Skånskan > Nyheter

Monday, 17 June, 00:36

Skånskan - 11 jun 19 kl. 18:30

Nyckeln till skolan tillhör kommunen nuSkurup I går fick Skurups kommun nyckeln av MVB Syd och Skurups kommunala AB. Nu är Prästamosseskolan nästan helt färdig att börja undervisa i.Solen sprack genom molntäcket lagom till att det var dags för kommunfullmäktiges ordförande Ann-Helen Nilsson (C) att ta emot nyckeln till Prästamosseskolan. Den riktiga nyckeln är en tagg, en elektronisk nyckel, men för invigningens skull hade Sten Hamberg (M), ordförande i Skurups kommunala AB, snidat till en stor tränyckel.
Nevenka Mesic Tiderström, vd på MVB Syd, hoppades att alla var nöjda och konstaterade att de hållit budget.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Skurups, MVB Syd, AB, Prästamosseskolan, Ann-Helen Nilsson, Sten Hamberg, Mesic Tiderström, Nilsson, Simon Olsson, Lidén, Mattias Liedholm, Liedholm, Jane Bergman, Skurups Kommunala AB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nyckelntill , skolan, tillhör, kommunennu
Nyheter 24 - 16 sep 11 kl. 07:57

Rektor hetshöjde satta betyg - skolan bäst i kommunen


19 elever på en skola i Örebro fick betyget höjt från IG till G - av sin rektor. ÖREBRO. Anna Karin Anfelt är rektor på kommunala Virginska skolan i Örebro.

Barometern - 04 jun 16 kl. 06:52

Kalmar kommun på skolan i hela kommunen

på debattinlägg om skolan i Kalmar kommun, publicerad 2 maj.

Sydöstran - 25 jan 19 kl. 06:00

Skolan kan kosta kommunen 102 miljoner i hyra – ”Svårt att förstå”

Den nya förskolan på Trummenäs kan kosta kommunen 102 miljoner kronor i hyra under 20 år. Politikerna ska nu ta ställning till det nya hyresavtalet. .

Trelleborgs Allehanda - 09 apr 11 kl. 15:29

Skolan som staten glömde

Min första kontakt som journalist med Skolverket var för ungefär tio år sedan. Jag skulle skriva om en anmälan som en förälder hade gjort mot en skola i Klippans kommun.
Anmälan gällde bristande stöd till en elev som fått underkänt betyg i två kärnämnen.

SmålandsPosten - 04 okt 14 kl. 09:00

Kommunen: Eleven spottas och bits

Den elev som fått sitta i ett källarrum på en skola i Älmhult har avskärmats av för att hen är bråkig och stör studieron. Eleven förstör skolmaterial, slår, biter och spottar på personal och andra elever, hävdar kommunen. I förra veckan berättade Smålandsposten om en elev på en grundskola i Älmhults kommun som fått sitta avskiljd från sina klasskamrater i ett källarrum.

Kristianstadsbladet - 18 jun 13 kl. 10:00

Kommunen köper och river Röda skolan

Foto: Bosse Nilsson
Det kommunala fastighetsbolaget IFAB köper Röda skolan ? för att riva den. ?

Kristianstadsbladet - 29 nov 13 kl. 08:30

Kommunen löser in mark

Foto: Tommy Svensson
Östra Göinge kommun köper in marken där Tyskhusen i Sibbhult stod. Dessutom löser man in gatuköket i Knislinge. Pengarna tas från kontot för LSS-boende.

Sydsvenskan - 08 okt 14 kl. 04:00

Milla kämpar för att få gå i skolan som passar bäst

I snart ett år har tolvåriga Milla Cerne slagits mot kommunen för att få en ledsagare till skolan i Helsingborg.
Kommunen har vägrat och överklagat varje dom. Nu hoppas föräldrarna att kampen är över och att MIlla Cerne får rätt..

Jönköpingsnytt - 11 maj 17 kl. 06:49

Kommunen får svidande kritik

I ett år har Föräldrarådet på Råslättsskolan drivit frågan om att uppföra av bom vid skolgården. Marken tillhör kommunen, men till slut var det Vätterhem som fick kliva in och placera en bom där. Under bommens invigning i dag träffade man tacksamma föräldrar, men många kände sig också besvikna på kommunen..

