Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 19 June, 19:07

Nyan - 11 jun 19 kl. 19:04

Bärkraft: Svårt att nå målen till 2030Om det åländska samhället fortsätter i samma spår kommer utvecklingsmålen inte att nås till 2030. Bärkrafts tredje statusrapport på 35 sidor presenterades i går på Alandica debatt. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Alandica

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bärkraft, Svårtatt , , målentill , 2030
Nyan - 18 okt 16 kl. 06:06

Sju kommuner tredje och sista förslaget

14 kommuner går samman och Mariehamn och Jomala fortsätter som i dag.

Det är innehållet i det tredje alternativet till framtidens Åland – kommunernas alternativ.
Eckerö går samman med Hammarland och Lemland med Lumparland.

Kristianstadsbladet - 11 apr 13 kl. 09:18

Regionens chefer bor nästan alla i sydväst

Foto: Tommy Svensson, Annica Jönsson, Johanna Wallin, Mark Hanlon, Scanpix
Region Skånes högsta chefer har de senaste åren fått en markant dragning åt sydväst. Av 24 höga chefer i regionen är det bara en som bor i Kristianstads kommun. De flesta bor i Malmö och Lund.

SN - 25 apr 16 kl. 05:00

När upplevde du din frukost senast?

En gång i tiden var de formade som Dödsstjärnan, stridsstationen i Stjärnornas krig-filmerna.Nästan helt klotformade förutom en liten krater på den del som hängt närmast marken. Formen känns fortfarande igen, men de är mer oregelbundna.

Nyan - 08 apr 19 kl. 15:23

Stort EU-miljöpris till Åland

Europeiska kommissionen har idag presenterat vinnarna av European Sustainability Award 2019. Åland och Utvecklings- och hållbarhetsagenda för Åland har utsetts till vinnare i kategorin för samhällen upp till 100 000 personer. Priserna delades ut i samband med en högnivåkonferens i Bryssel idag,  berättas i ett pressmeddelande.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 2 minuter sedan

Kampanjnotan klar för Mats Löfström och Johan Ehn

Mats Löfströms kampanj för riksdagsvalet kostade totalt cirka 28 000 euro, åtta gånger mer än Johan Ehns. Siffrorna framgår i valfinansieringsrapporten för deras gemensamma lista. .

Nyan - 1 timme sedan

Stadsliberal föreslår marina soptunnor

Pernilla Söderlund (Lib) föreslår att Mariehamns stad ska undersöka möjligheterna att ta i bruk så kallade Seabins, en metod för att samla upp skräp som flyter runt på vattenytan. – Den är konstruerad att fungera som en flytande soptunna som skummar vattenytan genom att pumpa vatten i enheten. Den kan installeras i hamnar och marinor och med filter kan den avskilja olika sorters skräp.

Nyan - 1 timme sedan

Kropp i vattnet tros vara försvunnen man

En kropp hittades i vattnet utanför Korrvik på tisdag eftermiddag. Polisen misstänker att det är en person som tidigare anmälts försvunnen.
Polisen har börjat en utredning för att fastställa dödsorsaken och identitet.

Nyan - 2 timmar sedan

Fick snurrhaveri på Lumparn

Ett sällskap som tog en tur på Lumparn igår eftermiddag fick haveri på snurran och fick kasta ankar. Sjöräddningens Rescue Lion gick ut med frivilliga från Mariehamn och bogserade båten till Nabbens båthus, där sällskapet hade sin trailer. – De frivilliga kunde därefter återgå till sina vardagliga jobb, skriver Sjöräddningen på sin hemsida.

Nyan - 3 timmar sedan

Ny rondell utreds i Jomala

Möjligheten att anlägga en ny rondell i Dalbo utreds av Jomala kommun, det beslutade kommunstyrelsen på sitt senaste möte. .

Nyan - 5 timmar sedan

ÅU lottade mot Esbo-motstånd

I tisdags lottades spelordningen för 2018-2019 års säsong av Finlands cup för damer. Åland United, vars tidigare cupäventyr tog slut i finalen tidigare i juni, lottades mot division 2-laget FC Espoo. Samma lag stod som motstånd för Åland United i cupen 2017, och då tog ålänningarna en väntad 8-2-seger.

Nyan - 6 timmar sedan

Skogsbrandsvarning gäller

Landskapsalarmcentralen har beslutat utfärda skogsbrandsvarning på Åland från och med idag, onsdag, klockan 13.(ab) TEXT: Anna Björkroos anna.bjorkroos@nyan.

Nyan - 6 timmar sedan

Damm orsakade larm

Ett automatalarm utlöstes vid Idrottsgården i Mariehamn under onsdagsförmiddagen. Alarmet utlöstes av damm som virvlat upp under städning av utrymmen. Brandmästare Krister Koskinen meddelar att räddningsverket åkt till platsen för att kontrollera och avaktivera larmet eftersom det inte handlade om någon brand.

Nyan - 8 timmar sedan

Fredsinstitutets direktör utnämnd till förlikningsman vid OSSE

Direktören på Ålands fredsinstitut Sia Spiliopoulou Åkermark har utsetts till förlikningsman vid domstolen för förlikning och skiljeförfarande inom Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE). Beslutet togs av Finlands president, på föredragning av Utrikesministeriet. Det här berättar fredsinstitutet i ett pressmeddelande idag, onsdag.

Nyan - 8 timmar sedan

”Strålande förutsättningar” för lyckade sjödagar

Tango och salsa, dansband och folkdans, piratturer och forntida stridslekar, vikingahantverk och segelsömnad, filmvisning och marknad, mat och dryck, kappseglingar och barkbåtsregatta – Ålands sjödagar erbjuder allt detta och mycket mer under några fullspäckade dagar 17–21 juli i Sjökvarteret. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.