Skånskan > Opinion

Tuesday, 18 June, 21:59

Skånskan - 11 jun 19 kl. 20:04

Het debatt om skola och idrottshallarnaKÄVLINGE Hur snabbt man kan få fram en ny grundskola, hur finansieringen ska ske av nya idrottshallar ske och en skattehöjning på 25 öre.Det var några av frågorna som debatterades när budgeten för 2020 togs upp i fullmäktige i Kävlinge i måndags.
Alliansen presenterade sin budget som innebär att skatten ligger kvar 18,51 per skattekrona, att nettokostnaderna beräknas till 1,67 miljoner kronor, att investeringsvolymen uppgår till 143,3 miljoner kronor och att kommunen får ett positivt resultat på 32,3 miljoner kronor utan några större besparingar.
– Vår vision är att Kävlinge kommun ska bli Skånes bästa boendekommun. och växa till 35 000 invånare år 2025.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
KÄVLINGE Hur, Kävlinge, Skånes, Annsofie Thuresson, Catrin Tufvesson, Lundström, Ålstorp, Jan Persson, Lars Andersson, Löddeköpinge, Socialdemokraternas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Het, debattom , skolaoch , idrottshallarna
Skånskan - 27 sep 16 kl. 06:22

Clinton och Trump möttes i het debatt

Ett urval från nyhetsflödet samt väder och trafik får du här:LOKALT Förbud för läckande bussar
Malmö Miljöförvaltningen har tröttnat på Nobinas läckande bussar och vill nu ta i med hårdhandskarna. Tjänstemännen vill helt enkelt förbjuda företaget att ha läckande bussar.
Sammanlagt berörs 100 bussar om förbudet blir verklighet.

Skånskan - 27 sep 16 kl. 06:33

Clinton och Trump möttes i het debatt

Hundra miljoner väntas ha följt debatten i natten mellan Hillary Clinton och Donald Trump. En het debatt följde sedan där de båda möttes i den första av fyra före valet.
Det började med muntra tongångar och artighetsfraser från båda kandidaterna.

Sydöstran - 30 jan 17 kl. 21:45

Logga skapade het debatt

Det blev som väntat en het debatt om hur kommunvapnet och logga. Först efter lång debatt segrade förslaget om att kommunvapnet endast ska användas i ceremoniella, högtidliga och exklusiva tillfällen..

Dalarnas tidningar - 04 maj 11 kl. 05:37

Chockhöjning av bygglovstaxor vållade het debatt

[VANSBRO] Det blev på måndagen stundtals en mycket het debatt i kommunfullmäktige kring frågan om vad det ska kosta att få ett bygglov. Socialdemokraten Zackrisson ville se en återremiss av ärendet. Det hela klubbades till sist och konsekvensen blir att taxan för att ändra färg på huset höjs med 785 procent, från 1125 kronor till 8 840 kronor..

Nya Wermlands Tidningen - 18 mar 12 kl. 12:13

Ny het debatt om krogarnas öppettider

? Jag vill att vi ska förlänga öppettiderna för krogarna i Karlstad. Socialnämndens ordförande Daniel Berghel (M) är inställd på en het debatt i en fråga där många partier är internt splittrade..

NSD - 05 mar 13 kl. 18:55

Fortsatt het debatt om akutkirurgin

Akutkirurgin i Kiruna fortsätter att vålla het debatt i landstinget. På tisdagen fattade landstingsstyrelsen beslutet att flytta bakjouren från Kiruna sjukhus.Kvalitetsförbättring menar Socialdemokraterna.

Eurosport - 13 apr 13 kl. 14:35

Golf - The Masters - Het debatt efter historiskt straff: "Vilken signal försöker vi skicka?"

Supertalangen Tianlang Guan, 14, straffades med ett pliktslag för att ha spelat för långsamt under andra rundan. Incidenten har startat en het debatt som involverar golfstjärnor på båda sidor: dels de som tycker att straffet var för hårt, dels fjolårsmästaren Bubba Watson som klagar på långsamt spel generellt..

Hela Gotland - 20 feb 14 kl. 16:19

Het debatt om Sudersand

Det blev en het debatt om den fördjupade översiktsplanen på Fårö under torsdagens regionfullmäktige. "Det är ett utvecklingsfientligt tänk", sa centerpartisten Lars Thomsson..

Dalarnas tidningar - 03 mar 14 kl. 16:52

Het debatt om hur underskott hanteras

Bo Brännströms (FP) interpellation om hur underskotten för landstingets vårdcentraler hanteras utmynnade i en het debatt under landstingfullmäktige. Där inläggen kretsade kring konkurrens och den vård landstinget egna verksamheter bedriver..

