DN > Opinion

Thursday, 20 June, 03:42

DN - 11 jun 19 kl. 18:45

Lag om mobilförbud blir en klen tröst för lärare som ingen lyssnar påEtt lagstadgat mobilförbud i skolan är onödigt. Det man behöver göra är att säkerställa lärarnas kontroll över klassrummen..
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lagom , mobilförbudblir en , klen, tröstför , lärare, som ingen lyssnar på
Nerikes Allehanda - 08 feb 16 kl. 05:12

Mobilförbud löser inte problemet

Förra veckan rapporterade lokalradion att Olaus Petri-skolan hade infört mobilförbud under skoltid för alla sjätteklassare. Orsaken till detta var att eleverna riskerade att utsättas för sexuella påhopp och kränkningar. Fenomenet med att ta kort eller filma andra med en mobil är inget nytt, inte heller det faktum att snuskgubbar kommer med sexuella anspelningar via chat-funktioner och social medier på internet.

Skånskan - 06 maj 18 kl. 07:00

Mobilförbud enbart i omklädningsrum

STAFFANSTORP Mobiltelefoner, surfplattor och datorer får inte användas i Bråhögsbadets omklädningsrum.
Men det blir inget förbud i simhallen enligt beslut i Staffanstorps kommunfullmäktige.Debatten om mobilförbud i badhus har blossat upp på flera platser i landet i veckan.

NT - 01 feb 13 kl. 19:25

Lag om mobilförbud ogillas av VTI

Enligt VTI:s forskningsrapport skulle en lag om mobilförbud inte gynna trafiksäkerheten..

Kristianstadsbladet - 13 maj 14 kl. 05:50

Fler mobilförbud att vänta

Att fippla med mobilen är okej på vissa arbetsplatser och förkastligt på andra. Var gränserna går är inte solklart. - Har man inte sunt förnuft blir det någon form av regelverk, säger fackombudsmannen Peter Larsson som tror på fler förbud.

BT - 13 maj 14 kl. 05:50

Fler mobilförbud att vänta

Att fippla med mobilen är okej på vissa arbetsplatser och förkastligt på andra. Var gränserna går är inte solklart. - Har man inte sunt förnuft blir det någon form av regelverk, säger fackombudsmannen Peter Larsson som tror på fler förbud.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så mycket bättre betyg blir det med ett mobilförbud i skolan

Det verkar lite som att alla gnällspikar har rätt – ett mobilförbud i skolan skulle faktiskt leda till bättre betyg. Det är i alla fall resultatet av en brittisk studie som publicerats i Centre for Economic Performances där man pekar på att ett mobilförbud faktiskt skulle gör en rejäl skillnad.Bild: TT
LÄS MER: Forskare: Tydliga positiva samband mellan idrott och skolprestationOch allra mest skillnad skulle det göra för elever som har det lite svårt i plugget, det skriver i alla fall Guardian.

YLE - 23 okt 15 kl. 05:00

Mobilförbud ingen lösning på nätmobbning

Skolan har en skyldighet att erbjuda en trygg miljö och aktivt förebygga mobbning, också nätmobbning. Men att förbjuda användningen av mobiler är inte okej, säger Thomas Sundell på Regionförvaltningsverket. Sundell konstaterar att det är omöjligt att hitta stöd i lagen för ett mobilförbud i skolan.

DN - 28 sep 18 kl. 16:20

Kan bli mobilförbud på Nederländernas cykelbanor

Det kan bli svårt för nederländska cyklister som vill skicka iväg ett sms till kompisen eller skrolla bland låtarna på sin smartphone samtidigt som de cyklar. Att cykelsurfa kan bli förbjudet enligt en ny lag. I Sverige finns det i nuläget inga planer på mobilförbud..

Sydöstran - 12 mar 19 kl. 06:00

Mobilförbud men inte i Olofströms skolor

Regeringen tänker införa mobilförbud på alla skolor i hela Sverige. – Kommer det en lag så får vi acceptera den, innan dess kommer vi inte att agera, säger Michael Henriksson (S) som är ordförande i utbildningsnämnden i Olofström..

Skånskan - 06 feb 19 kl. 11:26

Dyslexiförbundet till storms mot mobilförbud

Inrikes Mobilltelefonen är ett viktigt stöd i lärandet för många elever, anser Dyslexiförbundet. Och ett förbud skulle slå hårt mot de elever som dagligen använder sig av mobilen som hjälpmedel.Statsminister Stefan Löfven sa i regeringsförklaringen nyligen att han vill införa mobilförbud i klassrummen.

Fler nyheter från DN

DN - Igår: 19:00

Liberalerna är demokratins nödvändiga daggmaskar

DN 19/6 2019. Nyamko Sabuni tycks ha vunnit striden om posten som partiledare. Men det verkligt viktiga är vilken politisk väg Liberalerna nu väljer..

DN - I förrgår: 20:00

Utanförskapsområden är de tomma torgens tragedi

DN 18/6 2019. Kriminaliteten i Sveriges utanförskapsområden utgör inte bara ett hot mot invånarnas liv och egendom. Den suger också livet ur gator och torg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.