Skånskan > Nyheter

Tuesday, 25 June, 10:16

Skånskan - 11 jun 19 kl. 19:08

Tåg evakueras på ÖresundsbronDet råder stopp i trågtrafiken mellan Malmö och Copenhagen Airport Kastrup sedan ett tåg havererat.Stopp i tågtrafiken mellan Malmö och Copenhagen Airport Kastrup i båda riktningarna. Det havererade tåget evakueras.
Första tåget som beräknas köra över Öresundsbron avgår klockan 19.53 från Malmö.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Öresundsbron, Malmö, Copenhagen Airport Kastrup, Danmark, Hyllie

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tåg, evakueras, Öresundsbron
Kristianstadsbladet - 28 sep 14 kl. 19:50

Tåg fick evakueras på Öresundsbron


Ett X2000-tåg på väg från Malmö till Köpenhamn fick evakueras på söndagskvällen efter att ha drabbats av ett stopp mitt på Öresundsbron.Tåget drabbades av ett lokfel vid 18-tiden och blev stående i nästan två timmar innan de drygt 70 passagerarna kunde åka vidare med ett Öresundståg som passerade över bron.Den övriga trafiken på bron påverkades inte under stoppet..

UNT - 28 sep 14 kl. 19:50

Tåg fick evakueras på Öresundsbron

Ett X2000-tåg med drygt 70 passagerare på väg till Köpenhamn fick evakueras i kväll efter att ha drabbats av ett stopp mitt på Öresundsbron..

Helsingborgs Dagblad - 28 sep 14 kl. 19:54

Tåg fick evakueras på Öresundsbron

Ett X2000-tåg på väg från Malmö till Köpenhamn fick evakueras på söndagskvällen efter att ha drabbats av ett stopp mitt på Öresundsbron. Tåget drabbades av ett lokfel vid 18-tiden och blev stående i nästan två timmar innan de drygt 70 passagerarna kunde åka vidare med ett Öresundståg som passerade över bron. Den övriga trafiken på bron påverkades inte under stoppet..

SvD - 28 sep 14 kl. 19:50

Tåg fick evakueras på Öresundsbron

Ett X2000-tåg på väg från Malmö till Köpenhamn fick evakueras på söndagskvällen efter att ha drabbats av ett stopp mitt på Öresundsbron..

BT - 28 sep 14 kl. 19:50

Tåg fick evakueras på Öresundsbron

Ett X2000-tåg på väg från Malmö till Köpenhamn fick evakueras på söndagskvällen efter att ha drabbats av ett stopp mitt på Öresundsbron. Tåget drabbades av ett lokfel vid 18-tiden och blev stående i nästan två timmar innan de drygt 70 passagerarna kunde åka vidare med ett Öresundståg som passerade över bron.Den övriga trafiken på bron påverkades inte under stoppet..

DN - 28 sep 14 kl. 20:26

Tåg fick evakueras på Öresundsbron

Ett X2000-tåg på väg från Malmö till Köpenhamn fick evakueras på söndagskvällen efter att ha drabbats av ett stopp mitt på Öresundsbron..

DN - 11 jun 19 kl. 18:59

Tåg evakueras på Öresundsbron – stopp i tågtrafiken

Ett SJ-tåg har havererat och evakueras på Öresundsbron, uppger Trafikverket..

Metro - 28 sep 14 kl. 19:51

Tåg fick evakueras på Öresundsbron

Ett X2000-tåg på väg från Malmö till Köpenhamn fick evakueras på söndagskvällen efter att ha....

Skånskan - 27 okt 15 kl. 13:26

Kommission vill sälja Öresundsbron

ÖRESUND Finansiera en tunnel mellan Helsingborg och Helsingör genom att sälja Öresundsbron. Det förslaget kommer den privata svenska Infrastrukturkommissionen att presentera under onsdagen vid ett seminarium i Stockholm som handlar om möjligheterna att skapa en alternativ finansiering av infrastruktur. I kommissionen ingår bland andra Sveriges tidigare finansminister Allan Larsson (S).