UNT - 10 mar 14 kl. 06:08

Het debatt om nordisk vargpolitik

Den svenska och nordiska vargpolitiken kommer att diskuteras när årets vargsymposium i dag inleds i Vålådalen i Jämtland. En norsk forskningsrapport har väckt starka känslor och väntas vålla het debatt.(TT).

Kristianstadsbladet - 10 mar 14 kl. 06:08

Het debatt om nordisk vargpolitik


Den svenska och nordiska vargpolitiken kommer att diskuteras när årets vargsymposium inleds i Vålådalen i Jämtland på måndagen. Under mötet kommer också de senaste uppgifterna om vargstammens storlek att presenteras.Från Norge kommer forskare att redovisa uppgifter som antyder att den höga dödligheten bland tamrenar inte beror på rovdjur, utan på svält.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 4 timmar sedan

Oförändrad skatt i regionen 2020

skåne De fyra allianspartierna fick igenom sitt budgetförslag i regionfullmäktige på tisdagen.
Det betyder oförändrad skatt och satsningar på primärvården.‑ Budgeten innehåller prioriteringar som gör det möjligt att växla upp och satsa på framtidens effektiva sjukvård och fungerande kollektivtrafik.

Skånskan - 3 timmar sedan

Larmades om brand i villa – var svetsning

Räddningstjänsten larmades till en villa i Sjöbo på tisdagseftermiddagen vid 17.30 efter att en granne ringt SOS och meddelat att det brann i villan. På plats var det i själva verket rök från en svetsning som syntes.

Skånskan - 4 timmar sedan

82-åring döms för trafikbrott

Vellinge När den 82-årige mannen vid minst två möten förra året inte höll till höger och lämnade ”betryggande avstånd i sidled”, stoppades han av polis. Då visade det sig att han inte hade ett giltigt körkort.
Mannen åtalades för olovlig körning och brott mot trafikförordningen.

Skånskan - 4 timmar sedan

Lugauer segersugen på lunchtravet

TRAV För femton år sedan flyttade Conrad Lugauer till Skåne. På tisdagen kom hans första fyrling hemma på Jägersro.
– Det känns jättekul, säger 44-åringen, som går mot sin hittills överlägset bästa säsong som travtränare.

Skånskan - 5 timmar sedan

Protesterna hjälpte inte

HÖRBY Lärarnas protester hjälpte inte. Kommunfullmäktige beslöt på måndagskvällen, efter lång och hetsig debatt, att säga ja till den omstridda modersmålspolicyn.
En följd av det blir att obligatoriska språktester ska införas för barnen.

Skånskan - 5 timmar sedan

Lärarna om fullmäktiges beslut: Det är en skam

HÖRBY Besvikelsen var stor bland lärarna efter mötet, när beslutet om att anta modersmålspolicyn var fattat.– Det är en skam, sade läraren Åsa Järeslätt.
Några av lärarna stannade kvar efter demonstrationen och följde hela mötet från åhörarplats i fullmäktigesalen.

Skånskan - 7 timmar sedan

Timell kräver TV4 på mångmiljonbelopp

nyheter Martin Timell sparkades från sitt TV4-kontrakt som sträckte sig fram till 2020.
Nu kräver han drygt tio miljoner kronor i ersättning.Den kände programledaren Martin Timell anklagades under metoo-hösten 2017 för sexuella övergrepp flera år tidigare.

Skånskan - 8 timmar sedan

41 radhus byggs på Botildenborg

ROSENGÅRD 41 nya bostadsrätter i radhus ska byggas i Västra Kattarp i stadsdelen Rosengård.Husen byggs av Boklok som är Skanskas och Ikeas gemensamma boendekoncept. De ska byggas intill Botildenborgs vattentorn på Rosengårdsfältet.

Skånskan - 8 timmar sedan

Högg partnern i ryggen med en gaffel

Malmö Bråket mellan paret urartade och mannen hög kvinnan i ryggen med en gaffel.
Mannen som är i 40-årsåldern sitter anhållen för flera fall av misshandel.Det var i slutet av maj som en granne ringde polisen och sade att det var bråk i en lägenhet.

Skånskan - 8 timmar sedan

144 kvadratmeter stort hus i Hörby sålt till nya ägare

Hörby Gull-Britt Ingegärd och Bertil Erik Persson, 69 och 71 år, är nya ägare till huset på adressen Lyby 3037 i Hörby. Husets byggår är 1979 och det har en boyta på 144 kvadratmeter. Säljare är Dan Patrik Jönsson.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.