Skånskan > Opinion

Thursday, 27 June, 08:02

Skånskan - 11 jun 19 kl. 19:33

Pågens vd nöjd efter möte med kommunenMALMÖ Pågens vd Anders Carlsson Jerndahl träffade tjänstemän från Malmö stad under tisdagen.
Syftet med mötet var att diskutera hur man bäst agerar för att lösa problemet med att företagets planerade utbyggnad kan stoppas av elbrist.– Vi hade ett väldigt bra och konstruktivt möte, kommenterar Anders Carlsson Jerndahl som är vd för Pågen Ab.
– Malmö stad stödjer oss och det gör även Eon. De vill hitta lösningar för att hjälpa oss och vi diskuterade olika alternativ.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
MALMÖ Pågens, Anders Carlsson Jerndahl, Malmö, Pågen Ab, Eon, Lantmannagatan, Anders Ygeman, Ygeman, Katrin Stjernfeldt Jammeh, Helenholmsverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pågensvd , nöjdefter , mötemed , kommunen
Barometern - 21 jul 14 kl. 06:16

Regnbågens färger syns allt mer

Intresset för RFSL i Kalmar län har varit större än väntat. Ett drygt år efter nystarten är målet med att få ett öppnare Kalmar på väg att bli verklighet. – Jag och min fru trodde bara att det skulle komma vi två till första årsmötet, men det kom 30.

YA - 09 jul 14 kl. 11:30

Kommunen sänker hastigheten i byarna

Det blir nya hastighetsgränser i Slimminge, Rydsgård, Skivarp och Abbekås tätorter. Föreslaget är ute på remiss och kan efter beslut i myndighetsnämnden för miljö och byggnad träda i kraft någon gång under hösten.
– Det är en del i myndigheternas försök att uppnå en nollvision i trafiken.

Sydöstran - 31 maj 19 kl. 17:38

Vid regnbågens slut är vi alla människor

I eftermiddag färgas Karlskronas gator återigen av regnbågens färger. För femte året i rad arrangerar Karlskrona Pride en festival och parad för att göra Karlskrona lite öppnare. En välkommen tradition som bidrar med mycket positivt för kommunen.

Skånskan - 16 jul 16 kl. 06:00

Kommunen: ”Ingen skillnad med en skylt”

MALMÖ
Tongångarna hos Malmö kommun har förändrats sedan i oktober. Nu pågår en utredning gällande situationen på Danska vägen. Tomas Nilsson arbetar som avdelningschef på förvaltaravdelningen i Malmö kommun och blir upprörd när Skånskan når honom.

Trelleborgs Allehanda - 20 okt 12 kl. 12:15

Kommunen vill se fler åtgärder mot olyckor

Trots åtgärder är Maglarpsrondellen fortfarande inte trafiksäker. Det anser Trelleborgs kommun som nu framför nya önskemål till Trafikverket om att de bör göra en utredning om rondellen och åtgärda den alternativt bygga om den till en planskild korsning.
Sedan E 6 byggdes om till motorväg har det inträffat åtskilliga olyckor och incidenter i Maglarpsrondellen och dess säkerhet har ifrågasatts från flera håll.

SmålandsPosten - 14 nov 13 kl. 09:34

Kommunen stänger Tellusvägen

Tellusvägens äldreboende läggs ner. Ett enigt arbetsutskott i omsorgsnämnden har tagit beslutet. Flera miljoner sparas.

Skånskan - 25 feb 16 kl. 06:00

Supersnabba tågens väg förbi Eslöv avgörs

ESLÖV Väster om Eslöv eller öster om Eslöv? Snart börjar processen hur den nya höghastighetsjärnvägen mellan Malmö och Stockholm ska dras genom kommunen.
– Det kommer att påverkas oss väldigt mycket.

YLE - 28 aug 17 kl. 17:31

Räddningsverket vill ha ny brandstation vid Hagavägen i Sjundeå - kommunen säger nej

En tomt vid korsningen av Fallvägen och Sjundeåvägen är en bra plats för en ny brandstation anser Sjundeå kommun. Men Västra Nylands räddningsverk och Sjundeå FBK har ett motförslag. De föredrar ett område vid Hagavägen.

YA - 23 nov 17 kl. 00:01

Miljonbidrag i byggbonus till kommunen

Kommunen har fått 1,9 miljoner kronor i byggbonus från Boverket. Pengarna ska stimulera fortsatt bostadsbyggande i flyktingvågens spår. Nu har politikerna bestämt att 600 000 går till plan- och bygg som därmed kan anställa fler folk..

