PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 17 June, 11:01

PrivataAffärer - 11 jun 19 kl. 19:52

Stillfront tar in halv miljardStillfront har utsett Carnegie och Swedbank att utreda förutsättningarna för en riktad nyemission om omkring 500 miljoner kronor genom ett så kallat ”accelererat bookbuilding”-förfarande. Om emissionen genomförs kommer den rikta sig till svenska och internationella institutionella investerare. ”Skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är främst att diversifiera aktieägarbasen bland svenska och institutionella investerare och samtidigt genomföra kapitalanskaffningen på ett tidseffektivt sätt”, skriver Stillfront. Teckningskursen i den riktade nyemissionen kommer att motsvara det volymvägda genomsnittspriset för en aktie i Stillfront på Nasdaq First North Premier under de senaste 30 dagarna.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Carnegie, Swedbank, Stillfront, Nasdaq First North Premier

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stillfront, tarin , halv, miljard
BT - 25 mar 13 kl. 21:28

Skänker halv miljard för klimatet

Han skänker en halv miljard för att driva opinion om klimathotet. Med sig får aktieplaceraren László Szombatfalvy förra EU-kommisionären Margot Wallström. Det nuvarande globala politiska systemet förmår inte att hantera klimatfrågan tillräckligt för att få något att hända, enligt László Szombatfalvy.

Sydsvenskan - 07 maj 11 kl. 09:20

Halv miljard i skuld om köpet blir av

Foto: Lars Brundin
Om Malmö FF lyckas i ambitionen att köpa loss hela Swedbank stadion, kommer föreningen att stå med en låneskuld på en halv miljard kronor.
? Jo, så är det.

IDG - 01 mar 12 kl. 15:10

Yammer tar in en halv miljard

Yammer, som tillhandahåller sociala medie-verktyg för företag, tar in nästan en halv miljard kronor i riskkapital..

DI - 30 apr 15 kl. 12:13

Julaägaren lyfte halv miljard kronor

De anställda får ungefär en halv månadslön var i bonus. Själv tar Julaägaren Karl-Johan Blank ut mer än en halv miljard ur hemmafixarkedjan, skriver Expressen..

Alliansfritt Sverige - 09 maj 14 kl. 08:45

Friskolkoncern pludrades på en halv miljard innan konkursen

Det är något allvarligt fel med det svenska skolsystemet när man i Dagens Industri kan man läsa att John Bauer-koncernens tidigare ägare plundrade bolaget innan det gick i konkurs. Och det var ingen liten summa pengar, utan närmare en halv miljard kronor. JB-education har ett nära samband med moderaterna.

SvD - 26 mar 15 kl. 06:11

Städhjälps-app tar in halv miljard

Det stormar kring både rot och rut men Lise Rechsteiner, Sverigechef för den hajpade städhjälps-appen Helpling, tror ändå på ett stort genombrott. Helpling mobiliserar nu över en halv miljard kronor för att bli störst i världen..

DI - 28 aug 15 kl. 08:59

Jätteinvestering i iZettle – tar in halv miljard kronor

Det svenska betalföretaget Izettle håvar in ytterligare en halv miljard kronor i riskkapital. Pengarna ska driva lanseringen av en ny utlåningstjänst, samt bekosta fortsatt tillväxt. .

UNT - 29 aug 15 kl. 17:25

Svenska Izettle tar hem halv miljard

Det svenska IT-företaget Izettle får en halv miljard i riskkapital, expanderar i Europa och börjar med smålån till företagare, rapporterar flera medier..

Helsingborgs Dagblad - 29 aug 15 kl. 17:27

Svenska Izettle tar hem halv miljard

Det svenska IT-företaget Izettle får en halv miljard i riskkapital, expanderar i Europa och börjar med smålån till företagare, rapporterar flera medier..

Sydsvenskan - 29 aug 15 kl. 17:27

Svenska Izettle tar hem halv miljard

Det svenska IT-företaget Izettle får en halv miljard i riskkapital, expanderar i Europa och börjar med smålån till företagare, rapporterar flera medier..

