YLE > Finland

Monday, 17 June, 01:26

YLE - 11 jun 19 kl. 18:43

Offer för människohandel och koppleri kan drabbas när polisen lägger ner avslöjande grupp: "Offren vågar inte självmant gå till polisen"Hur lyckas polisen nu utreda människohandel eller andra allvarliga brott? Det här frågar man sig nu vid organisationen Pro-tukipiste, som jobbar för sexarbetares rättigheter. Orsaken till oron är att Helsingforspolisen lägger ner en grupp som i 20 år avslöjat människohandel och koppleri..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Pro, Helsingforspolisen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Offerför , människohandeloch , kopplerikan , drabbasnär , polisen, lägger ner avslöjande grupp Offren vågar inte självmant gå till polisen
YLE - 16 apr 15 kl. 14:27

Stor kopplerihärva utreds - tiotals prostituerade offer

Över tjugo prostituerade är offer i en omfattande kopplerihärva som utreds av Helsingforspolisen. Det hela har pågått från år 2009 till år 2015. Kvinnorna har prostituerat sig frivilligt, säger förundersökningsledare Petri Rainiala till Yle Huvudstadsregionen.

YLE - 05 maj 15 kl. 05:14

Nigerianer säljer sex i Helsingfors – ”Inte människohandel”

En stor del av de kvinnor som jobbar som gatuprostituerade i Helsingfors kommer från Nigeria. Människohandel är vanligt i Nigeria, men enligt polisen är kvinnorna här frivilligt. Längs med Mannerheimvägen och på Eriksgatan i centrum av Helsingfors står de nigerianska kvinnorna kväll efter kväll och säljer sex.

BT - 28 nov 17 kl. 08:37

Ung kvinna offer för koppleri i Borås – misstänkt hallick åtalas

Kvinnan berättade öppet att hon kommit till Borås och Göteborg för att prostituera sig. Hon hade inte nycklar till lägenheter där hon tvingades vara nästan hela tiden och en man tog hälften av pengarna..

YLE - 10 sep 14 kl. 10:30

Rapport: Människohandel i sexbranschen identifieras uselt

Okunskap och ointresse präglar arbetet mot människohandel för sexuella ändamål. Finland ligger klart efter andra länder i det här, visar den nationella rapporten om människohandel. Det är minoritetsombudsmannen Eva Biaudet som står bakom den nya rapporten.

YLE - 12 dec 16 kl. 14:28

Kvinna häktad misstänkt för människohandel och innehav av barnporr

En kvinna har häktats i Vanda tingsrätt misstänkt för grovt ordnande av olaglig inresa, innehav av barnpornografisk bild och människohandel. Brotten hänger samman med prostitution, uppger förundersökningsledaren för Yle Huvudstadsregionen. Den häktade kvinnan är mellan 30 och 40 år.

BT - 03 dec 13 kl. 13:56

Hallickar döms för människohandel

En kvinna dömdes i dag till fyra års fängelse för människohandel och grovt koppleri i Stockholm. En medåtalad man dömdes till ett lika långt straff för medhjälp till människohandel, grovt koppleri och övergrepp i rättssak. Paret ska ha utnyttjat en ung kvinna, som även vittnat i målet, för prostitution.

YLE - 16 nov 15 kl. 11:07

Hovrätten: Inte människohandel i Helsingforshotell

Den tjeckiska kvinnan som sålde sex i ett hotell i Helsingfors var inte offer för människohandel. Det här slår hovrätten fast i en dom som gavs på måndag. Kvinnan hade fysiska skador och fick enligt åklagaren inte bestämma över sig själv.

Kristianstadsbladet - 03 dec 13 kl. 13:47

Hallickar döms för människohandel


En kvinna dömdes i dag till fyra års fängelse för människohandel och grovt koppleri i Stockholm. En medåtalad man dömdes till ett lika långt straff för medhjälp till människohandel, grovt koppleri och övergrepp i rättssak. Paret ska ha utnyttjat en ung kvinna, som även vittnat i målet, för prostitution.

