Expressen > Nyheter

Thursday, 20 June, 03:20

Expressen - 11 jun 19 kl. 17:38

”Partiet har svårt svälja Sabunis yvighet”Nyamko Sabunis krishantering efter det uppmärksammade utspelet om migration och mångfald kan väl bli hennes fall. Det säger Expressens kulturchef Karin Olsson i det nya avsnittet av Politikpodden.– Jag tror att Liberalerna skulle kunna växa med Sabuni men partiet har svårt att svälja hennes yvighet och tuffa linje i de här känsliga frågorna. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sabunis, Expressens, Karin Olsson, Politikpodden, Liberalerna, Sabuni

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Partiethar , svårt, svälja, Sabunis, yvighet
SR - 16 maj 19 kl. 22:41

Mays löfte: Partiet får välja ersättare i sommar

I Storbritannien har premiärminister Theresa May lovat att hon kommer låta partiet välja en ny ledare under sommaren, det säger Toryledamoten Graham Brady till BBC..

Sydsvenskan - 22 jul 14 kl. 18:07

Partiet har bara plats för jasägare

Jag minns när Miljöpartiet första gången kom in i riksdagen. Hela gruppen fotograferades på riksdagshusets trappa. Gruppens framtoning var klart aktivistisk med en uttalad målsättning att revolutionera riksdagen.

Helsingborgs Dagblad - 11 sep 14 kl. 22:19

Miljöpartiet valde sida

Länge har Miljöpartiet sagt sig hålla alla dörrar öppna för samarbete efter valet. Men vid HD:s slutdebatt verkade partiet trots allt välja sida..

DN - 11 apr 19 kl. 09:59

”Sabuni kan ge partiet lite stjärnglans”

Nyamko Sabunis besked sätter press på Erik Ullenhag, som ännu inte har sagt om han är intresserad av att ta över efter Jan Björklund.  – Många framhåller att Sabuni skulle kunna ge partiet lite stjärnglans, som Ebba Busch Thor ger Kristdemokraterna, säger Svend Dahl, statsvetare och chef för Liberala nyhetsbyrån. .

Supermiljöbloggen - 28 apr 15 kl. 23:58

Dags för Miljöpartiet att byta politik – inte klimat

Alltmer talar för att det statliga bolaget Vattenfalls brunkolsverksamhet kommer att säljas, trots att Miljöpartiet lovade något annat innan valet. I en debattartikel i Dagens Industri skriver Vattenfalls VD, Magnus Hall, att det pågår en process för att sälja brunkolsverksamheten. Han har också sagt till Sveriges Radio att han uppfattar att han har fullt stöd av regeringen för en försäljning.

Cornucopia - 27 dec 17 kl. 10:45

Miljöpartiet måste lägga korten på bordet om "gåvorna" från ryska ambassaden

Miljöpartiets sparkade utrikespolitiske talesperson Pernilla Stålhammar (mp) backar nu från sin avbön och skriver nu på Facebook att partiledningen tvingade henne att ljuga när hon drog tillbaka anklagelserna om rysk infiltration i partiledningen. Hon skriver att partiet mottagit gåvor från ryska ambassaden. Miljöpartiet måste nu lägga korten på bordet och öppet redovisa alla gåvor ryska ambassaden gett dem - allt annat är otänkbart när vi pratar om ett regeringsparti, som sitter med i säkerhetsklassade utskott, nämnder, beredningar och i skyddsvärda regeringsmöten.

Supermiljöbloggen - 12 jun 15 kl. 10:17

Kommer Miljöpartiet ”svika klimatet”?

I dag startar Miljöpartiets kongress i Örebro, där frågan om Vattenfalls planer på att sälja brunkolsverksamhet i Tyskland är ett av de stora samtalsämnena. Allt fler inom Miljöpartiet väljer nu att öppet kritisera partistyrelsen som vill öppna upp för en försäljning av Vattenfalls tyska brunkolsverksamhet. Senast ut var det fem ombud från Miljöpartiet i Stockholm som skrev i Miljöaktuellt: Till kongressen vill nu partistyrelsen att kongressombuden ska ställa sig bakom en skrivning som öppnar upp för försäljning av delar av innehavet.

SmålandsPosten - 17 jun 14 kl. 06:11

Miljöpartiet vill sälja SFI-utbildningar till andra kommuner

Öka skatten med 30 öre till förmån för äldreomsorg och skola och sälj SFI-utbildningar till andra kommuner. Det är något av vad miljöpartiet vill i sitt budgetförslag. Centerpartiet säger sig vara unika med en komplett, fullt finansierad budget.

