DN > Nyheter

Tuesday, 18 June, 13:30

DN - 11 jun 19 kl. 19:26

Så ska framtidens gruvor bli koldioxidfriaAITIK. Gruvsektorn står för en betydande del av Sveriges koldioxidutsläpp. Men branschen är i snabb förändring. Just nu pågår flera stora projekt för att elektrifiera och automatisera gruvorna. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Aitik, Sveriges

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ska , framtidens, gruvorbli , koldioxidfria
Nyteknik - 22 nov 17 kl. 09:14

Vill du vara med och utveckla framtidens digitala gruvor?

Atlas Copco, som nästa år blir Epiroc, arbetar med att hitta innovationerna som möjliggör för framtidens gruvor – oavsett om det är stora eller små förbättringar det handlar om..

Sydsvenskan - 27 okt 12 kl. 00:50

Framtidens gruvor finns i städer

Under våra städer och på våra soptippar finns enorma mängder värdefulla metaller som inte längre används. På en deponi hittade forskare metaller värda tre miljarder kronor. Samtidigt börjar gruvorna sina..

Sydsvenskan - 27 okt 12 kl. 06:30

Framtidens gruvor ligger i städerna

Under våra städer och på våra soptippar finns enorma mängder värdefulla metaller som inte längre används. På en deponi hittade forskare metal-ler värda tre miljarder kronor. Samtidigt börjar gruvorna sina..

Supermiljöbloggen - 13 jul 16 kl. 11:23

”Sveriges misslyckade kärnkraftspolitik förråder framtidens generationer”

"Klimatkrisen är, i grund och botten, ett misslyckande i hållbar utveckling då vi förbrukar resurser på ett sätt som är oansvarigt och oetiskt. Det är därför vår skyldighet att visa att vi lärt oss av våra misstag", skriver John Lindberg, f.d.

YLE - 24 maj 13 kl. 15:51

Ljus framtid för finländska gruvor

Framtidsutsikterna för den finländska gruvindustrin är positiva trots att Talvivaaras gruva i Sotkamo enligt branschfolk har satt en negativ stämpel på industrin.
Nordkalks divisionsdirektör Jarkko Kaplin är positiv till gruvornas stresstest.YLE/Nina Simberg
Gruvbolaget Nordkalk ser ljust på framtiden.

SR - 29 maj 19 kl. 03:23

Framtidens metaller bryts inte i Sverige

I takt med elektrifieringen i samhället kommer efterfrågan på vissa metaller att öka markant. Men trots stora råvarutillgångar i Sverige öppnas inga nya gruvor..

YLE - 10 nov 12 kl. 09:56

Luonto-Liitto vill att alla gruvor utreds

Miljörörelsen Luonto-Liitto anser att miljöläget även vid andra gruvor än Talvivaara måste kartläggas. Rörelsens generalsekreterare Leo Stranius tror inte att läget vid andra gruvor skulle vara bättre än vid Talvivaara. Frågan borde utredas, sade Stranius i tv-programmet Morgonettan i TV1 i dag.

YLE - 12 maj 17 kl. 16:38

Högtidligt när "Framtidens gran" planterades i Borgå

Skumkarameller, jordgubbar och mousserande granskott bestod trakteringen av vid den korta och soliga ceremonin då Framtidens gran planterades i Borgå på fredag. De unga trumpetisterna Simi Sipiläinen och Kuutti Kylätasku ramade in ceremonin med fanfar och en kort melodi vid namn Carmela. Mousserande granskott.

YLE - 16 nov 12 kl. 19:50

Utländska bolag vill öppna gruvor i Finland

Finländska malmer intresserar mer än någonsin tidigare. Efterfrågan är stor på basmetaller som växande länder såsom Kina och Indien behöver när de bygger upp sina samhällen. Utländska investerare vill bygga nya gruvor för omkring fyra miljarder euro de närmaste åren.

HBL - 10 feb 14 kl. 14:30

Många gruvor dåligt förberedda på regn

Alla finländska gruvor är inte tillräckligt väl förberedda på att klara kraftigt ösregn. Enligt Miljöministeriets stresstester har vissa gruvor inga reservdammar. Reservdammar rinner allt extra vatten ut från gruvområdet.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Solfilmens skapare Sverker Lund är död

Solfilmens skapare är död. Sverker Lund, mångårig tecknare på SVT och den som gjorde kortfilmen som visar solens upp- och nedgång på dygnet, avled under söndagen efter en tids sjukdom. .

DN - 2 timmar sedan

Uppgifter: Platini gripen av polis

Enligt franska nättidningen Mediapart greps Michel Platini av polis på tisdagsmorgonen. Den tidigare Uefa-ordföranden har tagits in till förhör i samband med utredningen som rör korruption när Qatar tilldelades fotbolls-VM 2022..

DN - 3 timmar sedan

Centrala Nora avspärrat efter misstänkt våldtäkt

Polisen har spärrat av ett stort område i centrala Nora i Västmanland. En kvinna i 50-årsåldern ska natten till tisdagen blivit utsatt för en våldtäkt..

DN - 3 timmar sedan

Sveriges Radios ”Ring P1” ställs in efter telefonhaveri

Radioprogrammet ”Ring P1” ställdes in på tisdagsmorgonen. Orsaken var problem med telefonin, skriver Sveriges Radio. .

DN - 6 timmar sedan

80-tal människor döda i värmebölja i Indien

Omkring 80 personer har omkommit i en värmebölja i Bihar i Indien. Temperaturerna har legat på omkring 45 grader i flera dagar..

DN - 6 timmar sedan

Nisse: Kolla aldrig en bra story

Kåseri. Ibland när man hör osannolika saker berättas om sina bekanta kan det hända att historieberättaren håller högre kvalitet än sina historier..

DN - 14 timmar sedan

USA straffar tre länder för att deras invånare flyr

USA beslutade på måndagen att dra in bistånd värt flera miljarder kronor till El Salvador, Guatemala och Honduras. Detta efter det att president Donald Trump kritiserat länderna för att tusentals av deras invånare försökt söka asyl i USA..

DN - 14 timmar sedan

Två skjutna vid basketfirande i Toronto

Två personer har blivit skjutna i samband med att hundratusentals människor samlats i centrala Toronto för att fira att basketlaget Toronto Raptors blivit NBA-mästare. Skotten orsakade panik i den stora folkmassan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.