YLE - 14 okt 13 kl. 12:34

Biaudet: Vi är skyldiga att hjälpa offer för sexhandel

Minoritetsombudsman Eva Biaudet säger att vi är skyldiga att hjälpa offer för sexhandel. Hon uttalar sig med anledning av nyheten i Helsingin Sanomat i går om att allt fler prostituerade söker hjälp i Finland. Ur en etisk synvinkel kan vi tänka oss att vår skuld är lite större i sådana här fall än när det gäller andra flyktinggrupper, säger Biaudet.

YLE - 10 mar 16 kl. 16:01

Vårdpersonal känner inte igen offer för människohandel

Kunskapen om medvetenheten människohandel och dess offer är mycket tunn inom den finländska hälsovården. Det är en stor utmaning, eftersom offren för människohandel sköts inom bashälsovården och kommunerna socialservice. Mänskohandel är ett fenomen som finns i det dolda och därför möter sällan vanliga finländare det varken på sina jobb som sjukskötare eller i vardagslivet annars.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

President Niinistö inledde Gullrandadiskussionerna och träffade Tysklands förbundspresident: ''Kampen mot klimatförändringen måste föras tillsammans''

President Niinistö öppnade Gullrandadiskussionerna i Nådendal under eftermiddagen. Det två dagar långa evenemanget som Niinistö står värd för handlar om utrikes- och säkerhetspolitik..

YLE - 7 timmar sedan

I Nagu är man tokig i potatis: "Det får inte vara någon pasta och absolut inte något ris till maten!"

I helgen samlades mängder av festivalsugna potatisälskande skärgårdsbor till Nagus femtonde potatisfestival. Och man kan bara konstatera: skärgårdsbor älskar potatis..

YLE - 10 timmar sedan

Migrationsverket: Det fanns allvarliga brister på Mjölbolsta flyktingförläggning i Karis

Det fanns för lite personal på Mjölbolsta. Personalomsättningen var stor och konstant. De anställda upplevde att de inte blev väl bemötta.

YLE - 10 timmar sedan

Se direkt: President Niinistö öppnar Gullranda-diskussionerna

Presidentens Gullranda-diskussioner inleds i dag i Nådendal. President Sauli Niinistö står värd för det två dagar långa evenemanget som handlar om utrikes- och säkerhetspolitik i ljuset av det förändrade världsläget..

YLE - 12 timmar sedan

Vad har Flygvapnets repövningar i Lemmenjoki egentligen handlat om?

Huvudstaben har fortsatt kräva Flygvapnet på tilläggsutredningar om vad som egentligen har försiggått på de "frivilliga repövningar" som ordnats i Lemmenjoki..

YLE - 12 timmar sedan

Ohisalo i svår sits om IS-mammor: Också det egna partiet är splittrat

Maria Ohisalo får dubbla budskap från sitt eget parti i frågan om huruvida Finland ska hämta hem fullvuxna personer från Syrien..

YLE - 14 timmar sedan

Det är vanligt att bebisar vaknar flera gånger om natten - men många föräldrar upplever det som avvikande och problematiskt

Det normala antalet uppvak för en bebis under en natt är ofta mycket fler än vad föräldrarna trodde eller hade förväntat sig, säger expert..

YLE - 16 timmar sedan

Tips för en bra start på barnens sommarlov - om du ger hundra procent får du egen tid tillbaka

Dagispersonal med över 20 års erfarenhet ger sina bästa tips och idéer till småbarnsföräldrar som kämpar med barnens tristess. Mycket pyssel finns det, men det viktigaste är att ge tid och uppmärksamhet till barnen..

YLE - 17 timmar sedan

Tidigare Karisbo kockar för Norges landslagsdamer i fotbolls-VM: Havregrynsgröt står högt på listan

Fotbollsintresset har kommit smygande för kocken Anders Svahnström i takt med att han rest runt med de norska landslagen. I år är det första gången som Norges damer har en kock med till VM..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.