GT > Nyheter

Tuesday, 25 June, 13:35

GT - 11 jun 19 kl. 19:00

Förtidspensionären Ulrika anslöt till ISHon kallar sig själv Umm Hamza.I verkligheten heter hon Ulrika Pape.Den 47-åriga västsvenskan har avslöjats som rekryterare för mördarsekten IS, men hon är mer känd som IS-terroristen Michael Skråmos svärmor och mormor till hans sju barn som nyligen flögs hem till Sverige.Här är historien om IS-rekryteraren som mitt under brinnande krig tog barn och barnbarn ner till terrorstaten IS huvudstad Raqqa. .
Läs mer på GT
Läs mer om:
Ulrika, IS, Umm Hamza, Ulrika Pape, Michael Skråmos, Sverige, Raqqa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förtidspensionären, Ulrika, anslöttill IS
BT - 08 sep 14 kl. 11:22

Orättfärdigt mot förtidspensionärer

Orättvist, Orättfärdigt. I de sista veckorna före valet är de borgerliga partierna givmilda. Nu skall de sänka den så kallade pensionärskatten för ålderspensionärer.

YLE - 13 okt 14 kl. 14:05

De sista åren i arbetslivet kan bli de tyngsta

Att vara arbetande småbarnsförälder är för många den mest hektiska perioden i livet. Men i fortsättningen kan de sista åren före pensionen bli ännu tuffare. Höjd pensionsålder i kombination med att allt fler äldre ska bo hemma leder till att de anhöriga får bära ett allt större ansvar.

DI - 26 sep 18 kl. 08:55

Verizon erbjuder förtidspension till tusentals

Den amerikanska mobiloperatören Verizon Communications vill dra ned på personalen och har därför erbjudit förtidspension till flera tusentals anställda. Det skriver Wall Street Journal..

SVT - 15 dec 13 kl. 13:07

Allt fler unga i förtidspension

Bland de som är under 30 år har förtidspensioneringarna ökat med över 40% under de senaste tio åren, en utveckling som enligt flera experter är dyr och farlig..

SVT - 10 maj 14 kl. 04:45

Fler unga får förtidspension

De senaste åren har allt fler unga under 30 år fått så kallad aktivitetsersättning från Försäkringskassan..

Barometern - 28 feb 14 kl. 06:26

Förenklade fakta om fattigdom

Merparten av landets medier hakade på torsdagen på en undersökning från SCB som visade att andelen fattiga bland sjuka, arbetslösa och förtidspensionärer tredubblats sedan 2004. Presskollegan Östrans ledare hade för att ta ett exempel rubriken Arbetslinjen blev en fattigdomslinje.
Säkerligen bekräftar undersökningen mångas uppfattningar om ett nytt kallare Sverige.

Barometern - 28 feb 14 kl. 06:26

Förenklade fakta om fattigdom

Merparten av landets medier hakade på torsdagen på en undersökning från SCB som visade att andelen fattiga bland sjuka, arbetslösa och förtidspensionärer tredubblats sedan 2004. Presskollegan Östrans ledare hade för att ta ett exempel rubriken Arbetslinjen blev en fattigdomslinje.
Säkerligen bekräftar undersökningen mångas uppfattningar om ett nytt kallare Sverige.

DN - 31 okt 13 kl. 14:15

Norska pensionärer i skatteprotest mot Björling

Ett 20-tal norska pensionärer protesterade mot nordiska samarbetsministern Ewa Björling (M) under Nordiska rådets session i Oslo på torsdagen. "Lögnare!", ropade förtidspensionären Anders Fredrik Bergersen till den svenska ministern ?

GT - 21 okt 15 kl. 19:13

Marie-Ann, 53, gav hatarna svar på tal

När Isabella "Blondinbella" Löwengrip tog ställning för flyktingar ansåg många att man i stället borde hjälpa människor i Sverige. En som då satte ner foten var förtidspensionären Marie-Ann Zenkert – vars inlägg på Facebook har gillats av tusentals. – Använd inte mig i ert missriktade hat, säger hon..