Kristianstadsbladet - 21 mar 14 kl. 08:34

Inga ergonomer i kommunen?

Foto: Peter Åklundh

Min man och jag hade sett fram emot en helkväll på vår fina och mysiga teater för att se generalrepetitionen av Dracula. Som alltid när man går på ett sådant arrangemang så längtar man efter att slappna av och sjunka ned i sköna fåtöljer och njuta av föreställningen.Döm av vår förvåning när vi satte oss och upptäckte att möjligheten att sätta sig bekvämt tillrätta var totalt borta.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Fem bilbränder i Lund

LUND Under onsdagsnatten brann flera bilar på Tulhemsvägen i Lund. Räddningstjänsten lyckades släcka branden på plats.Polisen misstänker att branden är anlagd.

Skånskan - 14 timmar sedan

Larm om drunkningsolycka

Malmö Enligt larmet ska det vara en yngre person som behöver hjälp vid Scaniabadet.Räddningstjänsten har åkt till platsen för närmare kontroll. Skadeläget för personen är okänt.

Skånskan - 15 timmar sedan

Flytande flamingo orsakade räddningspådrag

Åhus Strax innan klockan fyra på onsdagseftermiddagen inkommer ett larm om en drunkningsolycka vid Kantarellstranden i Åhus.
Enligt larmet ska det finnas "en stor rosa grej ute i vattnet".Den stora rosa saken skulle snart visa sig vara en flytleksak av modell större, som likande en flamingo.

Skånskan - 15 timmar sedan

163 kvadratmeter stort hus i Löberöd sålt till ny ägare

Löberöd Nu är det klart vem som köpt huset på adressen Battavägen 5 i Löberöd av Margareta och Fredrik Clementson. Ny ägare är Csaba-Vazul Nagy, 44 år. Priset blev 2 800 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i maj 2019.

Skånskan - 15 timmar sedan

Bajsande vandaler förorenade pool

BARA Vid två tillfällen den senaste veckan har vandaler tagit sig in på Barabadet och bajsat i den stora bassängen.
Nu installeras värmekameror tillsammans med ytterligare säkerhetsåtgärder.Efter stängning natten mot midsommarafton samt även natten mot söndagen har en eller flera okända personer tagit sig in på Bara badsjös område och lämnat efter sig avföring i den stora bassängen.

Skånskan - 16 timmar sedan

Tors förskola kan tvingas att stänga

ESLÖV Frisksportklubben Tor i Stehag har sedan september drivit sin förskola utan att ha giltigt bygglov för det.
Sak samma för Tors gym som rent formellt varit ett svartbygge sedan 2013. I allra värsta fall kan Tors förskola få stängas.

Skånskan - 16 timmar sedan

”Huset ska vara levande”

höör Höörs socialchef Ewa Näslund försvarar åtgärden att hemtjänsten flyttat in på Kungshällan.
– Bor man tillsammans med andra får man vara beredd på ljud, annars får man bo på annat sätt, säger Näslund.Ewa Näslund säger att det är två grupper inom hemtjänsten som flyttat in på Kungshällan medan två grupper fortfarande utgår från kommunhuset.

Skånskan - 16 timmar sedan

Stjärnspäckat när Jazz i Fulltofta drar i gång igen

FULLTOFTA Niklas Gunhamn på Fulltofta gård gör sig redo för sommarens upplaga av Jazz i Fulltofta.
– Vi är som vanligt omåttligt stolta över årets line-up, med några av landets bästa musiker, säger han.Jazz i Fulltofta har blivit en sommartradition.

Skånskan - 17 timmar sedan

Hasse Andersson till Fränninge

Fränninge Hasse Andersson kommer tillbaka till Sjöbo kommun – den 30 augusti uppträder han tillsammans med Hope & Glory Gospel i Fränninge kyrka. Det utlovas andliga visor men såklart även Änglahunden och Guld och gröna skogar.
Konserten börjar klockan 19.

Skånskan - 18 timmar sedan

Vill avskeda kollega

ESLÖV En kvinna i Eslöv har polisanmält en kollega för att denne velat ha hennes hjälp att få en tredje arbetskamrat uppsagd.
Via sms har den anmälde kollegan uppmanat kvinnan att säga till den andre mannen att säga upp sig. Annars ska han, skriver hon i sin anmälan, berätta för alla att de har haft en affär på jobbet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.