YA > Nyheter

Thursday, 20 June, 03:09

YA - 11 jun 19 kl. 19:00

Skolinspektionen: Vad gjorde Ystad för barnen?De omhändertagna barnens bristande skolgång har blivit ett fall för Skolinspektionen. Myndigheten vill veta vad Ystads kommun gjort för att tillgodose barnens rätt till skolundervisning men också hur skolgången ser ut i dag. .
Läs mer på YA
Läs mer om:
Ystad, Skolinspektionen, Ystads

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SkolinspektionenVad gjorde , Ystadför , barnen
SVT - 06 jun 19 kl. 16:58

Lokal oro sedan länge i fallet med Ystad-barnen

Det fanns en oro bland lokalinvånare på Österlen för de isolerade barnen. Flera ska ha slagit larm – men kommunen agerade inte förrän förra året. – Mitt intryck var att det inte var så att man gnällde i det tysta och bekymrade sig, utan man hade i vissa fall gått vidare med detta, säger Göran Göransson (KD), kommunpolitiker i Ystad..

Skånskan - 25 nov 16 kl. 14:00

Barnen försökte få sin mor att fly

YSTAD Barnen till kvinnan som sköts i Glemmingebro vittnade vid rättegången om att 67-åringen under lång tid tryckt ner och kränkt deras mor. Men den åtalade mannen höll inte med om deras beskrivning. ERWP.

Expressen - 05 jun 19 kl. 19:09

Skolinspektionen kräver svar om de osynliga barnen i Ystad

Skolinspektionen har krävt svar på flera frågor om barnens som isolerades I Ystad kommun.
Inspektionen vill ha svar på vad kommunen har gjort tidigare när det gäller hanteringen av barnens skolplikt - och vad man gör just nu.
- Det här är ett extremt fall, säger Skolinspektionens enhetschef Elizabeth Malmstedt.

Expressen - 05 jun 19 kl. 19:09

Skolinspektionen kräver svar om de osynliga barnen

Skolinspektionen har krävt svar på flera frågor om barnens som isolerades I Ystad kommun.Inspektionen vill ha svar på vad kommunen har gjort tidigare när det gäller hanteringen av barnens skolplikt – och vad man gör just nu.– Det här är ett extremt fall, säger Skolinspektionens enhetschef Elizabeth Malmstedt..

YA - 10 jun 14 kl. 06:30

Även Ystad tar ut olaglig avgift

Det är olagligt att ta ut en avgift för de 15-timmarsbarn som stannar på förskolan över lunchen. Det har Skolinspektionen slagit fast efter en anmälan mot Sjöbo kommun. Det påverkar även Ystad, som har en liknande modell.

YA - 28 maj 14 kl. 11:50

Många överviktiga fyraåringar i Ystad

Övervikt och fetma är ett ökande bekymmer bland Skånes fyraåringar. Ystad hör till de kommuner där problemet är som störst, framför allt bland flickor. Det visar en ny rapport.

YA - 24 jul 13 kl. 08:44

Skolinspektionen har sagt ja till Östersjögymnasiet

Skolinspektionen har gett klartecken att JB-gymnasiet blir Östersjögymnasiet i höst. ? Allt kommer att bli mycket lättare nu, säger Lars-Olov Kullberg, rektor på Östersjögymnasiet.

YA - 12 jun 19 kl. 22:40

Rädda barnen kräver utredning om de gömda barnen

Rädda barnen i Ystad kräver en oberoende extern utredning av kommunens hantering av de gömda barnen i Ystad. – Det får inte hända igen, säger Bertil Åhnberg, ordförande i Rädda barnen i Ystad och i det södra distriktet..

Barometern - 31 okt 13 kl. 11:53

Förskollärare kränkte och hånade barnen

?Drar och sliter i barnen, skriker åt dem så de blir rädda.? En förskollärare i Kalmar kommun anklagas för att under längre tid ha kränkt barn.

SmålandsPosten - 28 feb 14 kl. 06:24

Rädda Barnen vill ha svar på vad eleverna får betala

Att en del aktiviteter inom skolan kostar pengar­ har tidigare uppmärksammats av social­demokraten Camilla Ymer, som i vintras tog upp problemen med skolförvaltningen i Uppvidinge. I ett utskick till skolor i länet har nu också Rädda Barnen uppmärksammat pro­blemet. Friluftsdagar med avgifter, luciakläder, lotterier eller andra saker som kostar i skolan kan ställa krav på elever och därmed också på deras föräldrar.

Fler nyheter från YA

YA - 30 minuter sedan

Elias Pettersson vann Calder Trophy

Årets nykomling i NHL heter Elias Pettersson. Den 20-årige svensken vann Calder Trophy som säsongens rookie under årets NHL-gala i Las Vegas..

YA - 45 minuter sedan

Zapata avgjorde för Colombia

YA - 45 minuter sedan

Stabilt för skottskadad i Uppsala

YA - 1 timme sedan

Mexiko godkänner "nya Nafta"

Mexikos senat har med stor majoritet godkänt det nya handelsavtalet USMCA, som ska ersätta det tidigare Nafta mellan USA, Mexiko och Kanada..

YA - 1 timme sedan

Insändare: Visionen om ett levande centrum i Köpingebro

Med en dröm och en vision om ett levande centrum i Köpingebro så gick Ge-Ma Livs ägare Peter Nilsson till Ystads kommun i hop om att få hjälp med bygglovsansökan. Eftersom Köpingebro numera omfattas av en fördjupad översiktsplan så är det nämligen inte alldeles enkelt..

YA - 2 timmar sedan

Insändare: Nu går det plötsligt bra att höja lånetaket med 185 miljoner

Moderaterna gick ut mycket hårt och protesterade under hela förra mandatperioden när den då sittande majoriteten ville låna för att komma i fatt med det eftersatta underhållet på våra vägar och gator, inte minst i våra byar..

YA - 2 timmar sedan

Egenansvar och samtidigt stark rättstat

Svar till Ingwor Holmqvist YA den 18 juni ”När sunt förnuft inte finns då?”..

YA - 3 timmar sedan

Slutsålt till Queen-konsert

Förhandsbiljetterna till Queen-aftonen i Sövde amfiteater är slutsålda. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.