Aftonbladet - 27 jun 16 kl. 11:08

”Hade 537 000 kr när jag loggade in”

Förtidspensionären Thomas Isaksson boostade sitt system – förstod inte att han fått in en halv miljon.

Fler nyheter från GT

GT - 1 timme sedan

Drogpåverkad man slog sönder bilar

Två personer i Falköping fick sina bilar sönderslagna av en drogpåverkad man.Mannen, som är i 40-årsåldern, misstänkts för skadegörelse och åtalas nu vid Skaraborgs tingsrätt, skriver Skaraborgs Läns Tidning. .

GT - 1 timme sedan

Sagohuset kan bli ditt – för nära 15 miljoner

Med sekelskiftesdetaljer och torn liknar villan snarare ett slott taget ur en gammal saga. Nu kan huset som är beläget en dryg halvtimme utanför Göteborg bli ditt. – Det är ett väldigt unikt objekt, säger mäklare Christina Åberg.

GT - 2 timmar sedan

Klart: Guldhjälten stannar i Frölunda

GÖTEBORG. Frölunda går snart på semester – men innan dess säkrar klubben upp en av sina absoluta nyckelspelare.Max Friberg, 26, har skrivit på ett nytt kontrakt till 2023.

GT - 4 timmar sedan

Här är sommarens stadsfestivaler

Musik, mat och mängder av aktiviteter.Det kryllar av stadsfestivaler i Västsverige nu i sommar.Är du sugen?

GT - 4 timmar sedan

Fritidsgårdar hotade – när Angered måste spara pengar

Två fritidsgårdar och två medborgarkontor i Angered hotas av nedläggning i Angered.Det kan bli verklighet när stadsdelen, som går mot ett minusresultat i miljonklassen, kan tvingas till drastiska ekonomiska nedskärningar.– Det är helt galet, helt orimligt, säger Yvonne Palm, V, vice andre ordförande i Stadsdelsnämnden Angered till GP.

GT - 6 timmar sedan

Postkontor öppnar igen – i Nordstan

Postnord vill minska sina transporter i centrala Göteborg och värna om miljön.Därför öppnar man nu ett paketutlämningsställe i Nordstan.– Paketutlämning för e-handel blir ett första steg, och det är meningen att man ska kunna bygga ut detta, säger Magnus Zingmark, hållbarhetsansvarig på Nordstan till GP.

GT - 6 timmar sedan

Bil började brinna under färd – räddningstjänst på plats

En bil började brinna under färd i närheten av Kålleredsmotet utanför Göteborg.Räddningstjänsten finns på plats för att släcka bilen.– Det har brunnit rejält, säger Sara Rosenqvist, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg..

GT - 7 timmar sedan

Caroline vägrar låta barnen gå i svensk skola – expert kritisk

Föräldrarna i den nya skolrörelsen vill inte låta barnen gå i svensk skola.Skolforskaren Martin Karlberg är mycket kritisk till gruppen och undervisningsmetoden där barnen slipper skolan.– Det finns gedigen forskning som visar att elever inte ska styra sin undervisning själva..

GT - 14 timmar sedan

GW:s serie fick avbrytas – efter olycka i Göteborg

Inspelningen av TV4-serien Bäckström fick på måndagen avbrytas – på grund av en olycka. Serien, som baseras på Leif GW Perssons böcker, har Kjell Bergqvist i huvudrollen. – Det är för tidigt att säga exakt vad som inträffade och vi vill inte spekulera i orsaker, säger Elias Giertz, pressansvarig för drama på C More och TV4, till GP.

GT - 15 timmar sedan

Den sena kvitteringen räddade serieledaren

14–4 i avslut.Men bara 1–1 till slut.Serieledande Varbergs Bois var mot Öster nära en ny förlust i sista matchen före sommaruppehållet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.