Barometern > Nyheter

Monday, 24 June, 19:38

Barometern - 11 jun 19 kl. 19:41

Inspektion: Fler intagna på häktet i Kalmar108 procent i överbeläggningsgrad, svårt att träffa anhöriga och rum som saknar säkerhetsdörrar. Det var några av de iakttagelser som JO gjorde på häktet i Kalmar. .
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Kalmar, JO

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inspektion, Fler, intagna, häkteti , Kalmar
SmålandsPosten - 07 dec 17 kl. 17:46

Platsbrist: Hårt tryck på häktet – två fick bo i samma cell

Växjöhäktet har haft fler intagna än man har platser till – då tar man till ett gammalt knep. De brottsmisstänkta får sova och sitta tillsammans i cellen. – Vi hade ett sådant tillfälle förra veckan, säger ansvariga chefen Mohamad Mehanna..

BT - 19 jun 13 kl. 10:30

Skyddsombud på häktet anmäler brister i säkerheten

Arbetsgivare och skyddsombud på häktet i Borås är inte överens om nattrummens placering. Därför har skyddsombudet begärt att Arbetsmiljöverket ska göra en inspektion. I anmälan skriver skyddsombudet Christina Hedlund att nattrummens nya placering utanför skalskyddet otillfredställande.

ÖstersundsPosten - 13 aug 17 kl. 15:00

Prästen ingen vill möta - Johannes Paulsson besöker de intagna på häktet

Johannes Paulsson är häktespräst och jourhavande präst. Många av dem han träffar och pratar med befinner sig i situationer de inte vill vara i. På häktet är han ofta den enda som den intagna får prata i enrum med, förutom med försvarsadvokaten.

YA - 19 sep 18 kl. 18:00

Anmäler häktet: ”Tvingas stjäla mat av andra intagna”

En intagen JO-anmäler häktet i Ystad. Han redovisar en rad olika synpunkter på hur han tycker att mathållningen för de intagna missköts. Bland annat skriver han att de intagna tvingas stjäla mat av varandra för att bli mätta..

YA - 19 sep 18 kl. 18:00

Anmäler häktet: ”Tvingas stjäla mat av andra intagna”

En intagen JO-anmäler häktet i Ystad. Han redovisar en rad olika synpunkter på hur han tycker att mathållningen för de intagna missköts. Bland annat skriver han att de intagna tvingas stjäla mat av varandra för att bli mätta..

Trelleborgs Allehanda - 12 jun 19 kl. 11:59

Överfullt: Intagna placeras i besöksrummen på häktet i Trelleborg

Intagna som placeras i besöksrummen. Intagna som får dela cell med varandra. Det är ett par konsekvenser av den ihållande överbeläggningen på häktet i Trelleborg.

BT - 22 nov 13 kl. 19:24

Uppgiftslämnare misshandlades svårt av Lidl-rånare i häktet i Borås

Mannen lämnade känsliga uppgifter om två män som dömdes för Lidl-rånet. I lördags släpptes de tre ut på häktesgården i Borås – vilket slutade med att rånarna misshandlade mannen svårt. I mitten på oktober dömdes en 22-åring till två år och sex månaders fängelse och hans 18-årige kumpan till ett år och åtta månader.

Hela Gotland - 24 okt 16 kl. 09:45

Nu får också de intagna låna böcker

Nu ska även de intagna på häktet och anstalten i Visby kunna förkovra sig i litteraturens värld..

BT - 10 apr 19 kl. 01:00

Lilian besöker intagna på häktet

Lilian Eriksson har gjort häktesbesök i snart 20 år som volontär för Röda korset. De intagna befinner sig i ett frihetsberövade rum och i ett livsavgörande mellanläge. ”Den jag möter är inte alls det monster som beskrivs i medier.

Blekinge Läns tidning - 12 jun 19 kl. 15:04

Intagna tvingas dela toalett utan dörr

Vid flera tillfällen under våren har häktet i Karlskrona haft överbeläggning. För de intagna som delar cell måste den ena sitta i sängen och äta. Båda tvingas uträtta sina behov på toaletten som saknar dörr..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 45 minuter sedan

Avicii-regissören: "Ville göra något för Tim"

Levan Tsikurishvili är regissören bakom den uppmärksammade dokumentären "Avicii: True stories". Nu är han tillbaka med en ny video med bilder av vännen Tim Bergling till låten "Heaven"..

Barometern - 30 minuter sedan

"Foppa": Tråkigt att falla på målsnöret

De tre OS-guldmedaljörerna Peter Forsberg, Anja Pärson och Anna Hasselborg var alla besvikna efter att Sverige ännu en gång misslyckats med att få arrangera ett vinter-OS..

Barometern - 30 minuter sedan

Beskedet: Actionrun återvänder till Kalmar: ”Varit planen”

Hinderbaneloppet Actionrun blev en riktig folkfest när det för första gången intog Kalmar. Nu står det klart att det blir en återkomst nästa år. – Det har varit vår plan hela tiden, säger Thomas Ahremark..

Barometern - 15 minuter sedan

Stulen sladd sänkte glassbåten

Det var troligen stöld av en elkabel som orsakade att glassbåten sjönk under söndagsförmiddagen..

Barometern - 15 minuter sedan

Bill Murray får hederspris i Rom

Barometern - 1 timme sedan

Så kommer OS i Italien se ut

Barometern - 1 timme sedan

Bullens varmkorv återkallas

Barometern - 1 timme sedan

Pärson: "Nu känns det tungt"

Barometern - 1 timme sedan

Uruguay: Italiensk maffiaboss på rymmen

Den italienske maffialedaren Rocco Morabito, som greps i Uruguay 2017, har rymt från ett fängelse i huvudstaden Montevideo, meddelar Uruguays inrikesdepartement..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.