Kristianstadsbladet > Nyheter

Wednesday, 19 June, 01:12

Kristianstadsbladet - 11 jun 19 kl. 17:07

Bristen på lämplig arbetskraft är fortfarande främsta tillväxthindret för småföretagareBristen på lämplig arbetskraft är fortfarande det största tillväxthindret för småföretagare i Skåne enligt Småföretagarbarometern. Undersökningen visar att konjunkturen mattats av, men att den förväntas öka under det närmsta året. .
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Skåne, Småföretagarbarometern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bristen, lämplig, arbetskraftär , fortfarande, främsta, tillväxthindretför , småföretagare
DI - 19 aug 17 kl. 17:26

Bristen på utbildad arbetskraft ett hot

Leverantörsindustrin går rekordstarkt framåt och anställningsivern är den största på tio år. Samtidigt vittnar allt fler om bristen på utbildad arbetskraft. Ett hot mot tillväxten, varnar branschen..

Kristianstadsbladet - 11 jun 18 kl. 19:00

Bristen på arbetskraft delvis ett attitydproblem

Småföretagarna ser fortfarande positivt på kommande år – även om företagarna i nordöstra Skåne är försiktiga i sina prognoser. Den största utmaningen är precis som tidigare bristen på lämplig arbetskraft..

YLE - 04 apr 17 kl. 12:20

Brist på kunnig arbetskraft i Österbotten

Företagen i Österbotten har problem att hitta kompetent arbetskraft. Det hävdar Österbottens handelskammare. Det behövs bland annat flexibla möjligheter till omskolning för att råda bot på problemet.

Helsingborgs Dagblad - 19 nov 14 kl. 13:45

Brist på utländsk arbetskraft kan hämma tillväxten

Danmarks största företag väntar sig att bristen på kvalificerad arbetskraft blir ett stort problem de kommande åren..

DN - 21 okt 16 kl. 19:17

Volvo-vd:s larm: Akut brist på arbetskraft

Göteborg. Den högteknologiska industrins hjul snurrar allt fortare på västkusten, men bristen på kompetent arbetskraft riskerar att bromsa Göteborgsregionens utvecklingssprång och situationen börjar bli akut. – Vi får inte missa den här chansen, säger AB Volvos koncernchef Martin Lundstedt..

YLE - 24 aug 17 kl. 11:08

Esko Aho: Så här ska bristen på arbetskraft lösas i Sydvästra Finland

Det är inga enkla patentlösningar Esko Aho kommer med då hans färska rapport på torsdag presenterades. Aho hade som uppdrag att utreda hur regionen ska klara av industrins stora efterfrågan på arbetskraft i Sydvästra Finland. Aho utnämndes i våras till utredningsman av näringsminister Mika Lintilä (C) och idag överlämnade han sin rapport till ministern.

YLE - 02 jan 14 kl. 13:13

Rekryteringsbyråer utomlands kunde locka arbetskraft till Finland

Avdelningschefen vid Arbets- och näringsministeriet Markku Wallin anser man borde ta modell från Norge för att locka arbetskraft från utlandet. Norge har arbetskrafts- eller rekryteringsbyråer utomlands. De ger information om arbetstillfällen och arbetsförhållanden i Norge.

Alingsås tidning - 17 jun 16 kl. 05:30

Större brist på arbetskraft framöver

Bristen på arbetskraft kommer att öka på en rad områden i Västra Götaland de närmaste åren. Det var budskapet när Arbetsförmedlingen mötte skol- och vårdfolk från Alingsås, Vårgårda och Herrljunga. Det råder högkonjunktur på västsvensk arbetsmarknad.

Kristianstadsbladet - 07 sep 17 kl. 20:00

Brist på arbetskraft bromsar tillväxt

Konjunkturen är fortfarande stark i nordöstra Skåne, lönsamheten ökar och sysselsättningen utvecklas. Men bristen på arbetskraft bromsar tillväxten visar Småföretagsbarometern 2017..

SR - 07 jun 16 kl. 15:26

Bristen på arbetskraft ger färre jobb

Bristen på arbetskraft gör att tillväxten i Sverige och därmed jobben hotas kommande år. Den varningen kommer från Arbetsförmedlingen som i dag släpper sin vårprognos..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Kortare prostatabehandling kan minska köer

Patienter med prostatacancer kan behandlas med en ny metod. Metoden innebär strålbehandling med hög dos men under kortare period, vilket kan minska vårdköerna..

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Person till sjukhus efter balkongfall

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Nygamla klichéer i nattlig odyssé

Lättsamt, grovt, överraskande och kul blir det när Olivia Wilde regidebuterar med en high school-komedi där allt och inget är nytt..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Vävare från hela landet samlades i Glimåkra

Under fyra dagar samlades vävstolsentusiaster från hela landet på Vävstolsmuseet och lärde sig nya tekniker. Gemenskap, skratt och högljudda slag var på schemat..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Läs böcker och få en bok

Sommarboken är inget nytt fenomen och i år är det dags igen att locka barn och ungdomar till att läsa mer. ”Läs sex böcker i sommar och få en bok” står det på informationsbladet..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Hem- och bomässa planeras

En hem- och boendemässa planeras i Slottslängorna våren 2020..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Väktare vaktar på utebadet

Badsugna gör sig icke besväret att besöka kommunens friluftsbad under icke öppettid. När ett gäng ungdomar från annan ort tänkte ta sig ett dopp, fick de vända hemåt igen med nästa buss. På badet fanns nämligen väktare..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Digitalisering i göinsk vård

Inom äldreomsorgen finns det redan i dag beprövad teknologi men mer är på väg. Digitaliseringen är på god väg och inom kort kan flera tjänster digitaliseras. Det viktiga är att personalen är med på tåget..

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Marta VM-historiens främsta målskytt

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Tung skalp för Dackarna mot Vetlanda

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.