DI > Ekonomi

Thursday, 20 June, 06:58

DI - 11 jun 19 kl. 18:33

Kristersson varnar regeringen: Nu måste ni backa om elnätetRegeringen måste dra tillbaka den nya elnätsregleringen som siktar mot att sänka elnätspriserna med mångmiljardbelopp. Det anser moderatledaren Ulf Kristersson som hävdar att det är nödvändigt för att möta det växande hotet om en kris i elförsörjningen. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ulf Kristersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kristersson, varnar, regeringenNu måste ni , backaom , elnätet
DN - 15 nov 17 kl. 14:23

Kristersson varnar Löfven för att göra upp med MP om ensamkommande

Moderatledaren Ulf Kristersson varnar Socialdemokraterna för att göra upp med Miljöpartiet om mjukare regler de tusentals ensamkommande ungdomar som kom till Sverige från i första hand Afghanistan under flyktingvågen 2015. – Vi kan snabbt komma tillbaka till den situationen, säger han till DN..

SmålandsPosten - 18 jan 19 kl. 21:02

LO varnar regeringen

Både Svenskt näringslivs och LO:s regionala representanter välkomnar den nya regeringen. Men LO:s distriktschef Dan Mattsson varnar regeringen för att röra arbetsrätten. – Man riskerar att få en väldigt stökig avtalsrörelse..

DI - 23 feb 15 kl. 10:28

Näringslivet varnar regeringen för att bryta saudiavtalet

Företrädare för svenskt näringsliv varnar regeringen för att bryta samarbetsavtalet med Saudiarabien.Det skulle spilla över på en rad tunga affärskontrakt vid sidan av de rent militära..

SVT - 02 apr 17 kl. 22:27

Kristersson (M): Regeringen har nått vägs ände

Ulf Kristersson, Moderaternas ekonomisk-politiske talesperson, säger i Agenda att regeringen har nått vägs ände vad gäller skattehöjningar. – Regeringen utmanar ödet, säger han. Medan Per Bolund (MP), biträdande finansminister, säger att skattehöjningarna behövs för att satsa på en bättre välfärd..

DI - 28 dec 17 kl. 09:22

Kristersson varnar för växande integrationsproblem

Sverige får en ny typ av utanförskap – andra generationen invandrare som fastnar i bidragsberoende och inte lär sig svenska. Det säger M-toppen Ulf Kristersson till SvD. "Integrationsproblemen är en tickande bomb", konstaterar partiledaren..

DN - 09 jun 18 kl. 06:00

Moderaternas Ulf Kristersson varnar för skakig regering

Moderatledaren Ulf Kristersson är förberedd på turbulenta år, om han lyckas erövra statsministerposten i höst. — Det kan bli mycket skakigare än tidigare. En regering kommer att få mycket mer stryk än tidigare, säger han i en stor intervju i DN Lördag..

SvD - 06 nov 16 kl. 21:17

Sjöstedt varnar regeringen: ”Ska förhandla med oss”

Om Välfärdsutredningens förslag inte uppfyller den överenskommelse som Vänstern träffat med regeringen, då kommer partiet inte att samarbeta med regeringen om budgeten, varnar partiledaren Jonas Sjöstedt..

DI - 03 jul 18 kl. 20:00

C och KD varnar regeringen för att slutföra Patriot-affären

Både Centern och Kristdemokraterna varnar den rödgröna regeringen för att slutföra Patriotaffären på egen hand före valet. ”Det här ska förankras och det är ett ansvar som regeringen har som är viktigt”, säger Daniel Bäckström, Centerpartiet..

SR - 15 jan 18 kl. 19:47

Vänsterpartiet varnar regeringen om strejkrätten

I dag möttes fack och arbetsgivare i hamnkonflikten i Göteborg i Arbetsdomstolen. Och i samband med det varnar Vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedt regeringen, för att den som en följd av konflikten öppnat för en begränsning av strejkrätten..

YLE - 23 jan 18 kl. 12:13

Ekonomiska experter varnar regeringen för alltför stora skattelättnader

Ekonomin i Finland kommer inte att nå balans eftersom regeringen sänker skatterna alltför mycket, anser utvärderingsrådet för den ekonomiska politiken. Skattesänkningarna ökar underskottet i ekonomin genom inkomsterna sjunker..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Kinesiska statsmedier tonar ned förväntningar på handelslösning

Kinesiska statsmedier tonar ned förväntningarna inför G20-mötet i Japan nästa vecka. Signalen är att samtalen inte kommer ge någion snabb lösning men kan leda till en omstart, rapporterar nyhetsbyrån Reuters..

DI - 15 minuter sedan

Mexiko godkänner handelsavtalet USMCA

Senaten i Mexiko har ratificerat USMCA, det omförhandlade handelsavtal som ska ersätta Nafta, rapporterar AP..

DI - 30 minuter sedan

Morgonkoll: Geely i topp på stigande Hongkongbörs

Asienbörserna får stöd av stimulanssignaler från amerikanska Federal Reserve. I Hongkong stiger Geely till toppen av Hang Seng..

DI - 45 minuter sedan

Norrbotniabanan försenas flera år – regeringen svarar inte

Norrbotniabanan, den 27 mil långa järnväg som ska binda ihop Umeå med Luleå längs Norrlandskusten, riskerar att fördröjas flera år. Det hävdar länsstyrelsen i Västerbotten, efter att under flera år förgäves ha äskat mer pengar till handläggare hos regeringen..

DI - 1 timme sedan

Trump anser sig kunna avsätta Powell

President Donald Trump har uppgett till källor så sent som på onsdagen att han har möjlighet att ersätta Feds ordförande Jerome Powell. Enligt Trump kan han degradera Powell från ordförande till guvernör av centralbanken, rapporterar Bloomberg News..

DI - 1 timme sedan

Xi Jinping har anlänt Nordkorea

Kinas president Xi Jinping har anlänt i Nordkoreas huvudstad Pyongyang, rapporterar det statliga kinesiska mediebolaget CCTV..

DI - 1 timme sedan

Återköpet blev en nystart för familjeföretaget

ÄLVSBYN Tiden som en del av ett stort nationellt företag blev inte som familjen Granberg hade tänkt sig. Då bestämde de sig för att köpa tillbaka familjeföretaget Granbergs Buss. ”Vi fick börja på ny kula”, säger vd:n och delägaren Linus Granberg..

DI - 1 timme sedan

Öppningar uppåt på flera håll i Asien

Tokyobörsen öppnade uppåt när handeln inleddes på torsdagen..

DI - 1 timme sedan

Detta händer torsdagen den 20 juni

På en tunn agenda dagen innan midsommarafton väntas räntebesked från både den brittiska och norska centralbanken. EU inleder ett formellt toppmöte. .

DI - 7 timmar sedan

Federala myndigheter undersöker Deutsche Banks hantering av penningtvätt

Federala myndigheter undersöker om Deutsche Bank har uppfyllt regler som syftar till att stoppa penningtvätt och andra typer av brott..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.