Trelleborgs Allehanda - 11 sep 12 kl. 15:55

Bil stals från kommunen

Någon gång under den gångna helgen stals en skåpbil som var parkerad på Klockaregatan.
Bilen tillhör kommunen och används i den dagliga verksamheten. Värdet på fordonet är inte känt..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

Fullsatt när nya IK Pantern bildades

Ishockey För nio dagar sedan gick IK Pantern i konkurs. Nu startar föreningen om som Ishockeyklubben Pantern och fokuserar på ungdomsverksamheten.
- Vi vill starta om och göra rätt från början, säger Andreas Fornestedt, som blev vald till den nya föreningens ordförande.

Skånskan - 4 timmar sedan

Trafikolycka i parkeringsgarage på Emporia

Två personbilar är involverade i en trafikolycka i ett parkeringsgarage på Emporia. Under söndagskvällen ska två bilar på något sätt varit involverade i en olycka i ett parkeringsgarage i anslutning till köpcentret Emporia. Det finns i nuläget inga uppgifter om några personskador.

Skånskan - 7 timmar sedan

Hästfolk delade med sig av sina kunskaper

svabesholm På söndagen avslutades Hästrundan 2019. Idén – att låta verksamma inom hästnäringen visa vad man sysslar med på hemmaplan – var något som lockade Erica Håkanson i Lövestad.
– Man är ofta ganska ensam annars.

Skånskan - 8 timmar sedan

Stora förväntningar på Sverige

ESLÖV VM-pulsen steg igen när det var dags för Sveriges damer att möta Thailand under söndagen. På VM-festen på Stora torg förväntade sig många att Sverige skulle ta storslam.– Jag tror det blir 7-o till Sverige, tippade Mikael Andersson som på söndagseftermiddagen bänkat sig framför den stora tv-skärmen på torget.

Skånskan - 10 timmar sedan

Ramlade ner från träd

Eslöv Ett larm kom in på söndagseftermiddagen om att en person ska ha ramlat ner från ett träd och fastnat i taggtråd med sitt ena ben.Räddningstjänst och ambulans åkte till Stehags by där olyckan ska ha skett. När räddningstjänsten anländer blir personen omsedd av ambulanspersonal.

Skånskan - 11 timmar sedan

Personbil och mc i kollision

Malmö En personbil och en motorcykel är inblandade i en olycka på Svågerstorp under söndagseftermiddagen.Räddningstjänst, ambulans och polis har åkt till platsen för kontroll. Vägarna i korsningen Kulthusgatan/Stolpbodagatan kommer att stängas av under räddningsarbetet, uppger polisen.

Skånskan - 12 timmar sedan

Personbil for rakt in i mitträcket

Sjöbo En singelolycka har inträffat på söndagsförmiddagen på väg 11 strax väster om Sjöbo.Räddingstjänst är på väg till olycksplatsen. Det är inledningsvis oklart om någon är skadad i samband med olyckan.

Skånskan - 16 timmar sedan

Struligt i tågtrafiken

Skåne Inställda avgångar för tågtrafiken mellan Ystad och Simrishamn väntar resenärer även under söndagen. Först vid middagstid beräknas trafiken återgå som normalt.Orsaken är ett signalfel i Tomelilla.

Skånskan - Igår: 18:29

Misstänkt skottlossning mot bostad

Kristianstad Någon har under lördagskvällen skjutit mot ett bostadshus på Hjalmar Söderbergs väg.Enligt polisen får man in samtal om misstänkt skottlossning på Hjalmar Söderbergs väg vid 18-tiden. Både polis och ambulans skickas till platsen där ingen person konstateras skadad.

Skånskan - 17 timmar sedan

”Du får inte vika ner dig”

Motorprofil och offroad-pionjär. Framför allt är det äventyrslusten som strömmar i Annie Seels blodomlopp. Häromveckan testade hon, 50 plus, speedway för första gången och hennes bästa hoj blev även museiföremål.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.