Cornucopia - 10 aug 18 kl. 09:27

Klimatet får vänta: Sverige och Miljöpartiet har skrivit på för mer klimatförändringar - en röst på MP stoppar inte uppvärmningen

Sverige och Miljöpartiet som regeringsparti skrev 2015 på Parisavtalet, som syftar till att öka den globala uppvärmningen avsevärt mycket mer än idag och klimatet får vänta på en utplaning till år 2100. Tvärt emot vad som påstås nu i valrörelsen kommer alltså Sverige inte kunna stoppa uppvärmningen och en röst på Miljöpartiet kommer inte heller ändra något. Sverige har avtal att följa oavsett vem du röstar på, och avtalen talar om dubbla uppvärmningen mot idag.

Alingsås tidning - 09 sep 18 kl. 20:52

MP Alingsås hoppas inte följa riksresultatet

Miljöpartiet klarar knappt fyraprocentsspärren enligt SVT:s Valu. Men Anna Hansson, gruppledare för Miljöpartiet Alingsås, hoppas på ett bättre resultat lokalt.
SVT:s vallokalsundersökning har ännu inte presenterats när AT besöker Miljöpartiets valvaka på Nygatan, men redan på förhand har det funnits indikationer på att Miljöpartiet kommer få sämre resultat än förra valet.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

En person till sjukhus efter brand i Stockholm

Flera brandbilar och ambulanser har larmats till en lägenhetsbrand i centrala Stockholm.Minst en person har skadats och är förd till sjukhus, uppger DN..

Expressen - 2 timmar sedan

Donald Trumps plan för dottern Ivanka

Donald Trump lanserade natten till torsdagen sin kampanj inför presidentvalet 2020.Men faktum är att äldsta dottern, Ivanka, är mer populär än sin pappa i flera av USA:s vågmästarstater – så kallade swing states.Något som Donald Trump hoppas kunna dra nytta av när han nu siktar på en andra period i Vita huset..

Expressen - 3 timmar sedan

Utbredd prostitution på massagesalonger – polisen larmar

Prostitution är utbredd på massagesalonger – det slår polisen fast.Till exempel har civilklädda poliser blivit erbjudna så kallad ”happy ending”.– Vi har arbetat undercover och blivit erbjudna sex i alla dess former, säger polisen Torbjörn Hermansson till Aftonbladet..

Expressen - 4 timmar sedan

Läkare i protest mot nedläggning av narkosjour

På fredag i nästa vecka stängs narkosjouren på Uddevalla sjukhus på helgerna.37 läkare har nu skrivit ett protestbrev mot vad de tycker är en risk för patientsäkerheten och en nedmontering av sjukhuset, skriver SVT Nyheter Väst. – De tar ett stryptag om Uddevalla sjukhus, säger överläkaren Leif Dolonius, till SVT..

Expressen - 4 timmar sedan

Polisen undersöker kraftig smäll

Strax före klockan 23 på onsdagskvällen skickades flera polispatruller till Rosengårdsområdet i Malmö där en kraftig smäll hade hörts.– Folk har ringt in och en patrull i området hörde också smällen, säger Katarina Rusin vid ledningscentralen för polisen i Region syd.Texten uppdateras.

Expressen - 4 timmar sedan

Uppgifter: Valberedningen vill peta Lars Adaktusson

Kristdemokraternas valberedning vill peta Lars Adaktusson från partitoppen, uppger Aftonbladet.Men Adaktusson menar att det inte stämmer – och förklarar att han själv har tagit initiativet till att lämna topposterna..

Expressen - 4 timmar sedan

JUST NU: Polisen rycker ut efter pistollarm i Solna

Polisen rycker ut efter larm om en person med ett pistolliknande föremål i Hagalund norr om Stockholm.Insatsstyrkan är på plats tillsammans med flera andra enheter från polisen, enligt Expressens fotograf på plats. – Det är en pågående insats just nu, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Expressen - 4 timmar sedan

Lars Adaktusson lämnar KD:s partiledning

Lars Adaktusson lämnar partistyrelsen och rollen som andre vice partiledare, avslöjar han för Expressens Torbjörn Nilsson.KD-toppen säger att han saknade partiledningens stöd när abortdebatten bröt ut – och ställer därför inte upp för omval på partiets riksting i höst.– Jag hade förväntat mig att vi skulle rida ut den här stormen tillsammans, att vi skulle bilda gemensam front.

Expressen - 4 timmar sedan

Bardiya Pajouhi döms för ytterligare våldtäkt

Festfixaren Bardiya Pajouhi, 27, avtjänade redan ett nioårigt fängelsestraff för sex fall av våldtäkt.Bevisningen fanns till stor del i mobilfilmer som han själv spelat in.Utredningen fortsatte och han blev misstänkt för ytterligare brott.

Expressen - 4 timmar sedan

Boris Johnson vann igen – storfavorit till att bli ny brittisk premiärminister

Boris Johnson leder överlägset kampen om vem som bli nästa ledare för det brittiska konservativa partiet – och därmed landets nästa premiärminister.Han vann ännu en intern partiomröstning på onsdagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.