Sydsvenskan - 29 aug 15 kl. 17:54

Svenska Izettle tar hem halv miljard

Det svenska IT-företaget Izettle får en halv miljard i riskkapital, expanderar i Europa och börjar med smålån till företagare, rapporterar flera medier..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Pimco: Riksbanken för optimistisk

Marknaden prisar i nuläget in att ECB och BOE i stort sett avvaktar fram till slutet av 2021, med vissa små sänkningar. Samtidigt som Fed väntas sänka räntan med nästan 100 punkter till början av 2021. Som liten öppen ekonomi är Riksbanken i stort en pristagare av vad andra centralbanker gör.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Här är måndagens analyser

Morgan Stanley höjer riktkursen för Swedish Match till 540 kr från 500 kr. Rekommendationen övervikt upprepas. Swedish Match-aktien stängde på kursen 424,90 kr på fredagen.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Kursrusning i Doxa efter bud

Adma Förvaltnings, som ägs av affärsmannen Greg Dingizian, lämnar ett offentligt kontanterbjudande till aktieägarna i biokemibolaget Doxa på 3:00 kronor per aktie. Det innebär en premie på 37 procent jämfört med fredagens stängningskurs på 2:19 kronor för Doxa-aktien på Nasdaq First North. Erbjudandets totala värde är cirka 118 miljoner kronor.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Nu öppnar börslänken mellan Shanghai och London

Första kinesiska bolag vars depåbevis parallellhandlas i London är Huatai, ett av Kinas största finansbolag, rapporterar Reuters. En liknande länk finns bland annat mellan Hongkong-börsen och fastlandskinesiska Shenzhen-börsen. Den brittisk-kinesiska börslänken väntas invigas av finansminister Philip Hammond inför börsöppningen i London på måndagen..

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Ninja Casino blir av med spellicensen

”Orsaken är att Spelinspektionen har upptäckt allvarliga brister i bolagets verksamhet, bland annat gällande spelansvar och åtgärder mot penningtvätt. Beslutet gäller omedelbart”, heter det i pressmeddelandet. Granskningen visar vidare att Safeent har brutit mot flera av de mest centrala delarna i spellagen som syftar till att skydda spelare mot överdrivet spelande, skriver Spelinspektionen vidare.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

H&M:s försäljning ökade mer än väntat

H&M:s försäljning steg med 6 procent i det andra kvartalet (mars-maj) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019, jämfört med samma kvartal året innan då försäljningstillväxten var oförändrad. Försäljningssiffran är i lokala valutor. Enligt Infront Datas sammanställning av 17 estimat hade analytikerna i genomsnitt räknat med att försäljningen skulle öka med 5,5 procent.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Börsveckan: Sju köpvärda investmentbolag

Det framgår av det senaste numret där tidningen har gjort årets investmentsbolagsspecial och tittat närmare på 13 investmentbolag. Börsveckan lyfter bland annat fram Investors onoterade portfölj som lockande, Svolders affärsnäsa inom små- och medelstora bolag, samt Spiltans ”enorma” substansvärdesrabatt på 30 procent. De sex investmentbolag som inte får köprekommendation får avvakta-rekommendation.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

DI sätter säljrekommendation för Saab

”Problemet är att när Saab växer binds allt mer pengar upp i kundfordringar och varulager istället för att hamna i kassan”, motiverar Dagens Industris analytiker Magnus Dagel. Att bolaget vidtar åtgärder för att förbättra det svaga kassaflödet kommer vara helt avgörande för Saab, enligt DI:s resonemang. ”Di rekommenderar att göra som Håkan Buskhe, minska eller sälj aktien innan Saab har visat att man kan får permanent ordning på kassaflödet och lönsamheten”, heter det i analysen.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

AMF blir ankarinvesterare i Traton

AMF har åtagit sig att förvärva aktier för minst 200 miljoner euro. ”Vi tror att investeringen i Traton är en bra långsiktig investering för våra sparare, som kommer att bidra positivt till deras pensioner, och att noteringen är bra för Traton såväl som för branschen i stort”, säger Tomas Floden, kapitalförvaltningschef AMF.  .

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Hernhag: Konsten att hålla fast vid en strategi

Kinneviks u-sväng i frågan om Millicom ska lämna portföljen eller inte förbryllar. Å ena sidan rätt att avbryta om priset för de aktier som skulle säljas blev för lågt. Å andra sidan har uppköpsrykten då och då under många år omgärdad teleoperatören, så Kinnevik har haft flera chanser tidigare att tänka igenom och genomföra en exit ordentligt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.