SR > Nyheter

Monday, 17 June, 23:12

SR - 11 jun 19 kl. 19:05

Läkarfacket: Tidsbrist bakom ojämställd vårdPrimärvården har dåliga förutsättningar att ge män och kvinnor samma behandling vid sjukskrivning. Det säger Läkarförbundet efter Riksrevisionens rapport om att kvinnor med psykiska diagnoser sjukskrivs 30 procent mer än män med samma aktivitetsbegränsning..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Läkarförbundet, Riksrevisionens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läkarfacket, Tidsbrist, bakom, ojämställd, vård
SR - 14 maj 18 kl. 14:42

Filmfestivalen i Cannes ska bli mer jämställd

Ledningen bakom filmfestivalen i Cannes skrev idag på ett jämställdhetskontrakt, som innebär att de lovar att framöver arbeta för en mer jämställd festival och en mer transparent urvalsprocess..

VA - 25 feb 19 kl. 10:54

Advokatfirman som vill gå i bräschen för en mer jämställd bransch

Advokatfirman Cederquist vill gå i bräschen för en mer jämställd bransch. Byrån är idag tydligt värderingsstyrd och bäst i klassen i området. Bakom detta ligger långsiktiga insatser och ett väletablerat systematiskt värderingsarbete.

Dagens Media - 19 sep 17 kl. 08:33

Reklambyrå bakom jämställd kortlek

I den könsneutrala kortleken som den svenska reklambyrån NY Collective lanserat finns ingen kung som övertrumfar damen..

Ekonomistas - 30 aug 17 kl. 07:27

Fem förslag för mer jämställd nationalekonomi

I det här inlägget diskuterar Anna Sandberg och Robert Östling, båda forskare vid Institutet för internationell ekonomi på Stockholms universitet, den senaste veckans debatt om sexism i nationalekonomi och vad vi tycker nationalekonomer kan dra för lärdomar av denna. Nationalekonomistudenten Alice Wu har skrivit en studentuppsats som den senaste veckan diskuterats flitigt på bloggar och i sociala medier efter att den uppmärksammades i en artikel i New York Times. Uppsatsen handlar om nätforumet Economics Job Market Rumors (EJMR) och studerar den utbredda sexismen bland de anonyma kommentarerna i detta forum.

SR - 05 apr 18 kl. 14:42

Killmiddagar ska göra Musikhögskolan mer jämställd

Samtal män emellan som en väg mot ett mer jämställt samhälle? Det är idén bakom konceptet #killmiddag som nu kommit till Kungliga musikhögskolan..

Skånskan - 04 jun 18 kl. 10:00

Arrangörstrio bakom Musik över Sundet

Under rubriken Musik över Sundet samlas svenska och danska artister på Malmö Lives Kanalscen för en konsert den 15 juni. En vecka senare, den 21 juni, blir det konsert på Råhuset i Köpenhamn.
Bakom konserterna ligger arrangörskollektivet Femmuze som startades förra året av tre kvinnliga Malmöartister.

Västerbottens Folkblad - 03 okt 15 kl. 09:00

[PLUS] För kvinnlig makt bakom kameran

Filmens värld är långt ifrån jämställd. Kollektivet Lynx Studios arbetar med att få in fler kvinnor....

Barometern - 15 nov 16 kl. 11:35

Högsby ställer sig bakom kampanjen #Delapådet

Högsby kommun deltar i kampanjen #Delapådet. Kampanjen syftar till att sprida information och skapa samtal kring jämställd föräldraförsäkring..

SVT - 13 nov 18 kl. 15:48

Lustig om Fischers tal: ”Vi står bakom henne”

Efter Nilla Fischers starka tal för en jämställd fotboll på Fotbollsgalan fick landslagets Mikael Lustig frågan om sin syn på det. – Jag vet att våra damer gör allt för att få bättre förutsättningar och det ska dem fortsätta med. Kan vi hjälpa till gör vi det gärna, det har vi gjort tidigare och det gör vi gärna igen, säger han till SVT Sport..

Sydsvenskan - 01 apr 15 kl. 07:22

83 manliga artister - och en kvinna

Årets Sommarrock i Svedala, en av Skånes största musikfestivaler, kritiseras. I festivalen utbud finns en bara kvinnlig artist finns bland bokningarna — som domineras av 83 manliga soloartister eller bandmedlemmar.— Vi bokar aldrig artister baserat på kön.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Stödet för Nyamko Sabuni växer

Ikväll har ytterligare tre liberala länsförbund gett sitt stöd till Sabuni i partiledarstriden: Örebro, Kronoberg och Västmanland..

SR - 2 timmar sedan

Granskning visar miljonbelopp av obetalda tullavgifter

Tullverket har granskat 100 storbolag i Sverige. En majoritet av företagen har redovisat felaktiga uppgifter när de har angett värdet av sina importer..

SR - 2 timmar sedan

Vattenbombning avbruten efter smäll på skjutfält

Det brinner på ett före detta skjutfält på Järvafältet i nordvästra Stockholm. Helikoptrar som satts in för att vattenbomba branden fick avbryta insatsen efter en kraftig explosion..

SR - 4 timmar sedan

Stora störningar hos Tele2

Just nu har Tele2 störning på telefonitjänster i Sverige. Enligt Tele2 kan man uppleva problem med att koppla upp samtal. I nuläget finns ingen beräknad klartid.

SR - 4 timmar sedan

Global gamings vd: "Beslutet är oproportioneligt"

Bolaget som driver Ninja casino blir av med sin svenska spellicens med omedelbar verkan. Men beslutet överklagas nu av ägarbolaget Global gaming..

SR - 5 timmar sedan

Egyptens tidigare president Muhammed Mursi har avlidit

 Egyptens tidigare president Muhammed Mursi har avlidit vid ett domstolsframträdande, rapporterar statlig egyptisk tv enligt Reuters..

SR - 5 timmar sedan

Sabuni har medvind i Liberalernas partiledarstrid

Inom Liberalerna pågår kampen om partiledarposten för fullt. Ikväll och imorgon kommer de sista länsförbunden att säga vem dom föredrar som ny partiledare. Nyamko Sabuni är den som hittills fått starkast stöd..

SR - 5 timmar sedan

Lantbrukare rustar för extremväder

På flera håll i landet har årets förstaskörd sett betydligt bättre ut än förra årets då torkan drabbade de svenska bönderna hårt. Samtidigt väljer många lantbrukare att styra om sin produktion för att vara bättre rustade för extremväder..

SR - 6 timmar sedan

H&M ökar sin försäljning

Klädkedjan H&M ökade sin försäljning i sina butiker världen över med sex procent under den senaste tremånadersperioden. Det var något högre än vad analytikerna hade trott..

SR - 6 timmar sedan

Rouhani hotar med att bryta kärnenergiavtalet

Iran hotar med att inom mindre än två veckor ha mer anrikat uran än vad man enligt kärnenergiavtalet får ha. Samtidigt uppmanar den iranske presidenten Hassan Rouhani europeiska länder att göra allt för att rädda avtalet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.