Skånskan - 11 mar 16 kl. 12:10

Allt färre väntas pendla över Öresundsbron

ÖRESUND Sämre utveckling för pendlingstrafiken gör att Öresundsbro Konsortiet skriver ner den långsiktiga trafikprognosen för år 2030 från 35 000 till 27 800 motorfordon som kör över bron varje dag. Prognosen för antalet tågpassagerare skruvas ner från 49 000 till 46 000 per dygn.Fakta: Fler hyr- och taxibilar på Öresundsbron efter id-kontrollerna
Enligt Öresundsbro Konsortiet har företagstrafiken över Öresundsbron hittills ökat med 7,4 procent under 2016.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Anlagd brand vid gymnasium

Lund Efter klockan 22 på måndagskvällen upptäckte man en brand i en mindre lastbil parkerad vid Consensumgymnasiet på Sankt Lars väg i Lund.
När räddningstjänsten nådde platsen var lastbilen övertänd. Branden verkar ha varit anlagd..

Skånskan - 1 timme sedan

Tågstopp på Kastrup – elfel

Trafik Inga tåg stannar för närvarande vid Köpenhamns flygplats Kastrup med anledning av ett kontaktledningsfel.Tågen går dock som vanligt till Köpenhamns huvudbangård. Resande från Sverige till Kastrup får byta tåg i Tårnby för transport till flygplatsen.

Skånskan - 1 timme sedan

FN:s säkerhetsråd uppmanar Iran och USA till samtal

UTIRKES I samband med att Iran sköt ner en amerikansk drönare i Hormuzsundet förra veckan har FN:s säkerhetsråd fördömt riktade attacker mot oljefartyg och uppmanar till samtal mellan länderna. Iran är dock inte öppna för dialog med USA på grund av Trumps nyinförda sanktioner. Enligt Iran sköts drönaren ned på iranskt territorium men Usa menar att drönaren befann sig på internationellt vatten i Hormuzsundet.

Skånskan - 1 timme sedan

124 kvadratmeter stort hus i Svalöv sålt

Svalöv Åsa Susanne Liljedahl, 44, och Joachim Persson, 45, är nya ägare till huset på Tirup 2605 i Svalöv. Huset har en boyta på 124 kvadratmeter. Säljare är Conny Alf-Inge och Marina Persson.

Skånskan - 1 timme sedan

Fängelsedom för rattfull knivman

Landskrona En narkotikapåverkad man stoppades i Landskrona med kniv och droger i sin bil. Nu döms han till fängelse.Mannen, som är skriven i Kristianstad, döms för två fall av narkotikabrott, två fall av grov olovlig körning, två fall av rattfylleri och ett fall av brott mot knivlagen.

Skånskan - 3 timmar sedan

Sverige till VM-kvartsfinal

Sverige spelar VM-kvartsfinal på lördag mot Tyskland efter seger med 1–0 mot Kanada. Svensk segerskytt blev Stina Blackstenius som frispelades av Kosovare Asllani.
– Som jag väntat på det här målet, säger Linköpingsforwarden.

Skånskan - 4 timmar sedan

Bilbrand spred sig till skola

Vid 22.50-tiden larmades polisen till Sankt Lars väg med anledning av en bilbrand vid Kunskapsskolan.Branden kunde snart släckas, men röken och lågorna från det brinnande fordonet spred sig till skolbyggnaden intill..

Skånskan - 4 timmar sedan

Förbättra samarbeten

Kommunernas nya styren har nu suttit i ett halvår och börjar förhoppningsvis bli varma i kläderna. Nya samarbeten har vuxit fram och det kommunpolitiska landskapet ser inte ut som förr.
De skånska kommunerna har en tradition av att arbeta tillsammans och frågan är hur dessa samarbeten mår.

Skånskan - 4 timmar sedan

Hur svårt kan det vara att öka tillgängligheten?

Det finns en omfattande lagstiftning kring tillgänglighet för alla. Bland annat räknas bristande tillgänglighet som diskriminering sedan 2015. Det innebär att en person med funktionsnedsättning inte får missgynnas för att man inte åtgärdat brister i tillgänglighet.

Skånskan - 4 timmar sedan

Stora förhoppningar på ny borgmästare Andraledare

Borgmästarval i enskilda städer väcker sällan stort intresse, men valresultatet i mångmiljonstaden Istanbul kan påverka hela Turkiet. President Erdogans parti AKP förlorade ännu större än i våras, då AKP vägrade acceptera valresultatet. Därför beslutades det efter ett antal turer om omval som alltså ägde rum under söndagen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.