpianisten Henning Ruhe blir ny kostnärlig ledare för opera- och dramasektionen vid Göteborgsoperan. Han kommer senast från operahuset i München, och efterträder Stephen Langridge med start i januari 2020..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.