SVT > Kultur

Wednesday, 19 June, 10:58

SVT - 11 jun 19 kl. 19:01

Världskänd graffitikonstnär bakom Polarprisets inbjudanEn av världens mest kända graffitikonstnärer, André Saraiva, känd som André eller Mr A – har designat årets Polarprisinbjudan. Han är född i Uppsala, uppvuxen i Paris och hans bidrag till graffitihistorien är att han använde en bild istället för bokstäver som tag..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Polarprisets, Saraiva, André, Mr, Polarprisinbjudan, Uppsala, Paris

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Sven-Bertil Taube ställer in medverkan i Så mycket bättre

Sven-Bertil Taube ställer in sin medverkan i ”Så mycket bättre” på grund av sjukdom..

SVT - 3 timmar sedan

Studie: Allt fler kvinnor gör indiefilm

Andelen kvinnor som medverkar bakom kameran vid indiefilmproduktioner har nått rekordhöga nivåer, visar en studie från San Diego State University. Men männen är fortfarande fler än dubbelt så många..

SVT - 15 timmar sedan

”Upphovsrättsdirektivet kommer inte bli någon katastrof”

Nu tas de första stegen mot att verkställa det omdebatterade upphovsrättsdirektivet som fick ja i EU-parlamentet i mars. På tisdagen kallade justitiedepartementet till ett första möte med aktörer från kultur- och mediebranschen för att diskutera ett både hatat och älskat lagförslag..

SVT - 16 timmar sedan

Nationalmuseums chef: ”Jamtli hör till prioriteringslistan”

Jamtli, Nationalmuseum norr, är en filial till Nationalmuseum i Stockholm, ett museum som kämpar för att få budgeten att gå ihop. Bland lokala politiker i Östersund finns det en oro för att de ekonomiska problemen i Stockholm kan äventyra Jamtlis framtid. En uppgift som tillbakavisas av Nationalmuseums chef Susanna Pettersson..

SVT - 16 timmar sedan

Kulturministern: ”Nationalmuseum Jamtli fyller en viktig funktion”

Jamtli i Östersund är numera inte enbart länsmuseum utan också en fillial till Nationalmuseum. En satsning som invigdes 2018, men som tyngt Jamtli ekonomiskt. Stiftelsen som driver Jamtli har i två omgångar pantsatt museet och dessutom sålt en tavla för att fortsatt finansiera satsningen.

SVT - 19 timmar sedan

Filmrecension: Sentimentalt slut fördärvar geniala highschoolfilmen Booksmart

I Booksmart försöker två töntar ta igen allt roligt de missade i high school. Kulturnyheternas Fredrik Sahlin imponeras av det smarta och fyndiga tidsdokumentet, även om slutet är alldeles för sentimentalt..

SVT - 20 timmar sedan

Marilyn Monroe-staty stulen i Los Angeles

Marilyn Monroe-statyn i Los Angeles, USA, har blivit stulen. Statyn föreställer den kända skådespelaren i den berömda fläkten-under-kjolen-scenen från filmen Flickan ovanpå..

SVT - 20 timmar sedan

Martin Timell kräver 10 miljoner kronor av TV4

Martin Timell kräver tre årslöner, motsvarande 10 miljoner kronor, av sin tidigare arbetsgivare TV4. Det rapporterar Medievärlden..

SVT - 22 timmar sedan

Solfilmens skapare Sverker Lund har gått bort

Solfilmens skapare, Sverker Lund, har gått bort, skriver Dagens Nyheter. Han var tecknaren bakom den klassiska kortfilm som visar solens upp och nedgång i SVT..

SVT - 23 timmar sedan

Fejk-festivaler lockar storpublik i Storbritannien

Har man inte möjlighet – eller lust – att se sitt favoritband hålla konsert finns alternativ att tillgå. Fejk-festivaler, vars liveakter istället är tribute-band, ökar i popularitet i länder som Storbritannien och Tyskland..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.